Uutiset ja raportit kausilta 2008 – 2013

posted in: Uutiset | 0

ARCTIC CROSS RACING TIIMIN KILPAILURAPORTTEJA VUODET 2008 – 2013

Jari ja Matti tyytyväisiä SM-kauteen 2013 | 29.9.2013

Rallin SM-sarjan kovimmassa luokassa, SM1-luokkassa, ajaneet Jari Kihlman ja Matti Heikkinen ovat tyytyväisiä menneeseen kauteensa. Sarjaan lähdettäessä oli uutta niin auto kuin kartturikin. Mitsu Evo9 oli alkukaudesta hieman vaivainen ja siksipä kauden avauskisa Rovaniemellä päättyi keskeyttämiseen.

Kauden edistyessä myös auto alkoi kulkea ja toimia toivotulla tavalla. Ainoastaan Laihian kisassa oli suurempia ongelmia kadonneiden hevosvoimien muodossa. Kaikkiaan Mitsu osoittautui Jarille sopivaksi kulkupeliksi. Kartturin paikalle kauden alusta istunut Matti Heikkinen pystyi myös omalla toiminnallaan viemään Jaria hyviin suorituksiin. Matin nuottien lukeminen oli koko kauden ajan Jarin mielestä onnistunutta. Tarvittaessa Matti pystyi myös tsemppaamaan Jaria oikeanlaiseen ajorytmiin. Jari ja Matti keräsivät kauden seitsemästä kilpailusta kuudesta pisteitä. Yksi keskeytys ja sekin autossa olleen teknisen vian vuoksi kertoo tasaisesta ja hyvästä suoritustasosta. Jarin ajovarmuus oli myös hyvällä mallilla, sillä kertaakaan ei tullut ulosajoa eli auto säilyi ehjänä koko kauden ajan.

Ensi kausi on jo jollain tavalla mielessä. Auto ja kartturi tulevat säilymään samana. Tietenkin auto huolletaan ja käydään tarkasti läpi. Lisäksi auto rakennetaan ns. FIN R –luokitukseen. Näin ollen kilpaileminen jatkuu kovimmassa eli SM1-luokassa.

Tässä vaiheessa Jari ja Matti haluavat kiittää jokaista, joka on jollakin tavalla ollut auttamassa SM-sarjan läpiviemistä. Toivottavasti yhteistyö eri muodoissa jatkuu ensi kaudellakin. Uutta kautta odotellessa leppoisaa syksyn jatkoa.

Reijo Jokinen


 

SM-sarja päätökseem, loppupisteissä kuudes | 29.9.2013

Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu, Castrol-ralli, ajettiin perjantaina ja lauantaina Tampereen seudulla. Kilpailun voittoon ajoi SM-sarjan ulkopuolella ajanut Jarkko Nikara. Samoin toiseksi sijoittunut Viron Karl Kruuda ei ajanut SM-pisteistä. Korkeimmat SM-pisteet nappasi kolmanneksi ajanut Ari Vihavainen, joka samalla varmisti itselleen SM-hopean SM1-luokassa. Toiseksi korkeimmat SM-pisteet saavutti neljänneksi tullut Juha Salo. Salo saavutti samalla SM1-luokan suomenmestaruuden. Voisikin sanoa, että Juha Salo on SM-sarjan kestomenestyjä. Nyt hän ajoi seitsemännen mestaruuden. Lisäksi hänellä on yksi juniorimestaruus. SM-pronssista käytiin tiukkaa kamppailua Joni Nikon ja Teemu Asunmaan välillä. Asunmaan sijoittuminen viidenneksi takasi hänelle pronssin. Yhteispisteissä eroa Nikkoon tuli 2,5 pistettä.

Kuusamon UA:n pari Jari Kihlman ja Matti Heikkinen sijoittuivat päätöskisassa pisteistä ajaneista kuljettajista kuudenneksi. Sijoitus toi tullessaan myös yhteispisteissä kuudennen sija niin kuljettajien kuin karttureiden puolella. Jarilla ja Matilla kisa oli kulkenut ihan mukavasti. Jokaisella erikoiskokeella he sijoittuivat kymmen nopeimman kuljettajan joukkoon. Näin on Jarin ja Matin osalta SM-sarja SM1-luokassa takanapäin. Nyt on pieni tauko rallihommista ja katseet kohti uutta kautta.

SM2-luokassa Oulun Jussi Vainionpää saavutti mestaruuden, vaikkakin Tampereen kisassa alkoi ongelmien täyttämänä perjantaina. Lauantaiksi auto saatiin jonkinlaiseen kuntoon. Lopulta sijoittuminen seitsemänneksi luokassaan toi tarvittavat pisteet mestaruutta ajatellen. Hopealle ajoi Esa Ruotsalainen ja pronssia otti Niko Veikkanen. SM3-luolan kullan ajoi itselleen Joonas Lindroos. Hopeaa otti Samuli Vuorisalo ja pronssia Henri Haapamäki.

Joukkuemestaruuden jo hyvissä ajoin enne kauden viimeisiä kisoja oli varmistanut Hannus rally team. Joukkueessahan olivat mukana mm. Juha Salo ja Ari Vihavainen. Hopeaa otti L.A.D .Service ennen Prinsportia. Jari ja Matti olivat ajamassa pisteitä Printsportille.
Reijo Jokinen


 

Hyvistä asemista kauden päätökseen | 26.9.2013

Rallin SM-sarjan viimeinen osakisa ajetaan tulevana viikonloppuna Tampereella. Kaksipäiväisessä kisassa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 107 kilometriä. Kilpailun keskuspaikkana toimii Särkänniemen huvipuiston alue..
Perjantaina ajetaan kaksi ek:ta ja loput ovat vuorossa lauantain aikana. Lauantaina palkintojenjaon jälkeen kilpailijoilla on mahdollisuus osallistua vielä karaokekilpailuun Hotelli Rosendahlissa. Ne tulokset eivät vaikuta millään tavoin rallin lopputuloksiin. Voittaja kylläkin saa ilmaisen osallistumisen ensi vuoden SM-ralliin.

Kotimaisten ralliluokkien lisäksi Tampereella nähdään ruotsalaisia Volvo Original Cupin kilpailijoita. SM-mitaleista käydään Tampereella vielä tiukkaa vääntöä. Nelivetoisten SM1-luokassa Juha Salo hakee jo seitsemättä Suomen mestaruuttansa. Aiemmilta kausilta Salolla on 6 kultaa, 4 hopeaa ja 1 pronssi. Lisäksi Salolla on nuorten SM-kulta 1996 ja pienen N-ryhmän hopea 1998. Tällä hetkellä Salon kannalta näyttä hyvältä, sillä pisteissä toisena oleva Ari Vihavainen on18,5 pistettä jäljessä. Juha Salo on aiemminkin muistuttanut siitä, että rallissa voi tapahtua mitä vain. Vasta maalissa nähdään lopullinen tilanne. Pronssimitalista käydään tiukka taistelu kolmen pohjanmaalaisten kesken. Laihian Joni Nikon ja Alavuden Teemu Asunmaan välinen piste-ero on 4,5 pistettä. Lisäksi Turussa voittaneella Timo Mäenpäällä on 11 pistettä pronssimitaliin.

Kuusamon Jari Kihlman on pisteissä kuudentena samoin Matti kartturien pisteissä. Pitääkseen kuudennet sijansa on ajon sujuttava Turun malliin. Siellähän sijoitus oli kuudes ja ilman aikasakkoa olisi ollut neljäs. Auto on kaikin puolin hyvässä iskussa. Vielä torstaina ajetaan rengastestit, jotta kaikki on varmasti kohdallaan. Voisikin sanoa, että Jari ajaa ns. kotikisaa, sillä jo pitkään Tampereella asuneena Jarille teiden luonne on varmaankin tuttua. Joukkuepisteidenkin osalta mitalit ovat aikalailla selvillä. Hannus Rallyteam vie mestaruuden, hopeaa näyttäsi nappaavan L.A.D- service ja Printsport saisi pronssia. Jari ja Mattihan ovat ajaneet pisteitä nimenomaan Printsportille. Kamppailun mestaruuksista käy tiukkana myös SM2- ja SM3 –luokissa. Kummassakin luokassa mestaruus näyttäisi jo ratkenneen, mutta koskaan ei tiedä. SM2-luokassa Oulun Jussi Vainionpäällä on turvallinen 20 pisteen johto Esa Ruotsalaiseen. Samoin on SM3-luokassa Joonas Lindroosilla on reilu 23 pisteen johtoasema Samuli Vuorisaloon. Sen sijaan kummassakin luokassa pronssista on taistelemassa useampi kuljettaja. Toivotaan kaikille kilpailijoille onnea matkaan.

Reijo Jokinen


 

Aikasakko rasitteena Turun SM-rallissa, silti kuudes | 2.9.2013

Turussa perjantai-iltana ja lauantaina 30.-31.8. ajettu SM-ralli oli heti alusta alkaen tapahtumia täynnä. SM-sarjan kärjessä SM1-luokassa oleva Juha salo joutui keskeyttämään heti ensimmäisellä erikoiskokeella. Sarjassa kolmantena oleva Joni Nikko oli illan seuraava kärkikuljettaja , joka keskeytti. Kärkeen kaasutteli sarjakakkonen Ari Vihavainen, joka ajoi ulos illan toisella EK:lla, mutta pystyi jatkamaan jääden kärjestä monta minuuttia. Lisäksi Jari Kihlman ja Matti Heikkinen saivat minuutin aikasakon antaessaan aikakortin aikatarkastusasemalle puolisen minuuttia liian aikaisin. Virheitä voi kisassa sattua niin kuljettajalle kuin kartturillekin. Illan kahden ajetun EK:n jälkeen kärjessä kaasutteli yllättäen Timo Mäenpää. Jari oli illan jälkeen 14. Jarilla perjantai sujui EK-aikojen valossa hyvin, siitä osoituksena EK-sijoitukset 5. ja 7.

Lauantaina jatkettiin viidellä EK:lla. Jari ja Matti olivat unohtaneet perjantain tapahtumat ja keskittyivät kunnon kilvanajoon. Kärjessä käytiin tiukkaa taistelua Mäenpään, Teemu Asunmaan ja Jussi Tiippanan välillä. Maalissa todettiin Mäenpään vieneen voiton vain 2.9 sekunnin erolla Asunmaahan ja 9.5 erolla Tiippanaan. Jarkko Hosike ajoi neljänneksi 1.48 kärjestä. Viides oli Kari Hämäläinen 1.48,3 kärkeä jäljessä. Jarin onnistunut ajo nosti hänet kuudenneksi 2.00,6 kärjestä. Ilman aikasakkoa olisi Jari ollut neljäntenä. Jarin EK-sijoitukset olivat lauantainkin osalta hyvät: 6., 5., 7., 6. ja 5. Jari kertoi auton toimineen mukavasti, kun lukkojen säätöjä oli vähän muutettu ja ennen kaikkea Teemu Pätsin säätämät iskarit olivat toimineet hyvin. Kuusamolaiseen ammattitaitoon voi luottaa.

SM1-luokan pistekärjessä jatkaa Juha Salo 128,5, toisena Ari Vihavainen 110 ja kolmantena Joni Nikko 77. Jari nousi kuudenneksi pisteitä 45 edellään Asunmaa 72,5 ja Mäenpää 66. Kartturien osalta kärjessä jatkaa Juha Salon kartturi Marko Salminen 128,5. Matti Heikkinen on kuudentena pisteitä 50. Joukkuekisassa epävirallisten laskelmien mukaan Printsportin joukkue (Hämäläinen ja Kihlman) nousi yhteistuloksissa nyt toiselle sijalle.

Kauden viimeinen SM-ralli ajetaan Tampereella tämän kuun lopulla. Jari ja Matti voivat lähteä luottavaisin mielin kohti Tamperetta. Auto ja miehistö kyllä toimivat.

Nelivetoisten SM1-luokka
1) Timo Mäenpää-Panu Plosila Kurikan UA Mitsubishi 48.43,5; 2) Teemu Asunmaa-Tomi Ikonen Alavuden UA Subaru + 2,9; 3) Jussi Tiippana-Timo Jämsen Mikkelin UA Mitsubishi + 9,5; 4) Jarkko Hosike-Mikko Kaikkonen Alastaron UA Mitsubishi + 1.48,0; 5) Kari Hämäläinen-Risto Pietiläinen Naantalin Seudun UA Ford + 1.48,3; 6) ) Jari Kihlman-Matti Heikkinen Kuusamon UA Mitsubishi + 2.00,6; 7) Kristian Kiviniemi-Matti Kangas Parkanon UA Mitsubishi + 2.14,7; 8) Veli-Matti Saarelainen-Marko Tikkanen AL AKU Jkl Fiat + 2.23,4; 9) Sami Valme-Matti Hämäläinen Turun MS Mitsubishi + 2.53,4; 10) Reijo Heikkilä-Reima Heikkilä Naantalin Seudun UA Mitsubishi + 3.02,6

Pistetilanne osakisan 6/7 jälkeen:
1) Juha Salo 128,5 pistettä; 2) Ari Vihavainen 110,0; 3) Joni Nikko 77,0; 4) Teemu Asunmaa 72,5; 5) Timo Mäenpää 66,0; 6) Jari Kihlman 45,0; 7) Jussi Tiippana 40,0; 8) Jarkko Hosike 32,5; 9) Mikko Lehessaari 31,0; 10) Kees Burger 26,0

Reijo Jokinen


SM-pistejahtiin Turun SM-osakilpailuun | 28.8.2013

Turussa ajetaan perjantain ja lauantain aikana seuraava rallin SM-sarjan osakilpailu. SM Ralli Turku pitää sisällään seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 90 kilometriä. Reitin kokonaispituus on noin 400 kilometriä. Perjantai-iltana ajetaan kaksi erikoiskoetta ja tällä kertaa illan pimeydessä. Lauantaina jatketaan viidellä erikoiskokeella. Päivän yleisö-EK ajetaan Turku –hallin asfaltoidulla piha-alueella. SM1-luokassa pistejohdossa on Karkkilan UA:n Juha Salo 128,5, toisena Laihian UA:n Ari Vihavainen 106 ja kolmantena Laihian UA:N Joni Nikko 77 Neljäntenä on Alavuden UA:N Teemu Asuinmaa 52,5 ja viidentenä Kurikan UA:n Timo Mäenpää 41. Kuusamon UA:N Jari Kihlman on saalistanut vaihtelevasti sujuneen kauden aikana tähän mennessä 35 pistettä. SM1-luokan kartanlukijoiden SM-pisteissä kärjessä on Juha Salon kartturi Marko Salminen 128,5. Jarin kartturi Matti Heikkinen on kuudentena 40:llä pisteellä. Lisäksi kamppaillaan tiimien välisestä mestaruudesta, jonka jo tässä vaiheessa on varmistanut itselleen Hannus Rally Team. Hopeasta ja pronssista käyvät taistelua L.A.D Service sekä Printsport, jonka puolesta pisteistä ajavat Kuusamon Jari Kihlman – Matti Heikkinen. SM2 –luokassa on kärjessä Oulun UA:n Jussi Vainionpää ja SM3-luokassa Joona Lindroos.

Edellisen kisan jälkeen Jari on pitänyt kuntopuolesta hyvää huolta. Paino on vieläkin jonkin verran laskenut. Fysiikkapuolen tärkeinä harjoitusmuotoina ovat olleet kuntonyrkkeily ja maastopyöräily. Pisimmät pyörälenkit ovat olleet useamman tunnin mittaisia. Myös Matin osalta kuntopuoli on kunnossa ja miehet valmiina saalistamaan lisää tärkeitä SM-pisteitä. Hyvät mahdollisuudet ovat viiden kärkeen.

Autoon on myös tehty huoltoa. Erityisesti iskunvaimentimet ovat käyneet läpi tarkan huollon ja säädön. Iskarien huollosta on kantanut vastuun kuusamolainen moottoriurheilun moni osaaja Teemu Pätsi. Toivotaan kaikille onnea matkaan ja tiukkoja sekuntikamppailuja Turun seudun teillä.

Reijo Jokinen


 

Keskeytys Vetomieskisassa | 4.8.2013

Neste Oil Rallin yhteydessä ajetussa Vetomies-kisassa kovinta vauhtia piti BMW-pari, Mikko Kauppinen ja Teemu Honkonen. He olivat 15 sekuntia nopeampia kuin toiseksi ajaneet Timo Bäck ja Anssi Ojanen. Kisassa mukana olleet Kuusamon UA:n Jari ja Harri Kihlman joutuivat valitettavasti keskeyttämään. Tällä kerralla vikaa ei ollut autossa, vaikka joissakin tiedoissa sanottiin syyksi tekninen vika. Kartturina toimineella Harrilla iski jonkinlainen vatsasairaus. Tästä syystä veljekset katsoivat parhaaksi keskeyttää kilpailun. Myös Matti Heikkisen autokunta joutui keskeyttämään. Heidän autoonsa tuli tekninen vika. Seuraavan kerran Jari Kihlman yhdessä Matti Heikkisen kanssa nähdään tositoimissa kuun lopussa ajettavassa SM-rallissa Turussa. Tuolloin autona on Mitsu Evo 9 ja kyseessä SM 1-luokka.

Reijo Jokinen


 

Jari ja Harri Neste Oil Rallin Vetomieskisaan | 1.8.2013

Neste Oil Rallin yhteydessä ajettava Vetomies-kilpailu on saanut hyvän vastaanoton. Kaikkiaan Vetomies-kisassa nähdään 53 kilpailijaparia. Heistä 11 on Nelivetomies-ehdokasta ja 42 Vetomies-ehdokasta. Viimeksi Vetomies-kisa on ajettu Neste Oil Rallin yhteydessä 2009.Kuusamon UA:n veljespari Jari ja Harri Kihlman lähtevät kisaan BMW M 3:lla. Auto on sama, jolla Jari voitti Vetomies 2011 tittelin ja Suomen Cupin 2.sijan. Tällä kertaa kartturin paikalle istuu velipoika, Harri. Veljekset ovat ajaneet yhdessä monia kilpailuja. Myös Jarin kartturina SM-sarjassa toimiva Matti Heikkinen on mukana Vetomies-kisassa. Hän lukee nuotteja veljellensä ja heilläkin autona on BMW M3. Vetomies-kisa ajetaan lauantaipäivän aikana Neste Oil Rallin erikoiskokeilla. Kaikkiaan Vetomiehet ajavat lauantaina 4 erikoiskoetta yhteispituudelta 65,16 kilometriä. Kisan ennakkosuosikkeja ovat Pasi Hapulahti, Mikko Kauppinen sekä Jari Inkilä. Heille tulee antamaan Jari ja Harri kovan vastuksen. Uskon, että Vetomies-kisan voitosta tullaan käymään tiukka sekuntikamppailu edellä mainittujen kuljettajien kesken. Vastaavasti Nelivetomiehet ajavat perjantaina ja lauantain kaikkiaan 9 erikoiskoetta , yhteensä 140,58 erikoiskoekilometriä. Jari ja Harri ajoivat Kuhmoisissa viime lauantaina testiä. Testi sujui hyvin ja nyt autoa on huollettu viimeiseen iskuun lauantaita varten. Neste Oil Rallia voi seurata niin radion kuin television kautta.

Reijo Jokinen


 

Jari ja Matti seitsemänneksi Kouvolan SM-rallissa | 14.7.2013

Kuusamon Urheiluautoilijoita edustavat Jari Kihlman ja kartanlukija Matti Heikkinen saivat Kouvolan SM-rallissa vihdoinkin nautiskella vauhdikkaasta kilpailupäivästä ilman tekniikkaongelmia. Kovatasoisessa nelivetoluokassa Mitsubishiä ohjastava kuljettajakaksikko ajoi tasaisesti jokaisella erikoiskokeella kärkikymmenikköön. Koko päivän he kävivät tiukkaa taistelua seitsemännestä sijasta Laihian Urheiluautoilijoiden Mika Eloluoman kanssa. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Jari onnistui puristamaan Eloluoman ohitse ja pitikin paikan maaliin saakka. – Tällä kertaa ei ollut suurempia ongelmia. Seitsemännellä ja kahdeksannella erikoiskokeella jarrut olivat hieman pehmeät. Se varmaankin vaikutti hieman aikaan, mutta ei sijoitukseen. Tultiin mitä tällä autolla pääsee. Huonokuntoisilla osuuksilla joutuu vähän antamaan tasoitusta uudemmille Mitsubisheille. Tyytyväisiä ollaan päivän saldoon. Oli oikein mukava rallipäivä maalikorokkeelle saakka, Jari Kihlman kertoi.

Jarin ja Matin huoltotiimi joutui puurtamaan vielä pitkän illan maaliintulon jälkeenkin. Autourheilun keskusliiton tekniset valvojat ohjasivat kuljettajakaksikon maalikorokkeelta sivuun. Tarkastajien mukaan oli syytä epäillä, että Jarin ja Matin kilpa-autossaan on N-ryhmän sääntöjen vastainen moottori. Tiimi joutui purkamaan moottorin ja esittämään moottorin kiertokangen mitattavaksi. Moottori ja sen osat olivat täysin sääntöjen mukaisia. Purkamisen ja kasaamisen kustannukset lankeavat pääosin tiimin maksettavaksi. – Asenne tuntui tarkastajilla olevan etukäteen sellainen, että olemme ehdottomasti syyllisiä. Eihän kiertokangen vaihtamisessa olisi edes mitään järkeä, koska olisimme voineet siinä tapauksessa ilmoittautua FinR-ryhmään ja ajaa ihan samassa kilpailuluokassa ja samoista sijoituksista. Tästä tuli vain paljon turhaa työtä ja kustannuksia, Jari ihmetteli.

Seuraavaksi Jari Kihlman kilpailee kuun vaihteessa Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavassa F-ryhmän Vetomies-kilpailussa. Kilpa-autona on silloin kuusamolaistiimin BMW ja kartanlukijana toimii Harri Kihlman.
Jari ja Matti innolla Kouvolan SM-ralliin | 10.7.2013

Ralli SM -sarjan toinen kesäkelillä ajettava SM O.K. Auto -ralli ajetaan Kouvolan ympäristössä lauantaina heinäkuun 13. päivänä. Tässä vaiheessa sarjasta on vielä kolme osakisaa ajamatta. Kouvolan jälkeen elokuun lopussa ajetaan Turussa ja sarja päättyy Tampereelle syyskuussa.

Nelivetoluokassa eli SM1-luokassa Heinolan Urheiluautoilijoiden Ari Vihavainen on SM-tilanteessa 17,5 pistettä moninkertaista mestaria Karkkilan Juha Saloa perässä. Laihian Urheiluautoilijoiden Joni Nikko nousi kotikisansa voiton myötä pisteissä kolmanneksi, eroa Vihavaiseen on 25 ja Saloon 42,5 pistettä. Kauden avausosakilpailussa kokonaan ilman pisteitä jäänyt Kuusamon Urheiluautoilijoiden Jari Kihlman on pisteissä seitsemäntenä.

Jari Kihlman ja kartanlukija Matti Heikkinen lähtevät vaikean alkukauden jälkeen luottavaisin mielin Kouvolan osakilpailuun. Edellisen osakilpailun jälkeen tiimin Mitsubishi vietiin säätöpenkkiin. Ammattimiesten käsissä selvisi, että autosta oli hukassa huima määrä vääntöä ja noin sata hevosvoimaa. – Olinkin kyllä Laihialla ihmeissään, kun ajat olivat niin huonoja. Kysyin jo kartturiltakin, että mikä tässä minun ajamisessa oikein on vikana kun itse omasta mielestä isoja virheitä ei tullut, Jari nauroi. Nyt kalusto ja kuljettajat ovat kunnossa. Vuonna 2009 rajussa ulosajossa tulleet vammat ovat vaivanneet Jaria nykypäiviin saakka. Viime viikkoina tilanne on mennyt reilusti parempaan päin. – Kouvolaan lähdetään hyvällä fiiliksellä. Kouvolassa on hienoa tietä, kääntyy jatkuvasti ja on paljon ylityksiä ja hyppyjä. Autossa on nyt tehot kohdillaan. Kuskikin on nyt viisi kiloa kevyempi kuin kolme viikkoa sitten edellisessä osakilpailussa. Nilkka on nyt paremmassa kunnossa ja olen pystynyt enempi treenaamaa. Odotamme innolla Kouvolan kisan starttia, Jari kertoo. Nelivetoluokkaa starttaa reitille kaksivetoluokkien kärkikuskien jälkeen. Jarin ja Matin lähtönumero on 26.

Kaksivetoisten SM2-luokassa pistejohtoa pitää hallussaan Oulun Jussi Vainionpää. SM3-luokassa piikkipaikalta löytyy Espoon Jaro Kinnunen.

Kouvolan SM O.K. Auto -ralli alkaa lauantaina 13. heinäkuuta kello 9.01 Tykkimäen moottoriradalta. Huoltoon Tykkimäelle kilpailijat tulevat noin kello 11.30 ja toisen kerran noin klo 15.00. Maaliin Sokos Hotelli Kouvolan Vaakunan pihalle kilpailijoita odotetaan noin kello 17.20. Kilpailussa on yhdeksän erikoiskoetta.

www.rallism.fi | www.sivuluisu.com

Online-tulosseuranta kilpailun aikana: tulossivu.autourheilu.fi


Jarilla ja Matilla epäonnea SM-Pohjamnaarallissa | 24.6.2013

Rallin SM-sarjan neljännessä osakilpailussa, Pohjanmaa-rallissa Laihialla, voittoon kaasutteli paikkakunnan oma poika, Joni Nikko. Joni kertoi latauksen kotikisaan olleen erilainen ja voittoa lähdettiin hakemaan. Riskejäkin Joni oli ottanut tavallista enemmän.
Joni Nikko voitti kakkoseksi ajanutta Saarijärven Jarkko Nikaraa 17,9 sekunnilla. Kolmanneksi kaasutteli Mäntyharjun Ari Vihavainen jättäen SM-sarjan pistejohdossa olevan Karkkilan Juha Salon 3 sekunnin päähän. Mäntyharjun Ari Vihavainen sen sijaan kuittaa toiseksi korkeimmat pisteet ja oli tyytyväinen, kun pystyi jättämään pistejohdossa olevan Juha Salon taakseen 3,1 sekunnilla.
Samalla Vihavainen kuittasi toiseksi korkeimmat SM-pisteet, sillä Nikara ei aja SM-pisteistä.

Kuusamon UA:n pari Jari Kihlman – Matti Heikkinen eivät päässeet missään vaiheessa kunnolliseen kisavauhtiin. Väärä rengasvalinta sekä autoa vaivannut jonkinlainen tehottomuus veivät mahdollisuudet kunnolliseen kilvanajoon. Pienenä lohtuna voidaan kertoa, että SM-pisteitä tuli 4 lisää ja yhteispisteissä kuusamolaiset ovat seitsemännellä sijalla. Kärjessä jatkaa edelleen Juha Salo 103, 5. Toisena on Ari Vihavainen 86. Kolmanneksi nousi Joni Nikko 61 pisteellä.

TULOKSIA
SM1-luokka
1) Joni Nikko-Jarno Ottman Laihian UA/Espoon UA Mitsubishi 44.45,6, 2) Jarkko Nikara-Petri Nikara Saarijärven UA Mitsubishi + 17,9, 3) Ari Vihavainen-Jani Vainikka Heinolan UA Heinolan UA/Mäntyharjun MK Mitsubishi + 32,7, 4) Juha Salo-Marko Salminen Karkkilan UA/Noormarkun UA Mitsubishi + 35,8, 5) Jukka Hiltunen-Jarkko Kalliolepo Laihian UA/FCDA Ford + +59,8, 6) Timo Mäenpää-Panu Plosila Kurikan UA Mitsubishi + 1.55,1, 7) Mika Eloluoma-Arto Kapanen Laihian UA/Petäjäveden UA Mitsubishi + 2.35,3, 8) Jari Latvala-Kari Mustalahti Alavuden UA/SPAUK Mitsubishi + 2.47,9, 9) Timo Kuivinen-Jarkko Alanen Etelä-Pohjanmaan UA/AL Härmä Mitsubishi + 3.06,1, 10) Mikko Lehessaari-Teemu Arminen Hyvinkään UA/Riihimäen UA Subaru + 3.12,3

PISTETILANNE osakisan 4/7 jälkeen:
SM1-luokka (nelivetoiset)
1) Juha Salo 103,5 pistettä, 2) Ari Vihavainen 86, 3) Joni Nikko 61, 4) Timo Mäenpää 41, 5) Teemu Asunmaa Alavuden UA 39,5, 6) Mikko Lehessaari 31, 7) Jari Kihlman Kuusamon UA 25, 8) Jukka Hiltunen 24, 9) Jari Latvala 23,

Reijo Jokinen


 

SM-sarjan kesäkausi starttaa, Jari haluaa kärkitaisteluun | 13.6.2013

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaus tapahtuu ensi lauantaina Laihialla ajettavassa Pohjanmaa -rallissa. Talvikisojen jälkeen SM1-luokan pistejohdossa on Karkkilan UA:n Juha Salo. Hän johtaa kolmen kilpailun voiton jälkeen maksimipistein. Mäntyharjun Ari Vihavainen on 21,5 pistettä perässä kakkosena, ja kolmantena olevalla Alavuden Teemu Asunmaalla on eroa Vihavaiseen 26,5 pistettä. Laihian Joni Nikko on neljäntenä, vain 3,5 pisteen päässä Asunmaasta. Kuuusamon UA:n Jari Kihlman on pisteissä 7:tenä kerättyään 21 pistettä talven kisoista.

SM2-luokkaa johtaa oululainen Jussi Vainionpää, joka on myös ottanut jo kolme voittoa tällä kaudella. Saarijärven Esa Ruotsalainen kakkosena on jäänyt 28 pistettä ja Lahden Henri Kolsi on kolmantena 13,5 pisteen päässä kakkossijasta.

Pohjanmaalaisten autourheiluseurojen; Alavuden UA, Etelä-Pohjanmaan UA, Laihian UA, Lapuan UA, Pohjankyrön UA sekä Team Botnia järjestevät yhdessä tämän yksipäiväisen kilpailun. Pohjanmaa-rallissa ajetaan 6 erikoiskoetta, joilla yhteispituutta noin 90,2 km. Koko reitin pituus on 219 km. Kuusamolaispari, Jari ja Matti, ovat valmistautuneet kilpailuun hyvillä mielin. Kilpailutauon aikana ralliauto, Mitsu Evo 9, on käyty huolella läpi tekniikan ja kaiken munnkin tarvittavan osalta. Lisäksi Jari ja Matti pääsivät ajamaan viime viikonlopun aikana onnistuneen harjoituksen. Auto tuntui olevan kunnossa ja miehille oli ajo maistunut. Nyt vaan jännäämään ensi lauantain kilpailua. Taistelu kilpailun voitosta ja SM-pisteistä tulee olemaan tiukkaa. Kilpailutauon aikana varmasti kaikki kilpailijaparit ovat huoltaneet autonsa parhaimpaan mahdolliseen iskuun. Jatkuuko Juha Salon voittoisa meno kesälläkin vai löytyykö Laihialla uusi voittaja tämänvuotiseen sarjaan.

Reijo Jokinen


 

Harri Kihlman ja Aki Makkonen Suopunki-ralliin | 11.3.2013

Ensi lauantaina Kemijärven ympäristössä ajettava Suopunkiralli on kerännyt 82 autokuntaa taistelemaan kilpailun voitosta. Reitillä on pituutta noin 200 kilometriä, joista erikoiskoekilometrejä noin 80. Kuusamon UA:n Harri Kihlman kartturinaan Aki Makkonen lähtee BMW M3:lla tavoittelemaan hyvää sijoitusta ja ehjää kisaa. Aiemmin tänä vuonna ajetuissa kilpailuissa Harrilla on ollut auton kanssa vaikeuksia. Kisat ovat päättyneet keskeytyksiin auton teknisten vikojen vuoksi. Toivotaan nyt onnea kisaan ja vauhdikasta menoa korkeiden lumivallien reunustamilla erikoiskokeilla.

Reijo Jokinen


 

SM-sarjan talvikausi päätökseen Joensuussa | 11.3.2013

Karkkilan UA:n Juha Salo jatkoi voittokulkuaan rallin SM-sarjassa. Hän on voittanut kaikki tämän kauden SM-osakilpailut. Kärkikolmikon osalta käytiin tiukkaa voittokamppailua, sillä toiseksi ajannut Joni Nikko hävisi Salolle 16,7 sekuntia. Kolmanneksi nopeinta vauhtia piti yllä Ari Vihavainen häviten voittajalle 18,6 sekuntia. Sen jälkeen erot kasvoivatkin suuremmiksi. Neljänneksi tullut Jussi Tiippana jäi lähes kaksi minuuttia Salosta. Kuusamon UA:n Jari Kihlman ja Matti Heikkinen sijoittuvat 11. SM-pisteistä ajanneista kuljettajista Jari oli 8. Valitettavasti Jarilla ja Matiila oli auton kanssa ongelmia. Mitsusta petti kardaaniakaselin tukilaakeri ja sen lisäksi myös perän sekä turbon kohdalla oli ongelmia. pojat olivat jo valmiita keskeyttämään. Huoltojoukon hyvällä avustuksella auto saattiin kuitenkin sellaiseen kuntoon, että pojat pääsivät maaliin vauhtia vähentämällä. Maali viivan ylitys oli tärkeää SM-pisteiden kannalta.

SM1-luokan pisteissä on johdossa maksimipistein Juha Salo 87.5, toisena Ari Vihavainen 66, kolmatena Teemu Asuinmaa 39.5, neljäntenä Joni Nikko 36. Jari nousi nyt seitsämänneksi pistein 21.

SM2- luokassa jatkoi voittokulkuaa Juha Salon tapaan Oulun Jussi Vainionpää. Hän on myös voittanut kaikki kolma osakilpailua. Vainionpään voitto oli vileä tiukemmassa kuin Salolla, sillä ero toiseksi ajanneeseen esa Ruotsalaiseen oli 7,3 sekuntia. SM3-luokan voittoon kaasutteli Joonas Lindroos. Lindroos oli 9,2 sekuntia Jaro Kinnusta nopeampi.

Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan kesäkauden avaavassa Pohjanmaarallissa Laihialla kesäkuun 15.päivä.

SM1-luokka

1) Juha Salo-Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK Mitsubishi 48.15,0; 2) Joni Nikko-Jarno Ottman LaihUA Mitsubishi + 16,7; 3) Ari Vihavainen-Jani Vainikka HeiUA/MhMK Mitsubishi + 18,6; 4) Jussi Tiippana-Henri Arpiainen MikUA Mitsubishi + 1.32,8; 5) Riku Tahko-Markus Soininen EspooUA/LprRT Mitsubishi + 1.56,4; 6) Jukka Hiltunen-Tapio Suominen LaihUA/HyvUA Skoda + 2.05,3; 7)Timo Mäenpää-Panu Plosila Kurikan UA Mitsubishi + 2.16,7; 8) Teemu Asunmaa-Tomi Ikonen AlavUA/TTR + 2.18,1; 9) Roland Murakas-Kalle Adler Viro Mitsubishi + 2.27,7; 10) Vasily Gryazin-Dmitry Chumak Latvia/Venäjä Ford + 2.33,3 SM-PISTETILANNE OSAKISAN 3/7 JÄLKEEN 1) Juha Salo 87,5 pistettä; 2) Ari Vihavainen 66; 3) Teemu Asunmaa 39,5; 4) Joni Nikko 36; 5) Timo Mäenpää 30; 6) Mikko Lehessaari HyUA 24; 7) Jari Kihlman 21; 8) Jaakko Hosike AAU 19,5; 9) Aki Sandberg JoeUA 19; 10) Mikko Eskelinen JyvUA 16,5 pistettä

Reijo Jokinen


 

Viides tila SM-Vaakuna rallista | 11.3.2013

Rallin SM-sarja jatkui 22.-23.2. Mikkelin Vaakuna-rallilla. Kaksipäiväisessä kisassa ajettiin kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joiden pituudet vaihtelivat kahdesta aina lähes 30 kilometriin. Kilpailun voittajaksi ajoi Juha Salo, joka oli voittanut myös kauden avanneen Tunturirallin. Voitosta ajettiin tiukka kamppailu, sillä toiseksi sijoittunut Ari Vihavainen hävisi Salolle vain 7,3 sekuntia. Kolmanneksi kisassa ajoi Joni Nikko häviten Salolle 31,3. Neljänneksi ajanut Jari Ketomaa hävisi voittajalle 1.43. Kuusamon urheiluautoilijoiden pari Jari Kihlman – Matti Heikkinen sijoittuivat hienosti viidenneksi häviten Salolle 2.35. Jarin ja Matin ajo sujui ihan mukavasti. EK kakkosella he olivat kolmanneksi nopeimpia. Hyvin kulkivat myös nelos – ja viitos- pätkät, joilla Jari ja Matti olivat viidensiä. SM1-luokan pisteissä he saivat neljänneksi korkeimmat pisteet, sillä Jari Ketomaa ei vielä saanut SM-pisteitä, koska oli mukana kuljettajavaihdoksen kautta. Ketomaa tulee kyllä jatkossa taistelemaan pisteistä ilmoittauduttuaan mukaan sarjan loppuihin kisoihin. Pistejohdossa kahden ajetun rallin jälkeen on Salo 62,5, toisena Vihavainen 50 ja kolmantena Asunmaa 30,5. Jari on nyt kymmenentenä pisteitä 13. Suuret piste-erot selittyvät sillä, että Tunturista jaettiin 1½-kertaiset pisteet ja valitettavasti Jari joutui Tunturissa keskeyttämään. SM2-luokassa voittajaksi ajoi Jussi Vainionpää ja SM 3-luokan nopein oli Juho Annala.
Jarin ja Matin ajo Mikkelissä osoitti sen, että auton toimiessa pari pystyy taistelemaan SM 1-luokan kärkipään sijoituksista. Seuraavan kerran SM-sarjalaiset ottavat toisistansa mittaan maaliskuun 9.päivä Joensuun Itärallissa. Toivotaan Joensuuhunkin tiukkoja sekuntitaisteluja. Jarin veli, Harri, parinaan Ari Makkonen osallistuvat tulevana viikonloppuna Oulussa ajettavaan Pohjola-ralliin. Harri ja Ari kilpailevat BMW:llä Oulun ympäristössä ajettavassa kisassa.

TULOKSIA

SM1-LUOKKA
1) Juha Salo-Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK Mitsubishi 57.59,1; 2) Ari Vihavainen-Jani Vainikka HeiUA/MhMK Mitsubishi + 7,3; 3) Joni Nikko-Jarno Ottman LaihUA/EspooUA Mitsubishi + 31,6; 4) Jari Ketomaa-Tapio Suominen MikUA/HyUA Skoda + 1.43,8; 5) Jari Kihlman-Matti Heikkinen KuuUA Mitsubishi + 2.35,1; 6) Teemu Asunmaa-Tomi Ikonen AlavUA/TTR Subaru + 2.37,6; 7) Arto Juolahti-Pertti Levänen THU-Team/KaUA Mitsubishi + 3.27,5; 8) Tuomas Skantz-Pekka Hautanen PihtUA/JärvisUA Mitsubishi + 4.02,9; 9) Jari Latvala-Kari Mustalahti AlavUA/SPAUK Mitsubishi + 4.09,3; 10) Toni Tahvanainen-Marko Jeskanen TuupoMK/UA Subaru + 5.00,1

Top Ten SM-PISTETILANNE OSAKISAN 2/7 JÄLKEEN:
SM1-luokka
1) Juha Salo 62,5 pistettä; 2) Ari Vihavainen 50,0; 3) Teemu Asunmaa 30,5; 4) Mikko Lehessaari 24,0; 5) Timo Mäenpää 20,0; 6) Jarkko Hosike 19,5; 7) Mikko Eskelinen 16,5; 8) Joni Nikko 16,0; 9) Aki Sandberg 15,0; 10) Jari Kihlman 13,0

Reijo Jokinen


Auto ja kuljettajat valmiina SM Vaakuna-ralliin. | 21.2.2013

Ralli SM -sarjan 2/7 osakilpailu ajetaan Mikkelin ympäristössä 22.-23. päivinä. Vaakuna-ralli valittiin parhaaksi SM-ralliksi vuonna 2012. Tänä vuonna ajetaan kaksipäiväinen kilpailu. Perjantaina on kaksi erikoiskoetta ja lauantaina neljä. Reitillä oan kaikkiaan pituutta 268 kilometriä, joista erikoiskokeita 105 km.

Ensimmäisenä reitillä lähtee kauden avauksen Rovaniemellä voittanut Juha Salo. Taistelu SM-pisteistä tulee olemaan kovaa, sillä ilmoittautuneiden joukossa ovat lähes kaikki maamme parhaat ralliajajat.

Kuusamon Urheiluautoilijoiden pari Jari Kihlman ja Matti Heikkinen lähtevät hyvillä mielin taistelemaan SM-pisteistä. Rovaniemellä he joutuivat keskeyttämään autossa olleiden teknisten vikojen vuoksi. Mitsu on ollut Printsportilla huollettavana. Huollossa on auton etu-ja takalukot säädetty ja huollettu. Lisäksi Rovaniemellä vaivannut jarruongelma on saatu ratkaistuksi ja korjatuksi. Myös Jari on tehnyt kunnollista fysiikkaharjoittelua, josta kaikin puolin on myös hyötyä Mikkelin seudun nopeilla erikoiskokeilla. Testatessaan autoa Jari kokeili myös erilaista rengastyyppiä, joka tuntui hyvältä. Jarin ja Matin sekä auton osalta kaikki pitäisi olla iskussaan, jotta nyt sitten päästäisiin keräämään arvokkaita SM-pisteitä rallin SM1-luokassa. Myös SM2- ja SM3-luokkien pistetaistelut tulevat olemaan tiukkoja Vaakuna-rallissa, kun viivalle asettuvat kaikki em. luokkien parhaimmat kuljettajat.


 

Harri keskeytti Kemi-rallissa. | 21.2.2013

Harri Kihlmanin taival 9.2. ajetussa Kemi-rallissa päättyi keskeytykseen. BMW M3:sen voimansiirto petti kolmannelle erikoiskokeelle.


 

Kihlmannien kisat keskeytyivät Arctic-rallista. | 29.1.2013

Juha Salon voittaessa 48. Arctic Lapland Rallin, tutummin Tunturirallin tuli hänestä samalla ensimmäinen kuljettaja, joka on ottanut neljä voittoa Tunturissa. Rallin ratkaisuksi tuli Hanhikosken erikoiskoe, jossa norjalainen huippukuljettaja, Andreas Mikkelsen, joutui renkaan vaihtohommiin. Aikaa hukkaantui renkaan vaihdossa noin 5 minuuttia. Niinpä norjalainen tippui tulosluettelossa muutaman sijan alaspäin. Samalla Salo siirtyi kilpailun johtoon. Eipä Salonkaan kisa sujunut ilman ongelmia. Myös hänen vaikeudet tulivat Hanhikoskella, kun Mitsubishin vaihdelaatikko hajosi. Huollossa vaihdettiin uusi laatikko ja aikasakosta huolimatta Salon johto säilyi loppuun asti. Mikkelsen nousi viimeisen erikoiskokeen hurjalla ajolla vielä kakkossijalle enne Ari Vihavaista. Samalla Vihavainen kuittaisi SM 1-luokan toiseksi korkeimmat SM-pisteet. Kolmanneksi Tunturissa SM1-luokassa kaasutteli Mikko Lehessaari.SM2-luokan voittoa juhli Joonas Lindroos ja SM3-luokassa voittajana oli oululainen Jussi Vainionpää.

Kuusamolaisittain ralli ei sujunut suotuisien tähtien alla. Perjantaina, rallin avauspäivänä, Jari Kihlman-Matti Heikkinen joutuivat keskeyttämään jo toisella erikoiskokeella Mitsuun tulleen teknisen vian vuoksi. Vikaa ei voitu korjata, joten jatkaminen lauantaina ei onnistunut. Harri Kihlman-Jyrki Tamminen joutuivat keskeyttämään perjantaina. He pystyivät huollon hyvän toiminnan ansiosta jatkamaan rallia lauantaina. Toki he saivat jonkin verran aikasakkoa. Harri ajoikin lauantaina alkuunsa ihan vauhdikkaasti, mutta sitten tie kävi liian kapeaksi ja seurauksena oli ulosajo sekä keskeytys rallin viimeisellä erikoiskokeella. Näin kauden kisat veljeksillä alkoivat mollivoittoiset, mutta odotetaan parempia sointuja jatkossa.

SM-sarja Jari ja Matin osalta jatkuu helmikuun lopulla Mikkelissä. Rovaniemeltä lähtiessä Jari sanoi nyt keskittyvänsä kuntoharjoitteluun. Suunnitelmissa on tehdä kuntopiirityyppistä harjoittelua, jossa pitkälti mukaillaan ajosuoritusta ja-liikkeitä. Mitsu lähtee tarkastettavaksi ja huollettavaksi Räikkösen Eerolle, jotta Tunturissa tullut tekninen vika saadaan selville ja auto kuntoon.

Reijo Jokinen


Jari ja Matti valmiina SM-pistetaisteluun | 23.1.2013

Uusi auto valmiina SM-sarjaan.

Rallin SM-sarja on vuosien varrella kehittynyt huippusarjaksi kovineen kuljettajineen ja kilpailuineen. Sarja on saanut myös kansainvälistä arvostusta. Osoituksena siitä ovat ne monet ulkomaalaiset kuljettajat, jotka vuosittain kiertävät Suomen teitä sarjan puitteissa. Sarja alkaa perinteisesti Rovaniemeltä tammikuun viimeisenä viikonloppuna Arctic Lapland Rallin eli Tunturirallin merkeissä. Rovaniemen jälkeen kuukauden päästä ajetaan Mikkelin Vaakuna-rallissa ja talvikauden päättää Joensuun Itäralli maaliskuun 9.päivä. Kesäkausi alkaa Pohjanmaalla kesäkuun puolivälissä. Sen jälkeen jatketaan ajamista Kouvolassa kesän puolivälissä. Elokuun lopulla rallikaravaani suuntaa Turkuun ja sarjan päätöskisa ajetaan Tampereella syyskuun lopussa. Näin saadaan selville Suomenmestarit nelivetoluokassa sekä kahdessa eri kaksivetoluokassa.

Pisteitä jaetaan kaikissa seitsemässä osakilpailussa 15 parhaalle. Voittaja kuittaa 25 pistettä, toinen 20, kolmas 16, neljäs 13, viides 11 jne. 15. saa itselleen yhden pisteen. Rovaniemen kaksipäiväisestä avauskisasta jaossa on kuitenkin puolitoistakertaiset pisteet. Näin ollen Tunturi voittaja saa 37,5 pistettä.

Suomen mestaruudesta nelivetoluokassa tullaan käymään kovaa taistelua monikertaisen Suomenmestarin Juha Salon johdolla. Nelivetoisissa lähdetään hakemaan uutta mestaria. Viime kautta mennen tullen hallinnut Esa-Pekka Lappi siirtyy Skodan tehdaskuljettajaksi rallin MM-sarjan WRC-2-luokkaan ja jättää pelin auki uusille kuljettajille. Viime kauden hopeamitalisti Salo lähtee hakemaan seitsemättä yleisen luokan mestaruutta. Salon haastajia on paha panna paremmuusjärjestykseen. Varmasti oman jälkensä tuleviin tulosluetteloihin haluavat jättää ainakin Joni Nikko, Jukka Ketomäki, Timo Mäenpää, Kari Hämäläinen, Jussi Tiippana ja monet muut heidän joukossa Kuusamon Jari Kihlman.

Jari lähtee hyvillä mielin uuteen kauteen. Viime vuonna käytössä ollut Subaru on saanut uuden omistajan. Tälle kaudelle on rakennettu Mitsubishi Evo 9 ja kartturin paikalle istuu Joensuun Matti Heikkinen. Jari ja Matti ovat valmiita taistelemaan jokaisesta pisteestä SM1- eli nelivetoluokassa. Kauden tavoitteita tullaan tarkentamaan, kun Tunturiralli on saatu ajetuksi. Tunturista odotetaan kaikin puolin ongelmatonta kisaa niin kaluston kuin kartturin/ nuotinluvunkin suhteen.

Norjan Anders Mikkelsen kuumin nimi Arctic-rallissa
SM-rallikauden avaa perinteisesti Rovaniemen ympäristössä ajettava Arctic Lapland Rally, tutummin Tunturiralli. Ralli järjestetään nyt 48:n kerran. Niinpä kilpailun päättävälle erikoiskokeelle (=EK) on annettu jälleen kilometri pituutta lisää, jotta tuo 48 kilometriä tulee täyteen. Kaikkiaan ajetaan 10 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 243, 3kilometriä. Lyhin Mäntyvaaran raviradan ympäristössä ajettava erikoiskoe on 3,7kilometrinen ja se ajetaan kilpailun aikana kolmesti. Kaikki muut EK:t ovat reilusti yli 20 kilometriä pitkiä.
Kilpailun ratkaisut tulevat jälleen kerran tapahtumaan viimeisellä pitkällä EK:lla. Toki kilpailussa riittää aina jännättävää, sillä EK:t pituuksineen ja runsaineen lumivalleineen pitävät siitä huolen.

Kuten aina ennekin Tunturi vetää huippukuljettajia puoleensa. Tänä vuonna kuumimpana nimenä on Norjan Anders Mikkelsen kartturinaan Mikko Markkula. Anders ajaa MM-sarjassa Jari-Matti Latvalan kanssa samassa Volkswagenin rallitallissa .Anders aloittaa MM-sarjan Portugalin osakilpailusta. Kesäkuussa 24 vuotta täyttävä norjalainen on yksi tulevaisuuden lupauksista. Tunturissa hän ajaa Skodalla hakien tuntumaan talvikisoihin. Osanottolistalta löytyvät lisäksi kaikki Suomen parhaat neliveto-ja kaksivetokuljettajat. Heidän joukossa ovat myös Kuusamon Jari Kihlman ja Matti Heikkinen Mitsubishi Evo 9:llä sekä Jarin velipoika Harri kartturinsa Jyrki Tammisen kanssa. Ajokkinaan heillä on BMW, joka on viritelty ryhmään F. Veljekset ovat ajaneet Tunturissa useita kertoja. Aikoinaan Jari ajoi ja Harri luki nuotteja. Nyt kumpikin on oman ”laivansa” kippareina ja pyrkivät mahdollisimman nopeaan ja virheettömään ajoon. Mikäli Tunturissa selviää ilman lumitöitä, niin silloin voi jo odottaa melko hyvään menestymistä. Yhdeksi katsotuimmista kilpailijapareista taitaa nousta moskovalainen 25-vuotias Inessa Tushkanovan kartturinsa Duncan McNiven kanssa. Kuljettaja on esiintynyt myös muissa kuin autolehdissä. No nyt kyllä ratkaisevat ajotaidot enemmän kuin muut avut. Toivotaan kaikille oikein vauhdikasta Tunturirallia. Kilpailu pyörähtää käyntiin perjantaina kello 12. Yötauolle saavutaan noin kello 21. Lauantaina kilvanajo jatkuu kello 7 ja maaliin ensimmäistä kilpailijaa odotetaan noin kello 18.

Reijo Jokinen


SM-kausi 2013 käyntiin Rovaniemen Arctic-rallista. | 9.1.2013

Rallin 2013 SM-sarja pyörähtää käyntiin tammikuun lopulla Rovaniemeltä Arctic Lapland-rallin merkeissä. Uusi kausi tuo mukanaan uudet haasteet. Kuusamon UA:n Jari Kihlman on valmiina taistelemaan SM-pisteistä uusin eväin. Viimetalvinen Subaru on siirtynyt uudelle omistajalle ja tilalle on tullut Mitsubishi Evo 9. Auto on rakennettu Oulussa Karri Marttilan KWE-teamin toimesta. Sen pitäisi olla kilpailukykyinen ja ainakin auton osalta mahdollisuudet viimekautista parempaa menestykseen ovat olemassa. Loppupisteissä Jari oli SM:ssä 11.

Lisäksi kartturin paikalle istuu uusi kaveri, Matti Heikkinen. Matti on viime vuonna lukenut nuotteja Andreas Ambergille parin saadessa SM2 ja SM3-luokan eli kaksivetoisten SM-pronssia. Viikonlopun aikana pojat ottivat ensituntumaa autoon ja nuottien lukemiseen. Kun ensimmäiset kilometrit oli ajettu, nousi autosta hymyissä suin tyytyväisen oloinen ajaja. Jari oli todella tyytyväinen autoonsa. Ajaminen on tietenkin erilaista kuin Subarulla, mutta heti oli tuntunut, että nyt mennään eikä meinata. Myös Matin kommentit kartturin paikalta olivat sellaiset, että oikein hyvillä mielin voidaan katseet suunnata kohti SM-sarjaa ja tulevia kisoja. Lisäkilometrien myötä niin ajaminen kuin nuottien lukeminen tulevat paranemaan. Tärkeää on saada mahdollisimman paljon harjoitusta ennen sarjan alkua. Ajamisen lisäksi myös fyysiseen harjoitteluun ja ravintoasioihin tullaan kiinnittämään huomiota. Toivotaan kaikkien palikoiden olevan kohdalla tammikuun lopulla, kun SM-sarja Rovaniemeltä lähtee liikkeelle. Kuvassa: Jari ja Matti lähdössä ensimmäiselle ajokerralle.
Reijo Jokinen


 

Jarruongelmat riesana SM-kauden päätöksessä. | 18.9.2012

Lauantaina 15.9. Keravalla ajetussa rallin seitsemännessä ja samalla kauden viimeisessä osakilpailussa ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Kautta suvereenisesti hallinnut Pieksämäen Esa-Pekka Lappi kaasutteli noin minuutin voittoon ennen Joni Nikkoa. Kukaan toinen kuljettaja 2000-luvulla ei ole pystynyt Lapin kaltaisiin suorituksiin, seitsemään peräkkäiseen osakilpailuvoittoon. Kolmanneksi ajanut Sakari Vierimaa jäi jo kaksi minuuttia Lapista. Neljäs oli Riku Tahko, joka samalla varmisti itselleen SM-pronssin.

Jari Kihlmanilla ja Jaakko Jäntillä epäonni oli jälleen kuvassa mukana. Autosta katkesi jarruletku neljännellä erikoiskokeella. Kolme ensimmäistä erikoiskoetta olivat sujuneet nousujohteisesti. Lopussa, kun jarrut olivat kunnossa, vauhti parani. Erikoiskokeiden ajat riittivät kymppisakkiin ja viimeisellä tuli kuudenneksi nopein aika. Lopputuloksissa Jari ja Jaakko olivat 11. Sama sija tuli SM1-luokan yhteispisteissäkin.

Näin on rallin SM-sarja vuodelta 2012 saatu pakettiin. Vähitellen aletaan miettiä ja tekemään suunnitelmia ensi vuotta varten. Asioita on pohdittava niin kaluston kuin yhteistyökumppaneidenkin osalta. Tässä vaiheessa Jari ja Jaakko haluavat kiittää kaikkia niitä henkilöitä ja yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet kauden 2012 läpiviemisen.

Talotekniikka-10 SM-rallin tuloksia, SM1-luokka
1) Esapekka Lappi-Janne Ferm PiekUA/FCDA Ford 44.27,7; 2) Joni Nikko-Jarno Ottman LaihUA/JMU Mitsubishi + 52,4; 3) Sakari Vierimaa-Mika Rajasalo TapUA/TamUA Mitsubishi 2.00,5; 4) Riku Tahko-Markus Soininen EspooUA/LprRT Mitsubishi + 2.07,5; 5) Kari Ali-Rantala-Ossi Lehtonen RiiUA Mitsubishi + 2.15,1; 6) Kari Hämäläinen-Risto Pietiläinen NaSU/FCDA Ford 2.16,3; 7)Mikko Lehessaari-Teemu Arminen HyUA Subaru + 2.16,9; 8) Toni Tahvanainen-Marko Jeskanen TuupoMK/UA Subaru + 2.19,8; 9) Mika Turkki-Timo Hantunen ValUA/JyvUA Mitsubishi + 2.24,0; 10) Jarkko Hosike-Mika Kaikkonen AUA/YkUA + 2.30,5; 11) Jari Kihlman-Jaakko Jäntti KuuUa + 2.47,7

SM-PISTEET OSAKISAN 10/10 JÄLKEEN
1) Esapekka Lappi 165 pistettä; 2) Juha Salo 117; 3) Riku Tahko 62; 4) Mikko Pajunen 52,5; 5) Joni Nikko 48; 6) Ari Vihavainen 48; 7) Kari Ali-Rantala 41; 8) Sakari Vierimaa 27; 9) Jussi Tiippana 23; 10) Mikko Lehessaari 22; 11) Jari Kihlman 20.

Reijo Jokinen


 

Harri Oulujärvirallissa kolmanneksi. | 18.9.2012

Kajaanin urheiluautoilijoiden isännöimä Oulujärviralli ajettiin tänä vuonna jo 23:ta kertaa. Sorapinnalla kilpailu on kuitenkin järjestetty viimeksi peräti vuonna 1987. Kilpailureitti oli pituudeltaan 40 erikoiskoekilometriä, jotka oli jaettu kolmeen erikoiskokeeseen Vuolijoen ja Pyhännän maastoissa. Kilpailijoille tarjottiin vauhdikasta ja hyväkuntoista baanaa. Pätkät olivat enimmäkseen isoa valtiontietä.

Arctic Cross Racing tiimistä kisassa oli mukana Harri Kihlman kartturinaan Aki Makkonen. 30-vuotta sitten samassa kisassa ajoi Akin isä ja Harri isä oli kyydissä. Autona heillä oli silloin kuutoskoneinen Ford Capri GTXL 3000. Eli perinteitä kunnioittaen.

Tiimin niin sanotulla asiakasautolla eli BMW 325:lla kaksikko ehti hyvin mukaan kärkivauhtiin. Ensimmäisen erikoiskokeen he aloittivat A-junioreiden kuudenneksi nopeimpaan aikaan. Kakkosella Harri ja Aki hurjastelivat kolmanneksi nopeimman ajan ja nousivat samalla yleiskisan kolmoseksi. Päätöspätkällä vauhtia hidasti renkaan tyhjeneminen, mutta tuloksena oli silti neljänneksi nopein aika. Haaveri ei kuitenkaan pudottanut kaksikon sijoitusta. Lopputuloksissa he sijoittuivat hienosti A-junioreiden yleiskilpailun kolmansiksi ja oman luokkansa toisiksi.


 

SM-finaali 15.9. Keravalla, Jari sarjan 9. tilalla. | 9.9.2012

Pieksämäen Esa-Pekka Lapille rallin SM-sarjan kultamitali on jo taskussa ennen Keravan kilpailua. Kyseessä on luokka SM1. Todellinen rallin tulevaisuuden lupaus on voittanut kaikki kuusi aikaisempaa osakilpailua ja tähtää nyt seitsemänteen voittoonsa. Lapilla on ensimmäinen kausi nelivetoisella autolla. Hänen vauhtinsa on tullut esille ajettujen erikoiskokeiden tuloksissa. 40 erikoiskokeesta Lappi on voittanut 26, kun tänä vuonna hopeaa nappaava Juha Salo on voittanut 8. Valitettavasti Salo ei ole mukana, sillä hän ajaa samanaikaisesti Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa. Lähtölistoilta ei myöskään löydy tällä hetkellä pisteissä kolmantena olevaa Mikko Pajusta. Näin ollen pronssista tullaan käymään tiukka kamppailu Riku Tahkon ja Ari Vihavaisen välillä. Miesten välinen piste-ero on kaksi pistettä.

Jari ja Jaakko lähtevät 9:ltä sijalta Keravan osakilpailuun. Heillä on pisteitä 20. Jussi Tiippana on kahdeksantena pisteitä 23, seitsemäs Nikko 30 ja kuudes Ali-Rantala pisteitä 31. Kuusamon UA:n pari lähtee tavoittelemaan ehjää kisaa. Tähän mennessä ajetuissa osakilpailuissa Subarussa on aina ollut pienempää ja välillä vähän isompaakin ongelmaa. Nyt toivotaan, että viimeinen kisa saataisiin ajaa läpi ongelmitta. Keravalla Subarun alla ovat uudet renkaat, Kumho-merkkiset. Merkki on ainakin kaksivetoisissa ralliautoissa ollut ehdoton ykkösmerkki. Keravalla, Talotekniikka-10 SM-rallissa ajetaan 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 91,3kilometriä. Kaikkiaan koko rallireitin pituus siirtymineen on 235 kilometriä.
Reijo Jokinen


Ongelma jatkuivat Satamoto-rallissakin. | 21.8.2012

Lauantaina 18.8. ajetussa Satamoto-rallissa, SM-sarjan kuudennessa osakilpailussa, Merikarvialla tahtipuikkoa heilutteli jälleen kerran Pieksämäen Esa-Pekka Lappi. Hän nappasi kuudennen peräkkäisen osakilpailuvoiton tämän vuoden SM-rallisarjassa. Voittomarginaali toiseksi ajaneeseen Karkkilan Juha Saloon kasvoi lähes kahdeksi minuutiksi. Erot rallissa muodostuivat suuriksi, sillä kolmanneksi tullut Laihian Joni Nikko hävisi voittajalle yli 3 ja puoli minuuttia. Jari ja Jaakko sijoittuivat lopputuloksissa kahdeksanneksi, mutta sijoitus SM-sarjassa oli seitsemäs. Valitettavasti nytkin autossa oli ongelmia, jotka veivät mahdollisuudet parempiin sijoituksiin. Auton jarrujen kanssa oli ongelmia jo ensimmäisellä pätkällä. Vika saatiin huollossa kuntoon, mutta kisan viimeisellä 44 kilometrin pätkällä autosta hävisivät jarrut kokonaan 8 kilometrin jälkeen. Sen seurauksena vauhti putosi hyvin hiljaiseksi ja maaliin päästiin käyttämällä esimerkiksi vaihteella jarruttamista. Olipa välillä haettu jarrutusapua ojan penkasta pohjapanssarinkin avulla. Vaiherikkaan kisan Jari ja Jaakko selvittivät maaliin asti. Myös muilla kuljettajilla oli epäonnea ja osa nimimiehistä mm. Tahko sekä Vihavainen joutuivat keskeyttämään. Niinpä sitten kuusamolaispari nappasi SM-pisteitä ja nousi yhteispisteissä kymmenen sakkiin. Kauden viimeinen, seitsemäs, osakilpailu ajetaan syyskuun puolivälissä Keravalla. Siellä käydään kovinta kamppailua SM-pronssista Pajusen, Tahkon ja Vihavaisen välillä. Kultamitali menee Lapille ja hopea Salolle.

Reijo Jokinen

TULOKSIA
SM1-luokka:
1) Esapekka Lappi-Janne Ferm PiekUA/FCDA Ford 51.01,3; 2) Juha Salo-Marko Salminen Karkkilan/Noormarkun UA Mitsubishi + 1.49,9; 3) Joni Nikko-Jarno Ottman Laihian UA/JMU Mitsubishi + 3.39,2; 4) Toni Tahvanainen-Marko Jeskanen Tuupovaaran MK/UA Subaru + 3.59,8; 5) Kari Ali-Rantala-Ossi Lehtonen Riihimäen UA Mitsubishi + 4.20,9; 6) Jarkko Hosike-Mikko Kaikkonen Alastaron UA/YläKemijoen UA Mitsubishi + 4.34.0; 7) Sami Valme-Kaj Nordling Turun MS/SaloUA; 8) Jari Kihlman-Jaakko Jäntti Kuusamon UA Subaru + 5.55,9; 9) Pasi Pyrhönen-Veikko Kanninen Hyvinkään UA/RDT Subaru + 7.01,7; 10) Arman Smailov-Andrey Rusov Kzakstania Subaru + 7.05,4

SM-PISTETILANNE osakisan 6/7 jälkeen:
1) Esapekka Lappi 143 pistettä; 2) Juha Salo 117; 3) Mikko Pajunen Jyväskylän UA Subaru 52,5; 4) Riku Tahko 50,0; 5) Ari Vihavainen 48; 6) Kari Ali-Rantala 31; 7) Joni Nikko 30; 8) Jussi Tiippana Mikkelin UA Mitsubishi 20; 9) Jari Kihlman Kuusamon UA Subaru 17 pistettä.


 

Rallin SM-sarja jatkuu Merikarvialla 18.8. | 15.8.2012

Rallin SM-sarja jatkuu viikonloppuna Merikarvialla ajettavalla Satamoto-rallilla. Se on samalla sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu. Jari ja Jaakko lähtevät kilpailuun sarjan 12. sijalta pistein 14. Kuudenteen sijaan on matkaa 9 pistettä. Sarjaa johtaa maksimipistein (121) Pieksämäen Esa-Pekka Lappi, toisena on Karkkilan Juha Salo pisteitä 99. Kolmannesta sijasta käydään ankaraa taistelua Mikko Pajusen, Riku Tahko ja Ari Vihavaisen kesken. Pajusen pisteet ovat 52,5, Tahko 50 ja Vihavaisen 48. Tahkolla ja Vihavaisella on hyvät mahdollisuudet kasvattaa pistetiliänsä ennen viimeistä osakilpailua, koska Pajusen nimeä ei löytynyt Merikarvian lähtölistalta. Voittaja saa 22 pistettä, toinen 18, kolmas 15 ja kymmenes vielä 2 pistettä.

Satamoto-rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta. Ensi ajetaan kaksi, jonka jälkeen tauko. Jälleen kaasutellaan kaksi ja tauko. Erikoiskokeet 1 – 3 ovat pituudeltaan noin 15 kilometriä. Neljäs on noin 13 kilometriä. Kilpailun päättävä 5. erikoiskoe ottaa miehistä mittaa niin ajotaidollisesti kuin fyysisestikin. Sillä on pituutta noin 44 kilometriä. Onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka fyysisen kunnon osuus tulee viimeisellä pätkällä esille. Jarin ja Jaakon osalta voi sanoa, että fyysinen puoli on kunnossa.. Toivotaan, että auto pysyisi iskussaan koko rallin ajan ja tietysti myös miehistökin.

Reijo Jokinen


 

Epäonni vaivasi Kouvolan SM-rallissakin | 17.7.2012

Kouvolassa ajettiin rallin SM-sarjan viides osakilpailu. Voitosta käytiin tiukka kilvanajo sarjaa puhtaalla pelillä johtavan Esa-Pekka Lapin ja sarjakakkosen Juha Salon välillä. Kuten neljässä aiemmassa osakilpailussa niin nytkin lopulta pisimmän korren veti Esa-Pekka Lappi. 21-vuotias pieksämäkeläinen Esa-Pekka Lappi on todellinen tulevaisuuden lupaus. Senhän osoittaa myös hänen voittoputkensa tämän vuoden SM-rallisarjassa.

Kuusamolaispari Jari Kihlman – Jaakko Jäntti sijoittuivat 10. Jälleen kerran Jarilla oli autonsa kanssa ongelmia. Vesiruiskun moottori paloi ja auton moottorin imuilman lämmöt nousivat maksimiin aiheuttaen reilun tehohäviön. Kaikesta huolimatta Jari sanoi ajon sujuneen mukavasti, mutta tehohäviön myötä meni myös hyvät sijoitukset. Jarin ajama Subaru on nykyisiin Subaruihin ja Mitsubisheihin verrattuna altavastaaja. Niinpä taas olivat monet kuljettajat ihmetelleet sitä, kuinka kovaa Jari pystyy Subarullansa ajamaan.

Tämänvuotista sarjaa on jäljellä kaksi osakilpailua: Merikarvialla elokuussa ja Keravalla syyskuussa. SM-sarjan pistetilanne on seuraava: 1.Esa-Pekka Lappi 121 2. Juha Salo 99 3. Mikko Pajunen 52,5 4. Riku Tahko 50 ja 5. Ari Vihavainen 48. 6.Jussi Tiippana 23. Jari on 11. pisteitä 14. Kartturien pisteissä Jaakko on 6. 24 pisteellä.

TULOKSIA KOUVOLASTA:
SM1-LUOKKA
1) Esapekka Lappi-Janne Ferm PiekUA/FCDA Ford 45.47,7; 2) Juha Salo-Marko Salminen KaUA/NoorUA Mitsubishi + 12,5; 3) Jussi Tiippana-Henri Arpiainen MikUA Mitsubishi + 44,2; 4) Ari Vihavainen-Antti Piira HeiUA/SatUA Mitsubishi + 56,6; 5) Riku Tahko-Markus Soininen EspooUA/LprRT + 1.45,1; 6) Kari Ali-Rantala-Ossi Lehtonen RiiUA Mitsubishi + 2.21,8; 7) Mikko Lehessaari-Lassi Hartikainen HyvUA/TAK Subaru + 2.46,1; 8) Mattias Therman-Jarkko Kalliolepo RoiUA/FCDA 2.52,4; 9) Jari Latvala-Kari Mustalahti AlavUA/SPAUK Mitsubishi + 2.59,5; 10) Jari Kihlman-Jaakko Jäntti KuuUA Subaru + 3.04,6

Reijo Jokinen


 

Harri ja Jukka vauhdissa Syötteen Juhannuskisassa. | 17.7.2012

Harri ja Jukka Kihlman osallistuivat BMW M3:lla perinteiseen Juhannusaaton rallisprinttin. Perjantaina 22.6. ajetussa Iso-Syöte Mäkiajossa kilparatana oli Iso-Syötteen huipulle kiemurteleva vauhdikas asfalttitie. Harri sijoittui kisan väkirikkaimmassa luokassa hienosti kolmanneksi. Junioreiden yleiskilpailussakin hän oli sijalla 14. Jukka puolestaan kisasi senioreissa. Hän sijoittui 10 kuljettajan joukossa viidenneksi.


 

Epäonnea Lapuan SM-rallissa, lopputuloksissa 10. | 10.6.2012

Lauantaina Lapualla ajetussa SM-rallisarjan 4. osakilpailussa Pieksämäen Esa-Pekka Lapin voittoputki ei katkennut. Voitosta käytiin tiukkaa taistelua Lapin ja Jarkko Nikaran välillä. Nikara ajaa SM-sarjassa ulkopuolisena ja ei näin ollen ole viemässä muilta SM-pisteitä. Kumpikin kuljettaja ajoi kahdet pohja-ajat erikoiskokeille Lapin viedessä lopulta voiton. SM-sarjan kestomenestyjä Karkkilan Juha Salo oli kolmas ja nappasi toiseksi korkeimmat sarjapisteet. Neljänneksi ajoi kilpailun yllättäjä Lapuan Antti Lahtinen.

Jari Kihlmannilla ja Jaakko Jäntillä oli kilpailussa epäonnea, kun autosta hajosi raidetangon sisänivel oikealta edestä. Tämän seurauksena 2.EK:n loppuosa ja koko 3.EK menivät huonosti renkaan väpättäessä. Viimeisellä EK:lla Jari sitten pääsi vauhtiin ja ajoi EK:n niin lujaa kuin Subarulla on mahdollista. Lopputuloksissa pari sijoittui 10. Jarin ja Jaakon ajama Subaru on kärkikuljettajien autoihin verrattuna noin 1-1½ sekuntia hitaampi / kilometri. Senpä vuoksi monet ovat ihmetelleetkin Jarin vauhti SM-sarjassa vertailtaessa EK-aikoja.

Seuraavan kerran SM-rallia ajetaan heinäkuussa Kouvolassa.

SM1-luokan lopputulokset Lapuan SM-rallissa
1) Esapekka Lappi-Janne Färm Pieksämäen UA/FCDA Ford 42.06,8; 2) Jarkko Nikara- Petri Nikara Saarijärven UA Mitsubishi + 1,8 sekuntia; 3) Juha Salo-Marko Salminen Karkkilan UA/Noormarkun UA Mitsubishi + 40,0; 4) Antti Lahtinen-Matti Kangas Lapuan UA/Laihian UA Mitsubishi + 1.22,4; 5) Riku Tahko-Markus Soininen Espoon UA/LprRT Mitsubishi + 1.25,4; 6) Mikko Lehessaari-Lassi Hartikainen Hyvinkään UA/Teekkarien AK Subaru + 1.59,3; 7) Veli-Matti Havelin-Jouni Näsman Laihian UA Mitsubishi + 2.03,5; 8) Jari Latvala-Kari Mustalahti Alavuden UA/SPAUK Mitsubishi + 2.16,3; 9) Jarkko Hosike-Mikko Kaikkonen Alastaron UA/Ylä-Kemijoen UA Mitsubishi + 2.23,2; 10) Jari Kihlman-Jaakko Jäntti Kuusamon UA Subaru + 2.27,5

Reijo Jokinen


 

Jari Kihlman seitsemänneksi Ovisepät-rallissa | 1.6.2012

Lauantaina 26.5. Jyväskylän ja Joutsan suunnalla ajetussa Ovisepät-rallissa Jari Kihlman ja Jaakko Jäntti sijoittuvat kokonaiskisassa 7:ksi ja luokassaan 6:ksi. Voittoon ajoin tämän vuoden SM-sarjassakin voitosta voittoon kulkenut Pieksämäen rallilupaus Esa-Pekka Lappi. Hänestä toiseksi sijoittunut Jyväskylän Mikko Pajunen jäi noin 11 sekuntia. Nämä kaksi kuljettaa olivat omassa vauhdissaan, sillä kolmanneksi ajanut Laihian Joni Nikko jäi jo minuutin ja 20 sekuntia.

Jarin sijoitus oli omassa luokassaan 6. hänen jäädessä voittajasta kaksi minuuttia. Kokonaiskisassa Jari ajoi 7:ksi. Sijoitukset ja EK-ajatkin ovat hyviä, kun huomioidaan Lapin ja Pajusen mahdollisuudet harjoitteluun ja kilpailemiseen. Esim. Pajunen oli juuri ollut ajamassa Italian mestaruussarjassa useampia kisoja.

Ralli oli Jarille ja Jaakolle ennen kaikkea auton ja nuotituksen testaamista Lapualla 9.kesäkuuta ajettavaa SM-osakilpailua varten. Auto on käynyt kunnollisen huollon Tommi Mäkinen Racing Oy:llä. Jari kertoikin, että auto on nyt erilainen kuin ennen. Se on parempi ajettavana. Nuotituskin oli onnistunut. Oli tärkeää saada nuotinlukua pidemmän tauon jälkeen. Itse kisassa oli ollut 1.EK:lla vaikeuksia, kun asvaltin päälle kerääntynyt irtosora meinasi viedä auton ojan puolelle. Koska ei ollut tarkoitus vaurioittaa autoa, niin Ek:n loppu sujui kuulemma rauhallisimmissa merkeissä. Ennen viimeistä, 4.EK:ta, Jari oli itse säätänyt autonsa alustaa ja sai sen haluamansa tuntuiseksi ja niin oli ajokin sujunut yhä paremmin. Kaikkiaan Jari ja Jaakko olivat reissuunsa tyytyväisiä. Voidaan hyvillä milein jäädä odottelemaan seuraava SM-osakilpailua.

Reijo Jokinen


 

Jari toiseksi Suopunki-rallissa, Harrilla lumitöitä | 25.3.2012

Rovaniemen Urheiluautoilijoiden järjestämä Suopunkiralli ajettiin lauantaina 24.3. Kemijärven ympäristössä. Kolme erikoiskoetta sisältäneessä kilpailussa ajettiin Hanhikosken 30 kilometrin erikoiskoe kahdesti ja välissä Rajala 8,5 kilomeriä. Hanhikoskihan on vuosia ollut Tunturirallissa mukana, joten monelle kuljettajalle se oli tuttua, vauhdikasta tietä.

Kahden erikoiskokeen jälkeen Jari Kihlman oli yleiskilpailun johdossa, erojen ollessa muutamia sekunteja. Toisella kerralla Hankikoskea ajettaessa Jari saavutti edellä ajaneen kilpailijaparin. Ennen kuin sopiva ohituspaikka löytyi , ennätti joitakin ratkaisevia sekunteja kulua. Näin ollen maalissa saatiin todeta Jarin ja kartanlukija Jaakko Jäntin jääneen toiseksi seitsemän sekuntia Team- Sonkajärven Jarno Revolle hävinneenä. Ajoonsa Jari oli tyytyväinen. Hän myös totesi, että toisella kerralla Hanhikosken tie oli sen verran huonokuntoinen, että onneksi autoon ei tullut mitään vaurioita. Myös renkaiden kuluminen toi ajoon omat haasteensa. Kaikkinensa ihan mukava kilpailu.

Nyt alkaa valmistautuminen kesän SM-osakilpailuihin. Aika käytetään niin fyysiseen harjoitteluun kuin Subarun huolelliseen huoltamiseen. Auto tullaan käymään osa osalta lävitse, jottei mitään ikäviä yllätyksiä tulisi SM-kisoissa.

Harri ja Jukka Kihlmanin osalta kilpailu sai ikävän käänteen, kun miehistö joutui lapiohommiin Hanhikoskeen erikoiskoetta toista kertaa ajettaessa. Harri yritti väistää / ohittaa hankeen jäänyttä toista autoa, minkä seurauksena hänen autonsa sukelsi syvälle lumeen. Kisa oli siinä vaiheessa ohi, mutta joka tapauksessa Harri ja Jukka ajoivat maaliin asti. Jukka kertoi, että kyllähän se poika ajoi välillä niin lujaa, kuin autolla pystyi ajamaan. Siis kaikki oli ollut pelissä, mutta aina eivät kaikki asiat loksahda kohdalleen.

Reijo Jokinen


 

Kympin sakkiin Mikkelin SM-rallissa | 29.2.2012

Viikonloppuna Mikkelissä ajetussa Vaakuna-rallissa Jarin ja Jaakon vauhti riitti reilusti kymppisakkiin. Lopputuloksena oli 7.sija kokonaiskilpailussa, mutta kovassa SM 1-ryhmässä sijoitus oli hienosti kuudes.

Mikkelissä jo kolmanteen peräkkäiseen SM-osakilpailuvoittoon ajoi Esa-Pekka Lappi, Lahden urheilukoulusta kolmen viikon päästä siviiliin pääsevä todellinen tulevaisuuden lupaus. Tällä kerralla hänen vauhtinsa oli vieläkin kovempaa kuin aiemmissa ralleissa, sillä voittomarginaali kasvoi lähes minuutiksi ennen Juha Saloa. Salo on ollut joka kerta toinen.

Jari aloitti kisan sijalta 13.vauhdin alkaessa sopivasti kiihtyä loppua kohti. Sijoitukset erikoiskokeilla pysyivät kympin sakissa ja lopulta seitsemäs sija yleiskilpailussa oli komea saavutus. Tälläkin kertaa valitettavasti oli auton kanssa ongelmia, jotka samalla tiesivät vauhdin hidastumista. Autossa oli vikaa mm. turbossa. Turbon rikkoutuessa autosta häviää tehoja jopa yli 30 hv, mikä omalta osaltaan varmasti hidastaa vauhtia.

Ensimmäisellä erikoiskokeella Subarun varojärjestelmä meni päälle kun imuilman lämmöt nousivat. Todennäköisesti lisävalot tukkivat liikaa turbon jäädytykseen menevää ilmaa. Neljännellä erikoiskokeella turbon paineet alkoivat häviämään.

Viimeiselle erikoiskokeelle Jari ja Jaakko lähtivät tiukassa asetelmassa. Kokenut rallikuski Jari Latvala hengitti sekunnin päässä perässä. Ajo sujui hyvin noin 10 kilometrin kohdalle kunnes pieni virhe aiheutti spinnauksen. Samalla risteys meni pitkäksi ja Jari joutui vähän peruuttelemaan. Loppuerikoiskokeen Jari ajoi rajulla yrityksellä ja Jari Latvala jäi taakse reilusti.

Kaikesta huolimatta voi sanoa, että Jarin tulokset kertovat hyvistä ajotaidoista, kun vajaatehoisellakin autolla ajaa kymppisakkiin. SM-pisteissä Jari nousi samalla kymmenen joukkoon.

Nyt SM-sarjaan tuleekin pitempi tauko. Talviset kisat ovat takana ja kesäkauden kisat alkavat kesäkuun 9. päivä. Tuolloin kaasutellaan Lapualla. Sarjatauon aikana Jarilla ja teamilla on hyvä tilaisuus laittaa auto kaikilta osin kuntoon.

Reijo Jokinen


 

”Arktinen seikkailu” takana | 7.2.2012

Legenraadiseksi talviralliksi muodostunut Arctic Lapland ralli, paremmin tunnettu nimellä Tunturiralli, ajettiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Perjantain aikana ajettiin viisi erikoiskoetta = pätkää ja lauantaina saman verran. Olosuhteet olivat hyvin lumiset. Pakkanen pysyi tällä kertaa 20 asteen tietämillä. Rallin historiassa ollaan välillä oltu yli 40 asteenkin lukemissa. Jari Kihlman kartanlukijanaan Jaako Jäntti sijoittui SM1-luokassa 13. ja Harri parinaan Jyrki Tamminen SC7-luokassa kolmanneksi.

Kuten Tunturiin kuuluukin, niin monenlaista ennättää tapahtumaan lumen ja jään keskellä. Molemmilla veljeksillä oli erilaisia vaikeuksia matkan varrella. Välillä autossa oli jotain teknistä ongelmaa ja välillä meinasi tien leveys käydä riittämättömäksi. Kunnialla selvittiin maaliin. Jarin luokassa maalin saavutti 31 autokuntaa ja Harrin luokassa 8. Jotain rallin vaativuudesta kertovat lopputuloksissa suureksi kasvaneet aikaerot ja siitä huolimatta vielä pystyi sijoittumaan aivan kärkipäähän. Rallin voittajaksi ajoi Esa-Pekka Lappi.21-vuotias pieksämäkeläinen ,todellinen rallilupaus, jätti toiseksi tullutta, monikertaista suomenmestaria, Juha Saloa 37,5 sekuntia. Kolmanneksi tullut Mikko Pajunen jäi jo lähes 3 ja puoli minuuttia. Neljänneksi ajanut Ari Vihavainen oli lähes 5 minuuttia hitaampi Esa-Pekka Lappia. Jarin sijoitus tässä kovassa SM1-luokassa oli 13. Ilman autossa olleita ongelmia Jari olisi taistellut kymmen parhaan sijoituksista. Osoituksena Jarin vauhdista ovat hyvät sijoitukset rallin pitkillä pätkillä lauantaina. 23,4 kilometrinen Heinunkierto sujui 8. nopeiten ja kilpailun päättänyt 47 kilometrinen Ristilampi toi 9. nopeimman ajan.

Harrin luokan voittaja Teemu Asuinmaa jätti toiseksi ajannutta Jari Inkilää melkein 8 minuuttia. Harri puolestaan jäi jo lähes 10 minuuttia. Jarin osalta kilvanajo jatkuu Oulun Pohjola-rallissa 18.2.nolla-auton tehtävissä. Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Mikkelissä 24.- 25.2.

Reijo Jokinen


 

Kausi käyntiin Riihimäen SM-rallissa | 19.1.2012

Jari Kihlman ajoi 14.1. uransa ensimmäisen rallin yleisen luokan osakilpailun nelivetokalustolla. Jari ja kartanlukija Jaakko Jäntti olivat liikkeellä tiimin Subaru Impreza WRX STI:llä. Jari ahdisteli parhaimmillaan hienosti jo kymmenen kärkeä.

Ensimmäisellä erikoiskokeella hän oli yli 30 nelivetokuskin joukossa 16. Kuusamolaisseuraa edustava kuljettaja kärsi välillä huonon lähtönumeron myötä hitaammista kanssakilpailijoista. Toisella erikoiskokeella hän jumiutui kahden auton taakse ja aikaa paloi hukkaan. EK3:lla Jari sai ajaa ilman hidasteita ja oli hienosti peräti yhdeksänneksi nopein. – Tuntuu hyvältä tää nelikko, pitää vaan vahtia ettei maltti lopu, tahtois vaan mennä koko ajan kovempaa. Lähteehän tää vähän eri tavalla mutkista kuin tuo takavetoinen. Tunturissa koitetaan sitten mennä oikein tosissaan, Jari kertoi tunnelmia ensimmäisessä huollossa.

Seuraavilla erikoiskokeilla Jari joutui jälleen ohittelemaan edellä ajavia. Myös lisävalojen kanssa oli ongelmia. – Meni tosi huonosti, lisävalot ei toiminu ja ne mitkä toimi, näytti liian lähelle. Tuloksissa kauhea notkahdus. Tuli muutama tilanne missä roikuttiin jo vähän renkaat ylöspäin, Jari kertoi. Lopulta Jari ja Jaakko joutuivat keskeyttämään vetoakselirikkoon toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle sijalta 15.

Seuraava rallin SM-sarjan osakilpailu ajetaan Rovaniemellä. Haastava Arctic Lapland Rally starttaa perjantaina 27.1. jolloin ajetaan viisi erikoiskoetta. Lauantaina ohjelmassa on vielä toiset viisi vaativaa pätkää. Jarin ja Jaakon lisäksi Rovaniemen ja Kemijärven maisemissa BMW:lla kaahaa Arctic Cross Racing tiimin Harri Kihlman kartanlukijanaan Jyrki Tamminen.

RALLIAUTOILIJA TEKEE MUUTAKIN KUIN AJAA KOVAA

Viime joulun aikana sain tilaisuuden istua ns. pelkääjän paikalle Jari Kihlmanin BMW:n kyytiin. Aikanaan olen jonkun kerran istunut kartanlukijana rallikilpailuissa, joten odotin mielenkiinnolla monien vuosien jälkeen kyytiin pääsemistä. Koska valmennusasiat ovat lähellä sydäntäni, niin laitoin Jarille sykemittarin ja ei muuta kuin menoksi.

Aluksi ajettiin rauhallisemmin, voisiko sanoa, että alkuverryttely on tärkeä. Sen jälkeen ei kuin menoksi. Vauhti kohosi parhaillaan noin 200:taan. Jarin sykkeet vaihtelivat 130 – 150 välillä. Sykkeet pysyivät suhteellisen alhaisina, koska ajossa ei tullut yhtään likipiti tilannetta. Kaiken lisäksi kyydissä olija nautti täysin rinnoin vauhdista ja Jarin varmoista otteista. Tämän ajoharjoituksen jälkeen tiivistimme yhteistyötä ja aloin tehdä Jarille kuntoharjoitteluohjelmia.

Suunnittelen harjoittelun erityisesti ralliautoilun ehdoilla. Kaikissa harjoitteissa mietin sen, miten harjoitus auttaa ajamista sekä jaksamista pitkillä erikoiskokeilla. Käymme Jarin kanssa monia keskusteluja asian tiimoilta sekä saan samalla palautetta tehdyistä harjoitteista. Harjoittelu on jatkunut koko ajan hyvällä sykkeellä ja uusia suunnitelmia on jo mielessä.

Ralliautoilussa tärkeimmät hetket ovat erikoiskokeet, joilla mitataan autokunnan taidot niin ajamisen kuin nuotittamisenkin puolesta. Missään vaiheessa ote ei saa kummaltakaan, kuljettajalta tai kartturilta, päästä lipeämään. Tämä tietää sitä, että mitä parempi kunto, sitä parempia tuloksia voi odottaa. Hyväkuntoinen kuljettaja pystyy keskittymään kaikkeen tekemiseen tehokkaammin. Kuljettajan on kuunneltava nuottia, seurattava tietä ja siinä mahdollisesti nuotituksen jälkeen tapahtuneita muutoksia sekä pystyttävä arvioimaan oma maksimivauhtinsa. Tässä hommassa ei saa missään nimessä unohtaa kartturin osuutta nuotin luvussa ja ajamisen seuraamisessa. Hänen on osattava omalla tavallansa viestittää kuljettajalle kaikki tärkeä ja tarvittaessa antaa korjaavia ohjeita. Lisäksi erikoiskokeiden välisillä siirtymillä sekä huolloissa kartturi pitää huolen siitä, että autokunta pysyy aikataulussa, eikä myöhästy.

Erikoiskokeiden pituudet vaihtelevat eri ralleissa parista kilometristä aina 40 kilometriin. Yllämainitut asiat mielessä olen suunnitellut Jarin ohjelmia. Seuraavassa muutamia esimerkkejä siitä, mitä Jarin harjoittelu pitää sisällään.

Kestävyyttä on harjoitettu uimalla, pyöräilemällä, juoksemalla ja kävelemällä. Keväällä Jarin jalkaa jouduttiin operoimaan, mikä omalta osaltaan toi uusia haasteita harjoitteluun. Välillä jalkaa ei saanut juuri rasittaa ja myöhäisemmässä vaiheessa liikarasitus sai jalassa aikaan tulehdusta ja tietenkin harjoittelussa muutoksia.

Kuntosalilla tehtävissä harjoituksissa keskitytään erilaisiin keskivartaloliikkeisiin ja tietenkin erilaisiin ajamista matkiviin liikkeisiin. Myös erilaiset yhdistelmäliikkeet ja -harjoitukset ovat tärkeitä. Tällaisia ovat esim. Kuntopyörällä ajamisen yhteydessä tehtävät ajoliikkeet painolevy käsissä. Vatsalihasliikkeisiin on lisätty käsipainojen käyttäminen ikään kuin vaihteita vaihtaen.

Ns. erikoiskoeharjoite: Kuntopiiriliikkeitä tai kuntopyöräilyä tehdään kovalla teholla 10 – 20 min. jonka jälkeen tauko eli siirtymä ja taas uudelleen ja tauko jne. Ollaan kokeiltu myös rasittuneena ajamista. Silloin ennen ajamista käydään joko juoksemassa tai pyöräilemässä. Sen jälkeen itse ajaminen tapahtuu rasittuneena eli pyritään siihen, että jaksetaan ajaa myös pitkät erikoiskokeet loppuun asti. Ohjelmassa on ollut myös puhtaita nopeusharjoituksia. Koska jalka ei ole kestänyt juoksemista, on nopeusharjoituksia tehty pyöräilemällä. Yhtenä hyvänä ja samalla myös huoltavana harjoituksena on ollut uiminen.

Kuntoharjoitteiden lisäksi olemme kiinnittäneet huomiota myös ravinto-ja nesteasioihin niin harjoittelussa kuin kilpailuissa. Kisassa on tärkeää tankata sekä nestettä että erilaista ravintoa ajatellen koko ajan sitä, että reaktiot ja ajoherkkyys säilyvät. Ravinto ei saa olla liian raskasta eikä huonosti sulavaa. Ravintoasiat ovat siksikin tärkeitä, että jokainen liikakilo kilpailijaparissa on omalta osaltaan vaikuttamassa myös auton kulkemiseen. Autossa ei kannata olla yhtään ylimääräistä painoa. Tässäpä joitakin asioita siitä, mitä ralliautoilija tekee muutakin kuin istuu autossa ja painaa kaasua.

Reijo Jokinen


 

Muutoksia Kalustossa | 4.10.2011

Mitsubishi Evolution 8 on myyty oululaiselle nopealle BMW M3 kuskille. BMW 325i Extreme lähti puolestaan Sastamalaan Extreme ratasarjan harrastajalle. Rakenteilla on uusi BMW E36.


 

Rallin F-ryhmän Vetomies titteli sekä SM-hopea Kuusamoon | 20.9.2011

Keravalla ajettiin 17.9. rallin SM-sarjan Suomi-cup:in kauden viimeinen osakilpailu. Kuusamolainen Jari Kihlman osallistui F-ryhmän kilpailuun kartanlukijansa Jaakko Jäntin kanssa. Jari oli ennen finaalia sarjassaan kolmantena ja omasi täydet mahdollisuudet Suomen mestaruuteen. Kisa Suomen Vetomiestittelistä oli myös tiukka, sillä kolmella kuljettajalla oli mahdollisuudet voittaa arvostettu titteli.

Keravan SM-ralli sisälsi 11 erikoiskoetta ja hieman yli 100 erikoiskoekilometriä. F-ryhmässä oli 43 kuskia ja kisa alkoi todella tiukkana heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien. Suomi Cupin F-ryhmän kokonaistilanteessa kolmen kärkikuljettajan joukkoon kuuluneen Kalle Soinin kisa päättyi keskeytykseen jo avauserikoiskokeelle. Näin kärkitilat ratkaistiin Jari Inkilän ja Jari Kihlmanin välillä. Kilpakumppanusten erot erikoiskokeilla muodostuivat ainoastaan muutamiin sekunteihin. Ratkaiseva käänne tapahtui viidennellä erikoiskokeella Inkilän jouduttua keskeyttämään. Jari ajoi varmistellen kilpailun loppuun sijoittuen lopulta yleiskilpailussa kolmanneksi. Varmistelu aiheutti kuitenkin sen, että Suomen mestaruus karkasi vaivaisen yhden pisteen erolla Inkilälle. Toinen sija olisi riittänyt Jarille mestaruuteen. Vetomiestitteli kuitenkin tuli Kuusamoon. SM-sarjassa ajettiin seitsemän osakilpailua, joista viimeinen Keravalla.

Jari Kihlmanìn jatkosuunnitelmat kaudelle 2012 ovat vielä auki. Todennäköisin vaihtoehto on, että nykyinen BMW M3 merkkinen 2-vetoauto vaihtuu 4-vetoiseksi N-ryhmän kilpa-autoksi (Mitsubishi) ja Jari ajaa täyden Sm-sarjan.

Tulokset F-ryhmä Talotekniikka 10 Sm-ralli Kerava:

1.Markus Hellström/Tapio Järvi
2.Sami Korvola/Anssi Vatilo
3.Jari Kihlman/Jaakko Jäntti

Tulokset Suomi-cup 2011 7/7 osakilpailua

1.Jari Inkilä 69 pistettä
2.Jari Kihlman 68 pistettä
3.Kalle Soini 65 pistettä
4.Jarno Kinnunen 40 pistettä
5.Markus Hellström 32 pistettä
6.Sami Liljendahl 29 pistettä
Tulokset Vetomies 2011 2/2 osakilpailua

1.Jari Kihlman 33 pistettä
2.Jari Inkilä 22 pistettä
3.Teemu Asunmaa 22 pistettä
4.Markus Hellström 18 pistettä
5.Pasi Hapulahti 15 pistettä
6.Kalle Soini 16 pistettä


 

Juhannuksena rallisprinttiä Iso-Syötteellä | 6.7.2011

Vaihteleva sää teki tämän vuotisesta Juhannusaaton Iso-Syöte mäkiajot rallisprintistä haasteellisen. Sadekuuroja tuli taivaalta päivän mittaan useaan otteeseen ja välillä tunturin laelle kiipeävä tie ehti jo melkein kuivua. Arctic Cross Racing Team oli kisassa mukana kahden auton ja kolmen kuljettajan voimin.

Senioreissa Mitsubishillä ajanut Jukka sijoittui yhdeksänneksi. Harri ajoi myös samalla autolla junioreissa. Kylmiltään hän pääsi heti hyvään vauhtiin. Ensimmäiseltä kierrokselta hän ei saanut aikaa unohdettuaan pysähtyä maalin jälkeiselle stop-merkille. Toista ajoa haittasi rankka sadekuuro, mutta Harri onnistui ajamaan kolmanneksi nopeimman ajan. Jari ajoi BMW:llä 0-autotehtävissä.


 

Jari huippuvauhdissa Lapuan SM-rallissa | 12.6.2011

Rallin SM-sarjan kuudennessa ja samalla kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Lapualla oli ohjelmassa neljä erikoiskoetta, jotka kaikki olivat yli 20 kilometriä pitkiä. Kuusamolaistiimin Jari Kihlman säväytti vauhdillaan Suomi Cup-sarjan F-ryhmässä. Lapuan ralli oli samalla arvostetun F-ryhmän kaksiosaisen Vetomies-minisarjan ensimmäinen osa.

Jari Kihlman ja kartanlukijana tällä kertaa toiminut haukiputaalainen Jaakko Jäntti aloittivat takavetoisella BMW:llä mainiosti, vaikka ongelmiakin matkalla oli. Jari sai ensimmäisellä pikataipaleella kiinni edellä ajaneen kilpailijan eikä päässyt heti ohitse. Aikaa tuhraantui noin 20 sekuntia ja hän oli Suomen parhaimpien F-ryhmän kuskien joukossa viidenneksi nopein. Toisella erikoiskokeella viime aikoina harvakseltaan kilpaillut Jari sai vielä paremmin kiinni ajotuntumasta ja oli neljänneksi nopein.

Kahdella viimeisellä erikoiskokeella kaikki sujui ongelmitta ja Jari pääsi huippuvauhtiin. Vajaa kaksi vuotta sitten tapahtunut raju ulosajo ja loukkaantuminen, josta kuntoutus on osaksi vieläkin menossa, ei näkynyt vauhdissa vähääkään. Tuloksena oli rajut pohja-ajat ja hän nousi kokonaistuloksissa Suomi Cup:in F-ryhmän ja samalla Vetomies-kilpailun ensimmäisen osakilpailun toiseksi. Kokenut Jari Inkilä oli ainoastaan viisi sekuntia Jaria nopeampi. Vaikka iso lähtönumero toi lisähaastetta ajamiseen, olisi Jari sijoittunut viimeisen erikoiskokeen ajallaan nelivetoisten autojen SM-luokassakin peräti kymmenen nopeimman joukkoon. SM2-luokan eli kaksivetoluokan kuljettajista ainoastaan yksi (2010 Suomen Mestari Kalle Pinomäki) oli Jaria nopeampi.

– Alussa jarrut tahtoivat vähän jumiutua päälle, mutta muuten auto pelasi hyvin. Lähtönumero oli sen verran iso, että alustaa nostettiin kisaa varten. Säädöt ei olleet sitten aivan parhaimmillaan ja auto tahtoi puskea. Loppua kohden ajaminen tuntui tosi hyvältä ja yhteistyö uuden kartanlukijan kanssa sujui heti hyvin. Ajettiin vielä melkoisen varmanpäälle, pahempia ulosajotilanteita ei ollut matkalla. Viimeisen pätkä alussa olin vähällä sammuttaa auton kun väistelimme ulosajanutta autokuntaa. Siinä vaiheessa meinasi vähän alkaa hermostuttamaan ja siitä näytti tulevan kunnon isku päälle loppupätkäksi, Jari naureskeli. – Kartanlukija kysyi kahden pätkän jälkeen, että vieläkö on varaa kiristää ja kyllähän kirivaihde löytyikin. Kaksi viimeistä pätkää olivat varmaankin elämäni parhaimpia ajosuorituksia, Jari hehkutti tyytyväisenä.

Lapualla ajettiin kovassa helteessä. Yli 20-kilometriset erikoiskokeet ja kova kuumuus auton hytissä vei monilta voimat. – Minulla ei ollut sitä ongelmaa. Suuri kiitos kuuluu kuusamolaiselle Jokisen Reijolle, joka on tehnyt minulle kunto-ohjelman. Olemme tehneet aiemminkin yhteistyötä kun kilpailin motocrossissa. Ohjelma on laadittu juuri rallin ajamista silmällä pitäen. Siitä oli varmasti suuri apu, Jari mietti.

F-ryhmän kauden 2011 Vetomies-tittelistä kilpaillaan kahdessa rallin SM-osakilpailussa. Lapuan SM-ralli oli ensimmäinen osakilpailu ja toinen ajetaan syksyllä Keravan SM-rallin yhteydessä. Vetomies-tittelistä on aiemmin useana vuonna ajettu Suomen MM-ralli yhteydessä, mutta nykyään aikataulusyistä jätetty sieltä pois.


 

Rutkasti ongelmia SM-Vanajalinna-rallissa | 22.5.2011

Jari ja Harri Kihlman avasivat kesäkauden 2011 SM-Vanajalinna-rallista. Kuljettajapari haki kisasta oman luokkansa kärkipaikkoja, mutta ongelmat alkoivat heti kisan alussa. Ensimmäisellä erikoiskokeella oli erittäin liukasta ja Jari joutui säätämään pätkän jälkeen alustaa. Samalla he huomasivat, että toisesta etuiskunvaimentimesta olivat nesteet karanneet. Toinen erikoiskoe sujui silti paremmin, mutta tiukoissa mutkissa auto oli aina vähällä tukehtua. Kolmannen erikoiskokeen jälkeen tiimi huomasi huollossa, että auto oli syönyt reilusti öljyä.

Huollon jälkeen Jari ja Harri suuntasivat viimeisille erikoiskokeille. Autoon ilmaantui voimakas bensa katku, joka vain koko ajan voimistui. Kuljettajapari pysähtyi välillä tutkimaan asiaa, mutta vikaa ei löytynyt. He päättivät ajaa SM-pisteiden toivossa kisan maalin vaikka väkisin. Tämä onnistuikin ja he sijoittuivat lopulta seitsemänneksi.

Maalissa huolto totesi, että auto oli vienyt jälleen litran öljyä. Auto luovutettiin huoltoa varten Rantalan Ilpon hoiviin, jotta Jari ja Harri pääsisivät osallistumaan jo seuraavana viikonloppuna F-cup osakilpailuun. Myöhemmin kävi ilmi, että M3:sen väkivahva moottori oli täydellisesti tuhoutunut. Oli ollut suorastaan ihme, että Jari ja Harri pääsivät autolla maaliin. Moottori oli leikannut kiinni, kaikki laakerit olivat sököinä yms. Vian aiheuttaja on vielä epäselvä, mutta se on selvää, että uudesta moottorista tulee vielä entistäkin rajumpi. Joten kilpakumppanit ovat jo 11.6. Lapualla SM-rallissa hätää kärsimässä.


 

Tiimille Cross Kart-autoja | 16.4.2011

Arctic Cross Racingin kalusto on täydentynyt kahdella rajulla Cross Kart-autolla. Speed Car XTRM autoja tuo maahan rallin MM-sarjassa kilpailevan Mikko Hirvosen Speed Weekend yritys. Autot hankittiinkin lopputalvesta Hirvoselta ja niillä ehdittiin järjestää talvikelillä muutama asiakastilaisuus. 125 hevosvoimaisella moottoripyörän moottorilla varustetut ainoastaan kolmisensataa kiloa painavat autot ovat täysiverisiä kilpalaitteita ja asiakkaat olivatkin ajokokemuksesta innoissaan.

Speed Car XTRM on tehokas ja monipuolinen auto, joka ei jätä ketään kylmäksi. Auton suorituskyky on uskomaton ja ohjattavuus jokaiseen käteen sopiva. Onpa kuljettaja joko aloittelija tai kokenut kehäkettu, auto antaa kaikille haastetta ja hauskuutta. Autoja käytetään jatkossakin asiakastilaisuuksissa ympäri vuoden. Katso tekniset tiedot Kalusto-sivulta.


 

Harri luokkakakkoseksi Suomussalmirallissa | 21.3.2011

Arctic Cross Racing tiimi oli hyvin edustettuna 19.3. ajetussa historian ensimmäisessä Suomussalmi-rallissa. Jukka Kihlman ajoi kisassa etuautona eli 0-autona ja Jarin pitäessä taukoa BMW:llä oli puolestaan liikkeellä Harri Kihlman. Jari ilmoitti Harrin ja huoltomiehen Jyrki Tammisen kevätpäivän virkistäytymiseen kolmen erikoiskokeen ralliin. Harri kurvaili BMW 325i:llä A-junioreissa yleiskilpailun kuudenneksi ja omassa luokassaan hienosti toiseksi. Tiimi vaihtoi viimeiselle erikoiskokeelle uudet renkaat taakse ja tuloksena olkin heti hyvä pohja-aika.

Arctic Cross Racing toivottaa kaikille hyvää kevättä.


 

Arctic Cross Racing tiimin kuulumisia | 23.2.2011

Arctic Cross Racing Teamin talleilla ei nukuta vaikka siltä voisi ehkä vaikuttaakin. Jari Kihlman ei osallistunut kauden kolmanteen SM-Ralliin Mikkelissä ja väliin jää myös Kouvolassa ajettava kauden neljäs osakilpailu.

Jari odottaa tällä hetkellä jalkojen uudelleen leikkausta. Näyttäisi siltä, että ihan lähi viikkoina takavetospesialisti saa raskaamman kaasujalan ja kevyemmän jarrujalan, joten kilpakumppanit joutuvat todennäköisesti kesällä aika koville.

Teamin BMW M3:sta kehitetään hurjaan iskuun kesäkauden SM-ralleja varten. Autoon on tilattu mm. uusi vaihdelaatikko ja pakoputkisto. Tarkoitus on myös testata autoa heti kuljettajan toivuttua jalkaleikkauksesta. Jari on myös hankkinut käyttöönsä harvinaisen BMW E36 M3 GT-mallin, josta on tarkoitus jalostaa vara-autoa kaiken varalle.

Jukka Kihlman ja Harri Kihlman nähtäneen pitämässä tiimin värejä yllä maaliskuussa ajettavassa Suomussalmi rallissa.

Hyviä talvikauden kisoja kaikille, toivottaa Arctic Crossin väki.


 

Voitto Arctic Lapland rallista! | 31.1.2011

Arctic Cross Racing tiimin Jari ja Harri Kihlman osallistuivat tammi-helmikuun vaihteessa Rovaniemen seudulla ajettuun rallin SM-sarjan avaukseen. Arctic Lapland rallin kansallisessa Suomi Cup-sarjassa kaksikko taisteli hyvällä menestyksellä F-ryhmän kärkisijoista.

Ensimmäistä kilpailuaan uudella BMW M3 kilpa-autolla ajanut Jari Kihlman aloitti Rovaniemen vaativan kaksipäiväisen rallin varovasti. Huolellinen harjoittelu ja testiajo ennen kilpailua auttoi Jarin nopeasti tutuksi auton kanssa ja jo perjantain kolmannella erikoiskokeella hän hurjasteli F-ryhmän eli kansallisen luokan kaksivetoautojen toiseksi nopeimman ajan. Tasaisen vauhdikas tahti jatkui koko illlan ja ennen viimeistä lyhyttä yleisöerikoiskoetta Jari ja kartanlukija Harri Kihlman olivat ykköstilasta 8,5 sekunnin päässä. Mäntyvaaran raviradan kimurantit mutkat sujuivat puhtaasti ja parivaljakko nousi voittoon hiuksen hienosti 1,5 sekunnin erolla. Aivan ilman ongelmia ei tosin päivä sujunut. Kerran Jari ja Harri ajoivat lievästi ulos ja kerran auto sammui erikoiskokeelle 30 sekunniksi.

Toisena kilpailupäivänä Kihlmannit aloittivat kolmannella tilalla, mutta iskivät kirivaihteen päälle kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle. Heinunkierron 23 kilometrin pikataipaleelle syntyi kuuden sekunnin pohja-aika ja he nousivat toiseksi. Rallin pisimmällä ja samalla viimeisellä Ristilammen erikoiskokeella oli panoksena sekä lauantain kilpailun, että koko Arctic rallin F-ryhmän voitto. Vaikka kuusamolaistiimin kilpa-auto oli välillä lipsahtaa hankeen, onnistuivat he 46 kilometrin matkalla mainiosti jättäen pahimman kilpakumppanin jopa 41 sekunnin päähän. – Viimeisellä pätkällä kahdesti oltiin poistua oikein huolella. Kisaan valmistauduttiin hyvin ja treeniä ajettiin paljon. Se kyllä auttoikin, hyvin jaksoi ajaa myös pitkät pätkät, Kihlman kertoi.

Arctic Rallin kaksipäiväisissä yhteistuloksissa Kihlmannit menettivät johtoasemansa hetkeksi lauantain avauserikoiskokeen jälkeen, mutta palasivat jälleen johtopaikalle seuraavalla. Lopputuloksissa he veivät voiton puolentoista minuutin erolla.


 

Jari ja Harri uudella BMW M3:lla Arctic Ralliin | 25.1.2011

Arctic Cross Racing tiimin Jari ja Harri Kihlman starttaavat perjantaina 28.1. ensimmäiseen ralliinsa tehokkaan BMW M3:sen ohjaimissa. Syksyllä hankittua autoa sekä kuljettajakaksikkoa on talven testeissä hiottu entistä parempaan iskuun.

Tiimissä ollaan tyytyväisiä tehokkaamman M3-mallin suorituskykyyn. – Tavoitteet on asetettu korkealla päivänvalossa ajettavilla pätkillä, mutta jonkin verran saattaa tuottaa ongelmia kokemattomuus hämärässä ja pimeällä ajettavilla erikoiskokeilla. Lähdemme odottavaisin mielin kilpailuun ja varmasti yritämme kovasti lyödä kampoihin ”isoille pojille”, kuljettajakaksikko viestittää.

Testierikoiskokeella Kuusamossa kartanlukijan ei tarvinnut ainakaan enää hoputtaa lisää vauhtia, kun uusi auto kulki parhaimmillaan 207 km/h. Testeissä kuljettaja myös käytti sykemittaria testatakseen, että miten kunto riittää pitkillä erikoiskokeilla.


Kausi päätökseen Etelä-Suomen kisoissa | 1.11.2010

Kisakauden 2010 pikku hiljaa kääntyessä ehtoopuolelle Arctic Cross Racing Tiimin Jari ja Harri Kihlman eivät suinkaan ole jääneet autourheiluharrastuksessaan toimettomiksi. Kaksikko on ajanut syksyn aikana treeniä ensi kautta varten sekä osallistunut kahteen ralliin ja yhteen rallisprinttiin.

Tiimi osallistui kauden viimeiseen rallin SM-osakilpailuun hyvinkäällä BMW 325i kilpa-autolla. Tällä kertaa tekniikkaongelmat kuitenkin vaivasivat heti ensi metreistä alkaen. Auto ei tahtonut käydä kunnolla. Jari ja Harri joutuivatkin keskeyttämään EK11 jälkeen.

Hyvinkään rallin jälkeen tiimi sai jälleen BMW:n korjattua. Kuljettajakaksikko ehti myös hieman testata ennen seuraavaa kilpailua, Haminassa ajettua Kaakkoisrallia. Jarin ja Harrin mielestä tiet olivat ehkäpä Suomen hienoimpia. Korkeuseroja oli valtavasti ja tie kääntyili kokoajan. Tilannetta oli vähän väliä, mutta auto toimi hienosti ja pysyi kuin pysyikin ojien välissä. Jari ja Harri sijoittuivat yleisessä yleiskilpailun sijalle 11. Omassa luokassaan he olivat seitsemänsiä. Marko Uutela voitti kisan BMW M3:lla. Tiimi oli tulokseen tyytyväinen.

Tämän jälkeen ohjelmassa oli treenailua ja auton kunnostusta. Kauden 2010 viimeinen kisa oli TAV-Sprint Vantaalla. Siellä Jari sijoittui olosuhteisiin ja autoon nähden hyvin yleiskilpailun sijalle 15 sekä luokan kuudenneksi. Autoja oli junioreissa yhteensä 58 ja luokassa 24.

Vuonna 2011 Arctic Cross Racing panostaa F-cupin rallisarjaan yleisessä luokassa uuden BMW:n ohjaimissa. Lisäksi tiimi ajaa myös jonkin verran SM-sarjan ralleja Suomicupin puolella. Suomen MM-ralli Neste Oil Ralli 2011 on myös mukana suunnitelmissa. Tarkemmin tulevan kauden ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.


 

Vauhtia kiristäen maaliin Suomen MM-rallissa | 3.8.2010

Jari Kihlmanin autourheilu-uran ensimmäinen MM-ralli sujui viime viikonloppuna Jyväskylän seudulla menestyksekkäästi. Rankka 19 erikoiskokeen ja yli 310 erikoiskoekilometrin reitti ei kuitenkaan päästänyt kuusamolaistiimin 27-vuotiasta kuljettajaa helpolla.

Varovaisella taktiikalla Suomen MM-ralliin startannut Jari Kihlman selvitti kartanlukijansa Harri Kihlmanin kanssa ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän lähes kokonaan. Lähemmäs sadasta kuljettajaparista koostuneen osallistujajoukon loppupäässä startanneet Kihlmanit kärsivät paikoitelleen erittäin huonokuntoisesta tiestöstä ja kilpakalusto oli kovilla. Yhdeksännellä erikoiskokeella kuusamolaistiimin Citroen C2 kilpa-auto olikin lipsahtaa tieltä ulos tekniikkaongelman vuoksi. Lujassa vauhdissa jarrutustilanteessa alapallonivel irtosi ja Jari Kihlmanilla oli täysi työ pitää auto pystyssä ja tiellä. Käsijarrun avulla kuski sai pysäytettyä vauhdin. Auto spinnasi tiellä ja pysähtyi ilman lisävaurioita tien sivuun. Rengas oli kuitenkin taittunut auton alle, eikä matka voinut enää jatkua. Ennen haaveria Kihlmanit olivat omassa luokassaan kahdeksantena, mutta tipahtivat päivän päätteeksi sijalle 12. Illan aikana kempeleläinen KWE Team huoltoporukka sai auton jälleen kuntoon ja Kihlmanien kilpailu saattoi jatkua toisena varsinaisena kilpailupäivänä.

Lauantaina kuljettajapari päätti vähitellen kiristää vauhtia vaikka toisaalta riskinä oli kaluston hajoaminen. – Tuumattiin yhdessä, että haluamme ajaa tosissaan, että jää hyvä fiilis kisasta. Ja auton kestikin hyvin ja huoltojoukot tekivät ammattimaista työtä, Kartanlukija Harri Kihlman kertoi. Toisena kilpailupäivänä Kihlmanit ylsivät erikoiskoeajoissa useasti jo oman luokkansa kolmen parhaimman joukkoon. Aivan ilman ongelmia ei tosin lauantaikaan sujunut. – Päivän viidennellä pätkällä autoon tuli jarruongelmia. Muuten toimi hyvin ja autolla on tosi mukava ajaa, kun sitä oppi koko ajan paremmin. Joissakin paikoin tiet olivat tosi huonossa kunnossa. Mukava kisa joka tapauksessa, kun on paljon EK-kilometrejä. Saapahan ainakin ajaa tarpeeksi. Tämähän on hyvää treeniä etuvetoisella autolla ajamiseen, josta minulla on vielä tosi vähän kokemusta, Jari Kihlman tuumaili viikonlopun urakasta. Kihlmanit sijoittuivat lopulta omassa luokassaan seitsemänneksi.

Kartanlukija Harri Kihlman onnistui nyt toisena vuonna perättäin kartturoimaan ykköskuljettajansa Suomen MM-rallissa maalikorokkeelle. Viime vuonna hän istui isänsä Jukka Kihlmanin rinnalla. – Tänä vuonna mentiin lujempaa. Halusimme maaliin pääsyn lisäksi nostaa koko ajan kisavauhtia ja ajaa hyviä erikoiskoeaikoja. Viimeisen päivän ajat olivatkin jo hyviä. Vielä olisi ollut varaa vähän lisätäkin vauhtia, mutta pakko oli vähän säästää autoa, Harri Kihlman mietti. Seuraavaksi kuljettajapari suunnittelee osallistumista rallin SM-osakilpailuihin.


 

Jari ja Harri mukana Suomen MM-rallissa! | 12.7.2010

Jari Kihlman starttaa heinä-elokuun vaihteessa ensimmäistä kertaa kovatasoiseen ja vaativaan Suomen MM-ralliin. Kartanlukijana toimii Harri Kihlman. Kilpa-autona on tällä kertaa etuvetoinen Citroen C2 R2.

Arctic Cross Racing on ajanut Neste Oil rallia varten testiä ja auto onkin saatu hyviin säätöihin ja valmistautuminen kisaa varten on aikataulussa. Kuljettajakaksikko on myös hionut nuotitusta ja kaikki näyttää tiimin mielestä nyt todella hyvältä.

Jyväskylän seudulla ajettava MM-ralli ajetaan 29.-31.7.


 

Epäonnea nuotintreenaus kisassa | 16.6.2010

Rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu ja samalla tämän vuoden viides osakilpailu ajettiin 12.6. Kouvolassa. Kansallisessa SC6-luokassa Arctic Cross Racingin Jari Kihlman haki kartanlukijansa Harri Kihlmannin kanssa kokemusta nuotituksesta ja nuoteista ajamisesta. Heidän BMW alkoi kuitenkin temppuilemaan heti ensimmäisen erikoiskokeen alussa. Auton moottori ei käynyt kunnolla. Kuljettajakaksikko yritti matkan varrella korjata autoa ja saikin sen hetkittäin toimimaan, mutta lopulta ajaminen täytyi keskeyttää ennen neljättä erikoiskoetta.

Seuraavaksi Jari ja Harri treenaavat lisää nuotitusta ja tähtäimessä on heinä-elokuun vaihteessa ajettava Suomen MM-ralli.


 

Koillis-Savo rallissa ensimmäinen kisa Citroen C2:lla | 28.3.2010

Arctic Cross Racingin Jari Kihlman ajoi 20.3. ensimmäisen rallikilpailunsa sitten viime syksynä tapahtuneen rajun ulosajon ja loukkaantumisen jälkeen. Jari ja Harri osallistuivat Kaavilla järjestettyyn Koillis-Savo ralliin. Ensimmäistä kertaa oli myös tiimin Citroen C2 tositoimissa.

Jari aloitti Koillis-Savo-rallin ymmärrettävästi rauhalliseen tahtiin. Ajorytmin löytyminen oli alussa hankalaa. Loppua kohden alkoi ajosta löytymään tuttua rentoa meininkiä. Jari ja Harri ajoivat kisan päätteeksi kaksi luokan pohja-aikaa. Pitkillä erikoiskokella syksyisen ulosajon kolhut vielä vaivasivat ja Jarin jalat tahtoivat puutua. Siirtymillä oli välillä pakko pysähtyä pienille kävelylenkeille. Jari ja Harri sijoittuivat lopulta oman luokkansa toiseksi.

Seuraavana päivänä Jari ajoi vielä Kipari Sprintissä Rautavaaralla. Ajo sujuikin C2:lla jo erittäin mallikkaasti ja hän sijoittui siellä kovatasasoisessa porukassa luokan kolmanneksi.

Citroen C2 oli saatu erittäin hienoksi ajaa, siitä kiitos Saxbergin Arille ja Tawastin Anssille, PH-Sportille ja Kuusamon Citroen gurulle Pitkäsen Simolle, joka on autoa laittanut. Alusta toimi hienosti ja muutenkin auto tuntuu kyllä todella makealta peliltä. Kunhan Jari saa taas ajosta paremmin kiinni niin eiköhän C2:nen nähdä hyvillä sijoilla.


 

Jari pääsi kokeilemaan Citroen C2:sta | 30.12.2009

Kuusamolainen ralliautoilija Jari Jussi Kihlman pääsi viime sunnuntaina 27.12. ensimmäisen kerran Citroen C2 R2 ralliauton rattiin syksyllä tapahtuneen onnettomuuden jälkeen. Oikea käsivarsi ei vielä toimi kunnolla eivätkä jalatkaan ole vielä täydellisesti parantuneet. Liikkuminen on myös vielä hankalaa, mutta se ei hidastanut kovan ajokuumeen ”vaivaamaa” Jaria.

Isä Jukka vaihtoi Citikkaan piikit alle ja auto haalattiin Pätsin Kallen avustuksella jäälle ja Jari otti ekat tyypit Citroenilla. Tunnin ajon jälkeen mies oli väsyksissä ja illalla olivat jalat kipeät. Mutta pääasia, että ajo maistui ja pienen arastelun jälkeen oli huomattavissa, että syksyisestä rajusta ulosajosta ei jäänyt pelkoa ajamiseen.

Hyvää Uutta Vuotta 2010 vain kaikille, toivottelee Arctic Cross Racing Team.


 

Uutta kalustoa | 31.10.2009

Tiimin kilpakalustoa on täydennetty Citroen C2 kilpa-autolla.


 

F-cup rallisarja päättyi ulosajoon | 13.9.2009

Arctic Cross Racingin kilpailukausi 2009 päättyi Heinolan UA:n Neste Jari-Pekka rallin viidennelle erikoiskokeelle. Jari ja Harri Kihlman olivat F-cup finaalissa liikkeellä laina-autolla Ford Escortilla, kun BMW oli ehditty myydä ennen kisaa. Alkumatka sujui outoon autoon tutustuessa ja aivan kärkikamppailuun ei ollut asiaa. Neljän erikoiskokeen jälkeen he olivat A-junioreiden yleiskilpailussa sijalla 12. Viidennellä erikoiskokeella auto lipsahti rajusti ulos tieltä ja huonoksi onneksi auto osui vielä kallioon. Jari loukkaantui tilanteessa ja hänet täytyi kuljettaa sairaalaan. Kausi päättyi näin erittäin epäonnisesti kahteen rajuun ulosajoon. Tiimi sijoittui F-cup rallisarjan loppupisteissä A-junioreiden yhdeksänneksi. Tiimin jatkosuunnitelmat ovat tällä hetkellä auki ja niitä mietitään myöhemmin Jarin palattua sairaslomalta.


 

Raju ulosajo Keravan SM-rallissa | 31.8.2009

Arctic Cross Racingin Jari Kihlman osallistui lauantaina 29.8. Keravalla ensimmäiseen SM-ralliinsa tiimin Nissan Micran ohjaimissa. Jari ja kartturina toimineen Harrin matka päättyi kuitenkin jo toiselle erikoiskokeelle rajuun ulosajoon. Teknisen vian aiheuttamana Micra sinkoutui ulos tieltä täydestä vauhdista. Kilpa-auto romuttui täysin, mutta kuljettajapari selvisi tärskystä ilman vakavia vammoja. Jari ja Harri kuljetettiin varmuuden vuoksi sairaalaan ja he joutuivat olemaan siellä yön yli tarkkailussa. Kun niska- ja käsisärkyjen lisäksi ei onneksi vakavia oireita löytynyt, pääsivät Jari Harri aamulla kotimatkalle.


 

Kuudenneksi Porin F-cup osakilpailussa | 20.8.2009

F-cup rallisarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina 15.8. Porissa. Autoluojus-rallissa oli ohjelmassa viisi vaativaa erikoiskoetta. Arctic Cross Racingin Jari ja Harri Kihlman olivat A-junioreiden kisassa mukana BMW:llään. Ennen viimeistä erikoiskoetta he pitivät hallussaan A-junioreiden neljättä sijaa. Tasaväkisessä sekuntitaistelussa he yrittivät kaikkensa, mutta tippuivat kaksi pykälää sijoittuen silti sijoittuivat hienosti kuudenneksi. Taso oli A-junioreissa kova, sillä Kihlmanit olisivat sijoittuneet omalla ajallaan yleisessä sarjassakin kymmenen parhaimman joukkoon. Jarin ja Harrin sijoitus F-cup rallisarjan pisteissä nousi yhdeksänneltä sijalta kuudenneksi.


 

Jukka Kihlman kunnialla MM-rallin maaliin | 2.8.2009

Suomen MM-ralli ajettiin viikonloppuna Jyväskylän seudulla. Kuusamolainen Jukka Kihlman osallistui usean päivän vaativaan koitokseen toista kertaa. Viime vuonna viikonloppu oli täynnä ongelmia, mutta tällä kertaa reissu sujui aivan eri malliin.

Torstai-iltana ajetun lyhyen yleisöerikoiskokeen Jukka Kihlman ja kartanlukijana toiminut Harri Kihlman selvittivät ilman kommelluksia ja lähtivät perjantaiaamusta taiteilemaan Jyväskylän seudun nopeille ja vaativille metsäpikataipaleille. Kymmenen erikoiskoetta ja 130 erikoiskoekilometriä sujuivat lähes 300 hevosvoimaisen nelivetoisen Subaru Imprezan ohjaimissa ongelmitta. Ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän jälkeen he olivat N-ryhmässä 21. sijalla.

Lauantaina he onnistuivat päivän mittaan parantamaan sijoitustaan usealla pykälällä. Tosin päivän viimeisellä erikoiskokeella taival oli päättyä metsän puolelle. Autosta hävisivät jarrut kovasta vauhdista ja ulosajo oli lähellä. – Siinä oli tilannetta. Jarrut hävisivät kun mentiin viitosvaihteella. Vauhtia oli varmaan jotain 170-180 ja 90-mutka edessä. Siitä selvittiin ojan kautta ja vasta mutkan jälkeen kerroin Harrille, että meillä ei muuten ole jarruja, Jukka kuvaili. Kuljettajapari sai erikoiskokeen jälkeen korjattua jarrut väliaikaisesti kuntoon ja huolto viimeisteli työn seuraavalla huoltotauolla. Lähes 300 ajetun erikoiskoekilometrin ja 19 erikoiskokeen jälkeen he olivat omassa luokassaan sijalla 14.

Myös viimeisen ajopäivän kolme ajettua erikoiskoetta sujuivat kuusamolaistiimiltä puhtaasti. Omassa luokassaan he sijoittuivat lopulta hienosti 12:sta ja kokonaiskilpailussa maailman huippukuskien joukossa sijalle 36.

– Tosi hieno kokemus. Myhimpään, Ruuhimäen ja Väärinmajan erikoiskokeet jäivät mieleen parhaimpina. Paikoitellen tiet olivat melkoisen huonoja. Olisin odottanut, että ne olisivat olleet vähän parempikuntoisia, Jukka kertoi. Kuusamolaisautokunta ei taistellut kilpailun kärkitiloista, mutta tavoitteet tulivat täytettyä. – Maaliin selvittiin ja sijoitushan on tosi hyvä. Kun autossa on noin 40 astetta lämmintä ja pitkiä, vaativia erikoiskokeita, niin kyllähän se rankkaa on. Mutta tässä kun on sydän ja into mukana, niin hyvin jaksoi. Nostan kyllä hattua noille kärkikuskeille jotka vetää kisan läpi huimaa vauhtia, Jukka kertoi.

Kuljettajan ja kartanlukijan hyvä yhteistyö on rallissa erittäin tärkeää. Monen päivän vaativissa kilpailuissa Jukka nostaa myös huoltotoiminnan erittäin tärkeään rooliin. – Harrin kanssa oli mukava ajaa, koska luotan häneen sataprosenttisesti. Auto oli jopa parempi kuin odotimme ja huolto teki hienoa työtä. Ammattitaitoiset kaverit tekivät hartiavoimin töitä. Huollon osuus on varmasti jopa puolet koko suorituksesta, Jukka Kihlman selvitti. Jyväskylän kilpailun huollon hoiti muhoslaisen Karri Marttilan KWE-team.

Seuraavina vuosina ei Jukkaa enää MM-rallissa nähdä. – Kyllä tämä oli minun viimeinen rallikilpailu tässä mittakaavassa. Nyt on hyvä jättää kisailut nuoremmalle jälkipolvelle, Jukka päättää.


 

Kaikki valmiina Suomen MM-ralliin | 29.7.2009

Arctic Cross Racing valmistelut heinä-elokuun vaihteessa ajettavaan Suomen MM-ralliin ovat sujuneet hyvin. Jukka ja Harri Kihlman osallistuvat Jyväskylän seudun sorasirkukseen nyt toista kertaa. Viime vuonna taival A-ryhmävireisen Mitsubishin-ohjaimissa oli täynnä tekniikkaongelmia. Tänä vuonna kuusamolaistiimi tähtää vaativan kilpailun maalilavalle N-ryhmän Subarulla. Ralli starttaa torstai-iltana 30.7. Killerin raviradan yleisöerikoiskokeella. Tositoimiin metsäpikataipaleille päästään seuraavana aamuna.

Neste Oil Rally Finlandin internetsivut löytyvät osoitteesta. www.nesteoilrallyfinland.fi


 

BMW:llä ja Micralla Iso-Syöte Mäkiajossa | 23.6.2009

Arctic Cross Racing oli mukana kahdella autolla ja kolmella kuljettajalla perinteisessä Juhannusaaton Iso-Syöte Mäkiajo rallisprintissä. Tiimin Nissan Micra 1400 Kit Car oli nyt ensimmäistä kertaa tositoimissa. Jukka Kihlman oli Micralla 2-luokan toinen, Harri Kihlman Micralla 7-luokan viides ja Jari Kihlman Bemarilla 14-luokan kolmas. Jari jäi luokkapohjista ainoastaan 0,4 sekuntia.


 

Kesäkausi käyntiin Uudenkaupungin ja Salon ralleissa | 24.5.2009

Uudenkaupungin F-cup rallisarjan osakilpailussa ajettiin 16.5. hienoja ja erittäin vaativia teitä. Arctic Cross Racing tiimin Jari ja Harri Kihlman lähtivät varovaisesti liikkeelle, koska alla ei ollut vielä paljoa sorakokemusta BMW:llä.

Erikoiskoetulokset vaihtelivat 5-15 sijan välillä. BMW:ssä ilmeni moottorin kuumenemisongelmaa pitkillä yli seitsemän kilometriä pitkillä pätkillä. Auton moottori puutui selvästi kun lämmöt nousivat liikkaa. Vika löytyi ensimmäisessä huollossa ja sitä yritettiinkin korjata koko päivän ajan. Mutta kun uutta osaa ei ollut laittaa, niin tiimi joutui jatkamaan lämpöongelman kanssa. Jari ja Harri yrittivät pitää loppuun saakka hallussaan A-junioreiden yleiskisan kuudetta sijaa, mutta lopulta sijoitus putosi parilla pykälällä kahdeksanneksi.

Viikon kuluttua Uudenkaupungin rallista Arctic Cross Racing suuntasi Saloon Teijo-Talo ralliin. Auto oli viikon aikana saatu kuntoon ja nyt oli tarkoitus napata mukaan ykköspalkintona ollut autotalli. Tällä kertaa se ei kuitenkaan onnistunut. Jari ajeli hyvän ja varmantuntuisen kisan. Ja mikä parasta auto toimi nyt eka kertaa tosi hyvin. Ainut murhe kisan aikana olivat etujarrut, jotka huolto korjasi toisen EK:n jälkeen. Sijoitukset erikoiskokeilla olivat omassa luokassa 2., 2., 2., 1., 1. ja 1. Jarin ensimmäinen luokkavoitto tuli nyt 44,5 sekunnin erolla myöskin BMW M3:sta ohjastaneeseen Reijo Heikkilään. Jari yritti myös yleiskilpailussa pysyä nelikkojen vauhdissa, mutta viimeisellä pätkällä oli niin paljon 90-asteen mutkia, että ”takapotku” BMW:llä joutui niissä antamaan turhan paljon etumatkaan nelivetoisille. Jari ja Harri tippuivat viimeisellä ek:lla A-junioreiden yleiskilpailun kolmannelta sijalta viidenneksi.


 

Kalustovaihdoksia; Mitsu -> Subaru | 1.4.2009

Arctic Cross Racing tiimin A-ryhmän Mitsubishi Evo8 löysi uuden kodin muhoslaisen Karri Marttilan tallista. Mitsu oli jo Suopunki-rallissa liikkeellä Marttilan ohjastamana. Mitsubishin tilalle Arctic Cross Racingin talliin tuli Marttilan tiimin rakentama kilpailukykyinen N-ryhmän Subaru Impreza. Jukka Kihlman kokeili Subarua Snow Rally Sprintin nolla-auto tehtävissä, ja hyvältä kuulemma vaikutti.


 

Rengasrikko hidasti menoa Suopunki-rallissa | 1.4.2009

Arctic Cross Racingin autoon oli rakennettu järeä pohjapanssari, joka kestää hyppyjen alastuloissa mahdollisesti tulevia iskuja. Muutenkin auto oli huollettu ja moottori oli käytetty auki.

Arctic Cross Racingin Harri ja Jari lähtivät 28.3. ajettuun Suopunki-ralliin ajamaan oman luokan voitosta ja yleiskilpailun 3-sakkiin. Ensimmäinen pätkä lähti vähän varovasti käyntiin ja vauhti nousi hyväksi vasta loppua kohden pätkää.

Toiselle pätkälle tiimi heitti taakse uudet renkaat ja eteen vähän paremmat jääpyörät, sekä tankki täyteen menovettä. Pätkä lähti paremmin liikkeelle kuin ensimmäinen. Yritystä oli enemmän ja ajo tuntui hyvältä. Mutta taas nousi tiimin kilpurin päälle tummat pilvet kun vasen eturengas tyhjeni n. 3-4 kilometriä lähdöstä. (Olisiko asiaan vaikuttanut se, että Suopunki-ralli oli Jarin 13. ralli.) Jari ja Harri ajoivat pätkän loppuun tyhjällä renkaalla ja auto koki kovia kun rikkinäinen rengas hakkasi ympärille. Erikoiskokeen jälkeen kuljettajakaksikko vaihtoi rikkinäisen eturenkaan ehyeen.

Kolmospätkälle Jari päätti ottaa taktiikaksi, että nostaa jalan kaasulta vasta nypyn jälkeen, jos nostaa ollenkaan. Pätkän alku oli vaikeaa tietä, jossa joutui jonkin verran hidastelemaan kanssakilpailijoiden suistuneita autoja. Isolle tielle käännyttäessä oli Jarilla hymy suupielissä, kun kerrankin pääsi ajamaan isoa tietä BMW:llä ja auto kulki hienosti. Viimeisellä pätkällä Jari nousi sijalta 14:sta yleiskilpailun kuudenneksi ja luokan toiseksi.

Nyt Arctic Cross jää kilpailuista kevättauolle, jona aikana BMW:hen hommataan eteen isot iskunvaimentajat ja tolpat, että autolla voisi ajaa kovempaa huonolla tiellä.


 

Keskeytys Jyväskylän F-cup osakilpailussa | 16.3.2009

F-Cup rallisarjan talvikausi saatettiin päätökseen Jyväskylän Talvirallissa 14.3. Mukana oli peräti 250 kilpailijaparia mittelemässä paremmuudestaan Jyväskylän seudun vaativilla ralliteillä. Mukana oli Suomen MM-rallistakin tuttua tiestöä.

Arctic Cross Racing tiimin osalta kisa lähti hyvin käyntiin. Kilpailun aloittaneella Kuohun erikoiskokeella Jari ja Harri olivat mainiosti A-junioreiden neljänneksi nopeimpia. Seuraavalla erikoiskokeella hyvä vauhti jatkui aina viime kilometreille saakka. Loppupään isossa hyppyrissä BMW lähti huimaan kiitoon ja laskeutui kehnosti keula edellä. Pohjapanssarista huolimatta auton jäähdytin ja öljypohja rikkoontuivat. Jari ja Harri ajoivat maaliin ja olivat hurjasta tilanteesta huolimatta pätkän 12. nopeimpia. Kokonaistilanteessakin he olivat mainiosti kuudentena ainoastaan alle seitsemän sekuntia johtopaikasta. Hypyn alastulossa vaurioitunutta öljypohjaa ei kuitenkaan saatu huollossa kuntoon ja ralli täytyi harmittavasti keskeyttää. Tiimi miettiikin nyt ratkaisua BMW:n öljypohjan hajoamiseen. Saman vian takia tiimi on jäänyt taipaleelle jo kaksi kertaa tänä talvena, ensin Rovaniemen Arctic rallissa ja nyt Jyväskylässä.

Ennen lumien sulamista Arctic Cross Racing tiimi kilpailee vielä Rovaniemen ja Kemijärven välimaastossa ajettavassa Suopunki-rallissa.


 

Vaikeuksien kautta Volkswagen rallin top10:iin. | 3.3.2009

Sastamalan seudulla ajettiin helmikuun viimeisenä päivänä F-cup rallisarjan kauden toinen osakilpailu Volkswagen ralli. Arctic Cross Racingin kuljettajakaksikko ei ollut tällä kertaa aivan parhaassa ajokunnossa, mutta vauhti nousi lopussa jo erittäin hyvälle tasolle.

Kisa-aamu lähti tiimiltä kehnosti käyntiin kuljettajakaksikkoa vaivanneen ärhäkän mahataudin vuoksi. Jari ja Harri starttasivat siitä huolimatta reitille, vaikka vaikeata oli. Ensimmäinen erikoiskoe oli erittäin pientä ja vaikeaa tietä. Aika ei ollut tälle pätkälle hyvä. Toinenkaan erikoiskoe ei sujunut juuri paremmin. Kuljettajalla oli täysin puhti poissa.

Kolmospätkälle mennessä kuljettajakaksikon olo oli parantunut jonkin verran. Ennen pätkän lähtöä he kävivät tekemässä pienen juoksulenkin, joka antoikin hieman herätystä ajamiseen. Aika olikin kolmosella jo 11:sta nopein. Tauolla he olivat A-junioreiden sijalla 14.

Tiimin onneksi tauko oli pitkä ja näinpä kuljettajakaksikko sai toipumisaikaa. Auto oli kunnossa, joten Jari ja Harri pääsivät keskittymään levähtämiseen ja syömiseen. Kun ruokakin pysyi sisällä, olo parani kohisten. Tauolla kuskit päättivät, että enää ei kannata alkaa ottamaan järjettömiä riskejä, mutta kympin sakkiin oli kuitenkin päästävä.

Neljäs erikoiskoe sujuikin jo aivan eri malliin kuin kolme ensimmäistä. Tuloksena oli viidenneksi nopein aika. Myös päätöspätkällä Jari kurvaili kelpo ajan sijoittuen neljänneksi. Kisan jälkeen kuljettajakaksikko huomasi olevansa kahdeksannella sijalla, joka vaikeudet huomioon ottaen tyydytti tiimiä.

Huolto pelasi hienosti. Siitä kiitos Jyrki Kaarikivelle, Heikille Kihlmannille ja Jyrki Tammiselle.


 

F-cup rallisarja käyntiin neljännellä sijalla | 9.2.2009

Rallikauden 2009 ensimmäinen F-cup rallisarjan osakilpailu ajettiin Mäntsälässä 7.2. Arctic Cross Racing tiimin osalta kisa lähti hyvin käyntiin. Renkaat tosin aiheuttivat hieman ongelmia. Tiimi laittoi ensimmäiselle lenkille käytetyt renkaat ja ne loppuivat kesken. Siitä johtui huono aika kolmannella erikoiskokeella. Tiimillä oli varattuna ainoastaan taakse uudet renkaat, mutta huoltomiehet saivat hommattua lisää renkaita Heikkilän Reijolta.

Huoltotauolla Jari laati taktiikan, että seuraavalla neljännellä erikoiskokeella Jari ja Harri ajaisivat renkaita säästellen ja iskisivät kärkitaisteluun seuraavalla. Taktiikka onnistuikin erinomaisesti. Jari ja Harri huomasivat maalissa olevansa hienosti neljännellä sijalla, joka oli yli odotusten. Tiimillä riitti jännitettävää vielä viimeisen pätkän viimeisessä mutkassa. Uusi BMW kävi jo ojassa, mutta kiipesi onneksi omin voimin takaisin tielle.

Arctic Cross Racingin seuraava kilpailu on 28.2. ajettava Kiikoisten F-cup osakilpailu. Sitä ennen ohjelmassa on auton huoltoa ja kytkimen vaihto.


 

Kausi käyntiin Rovaniemellä | 29.1.2009

Arctic Cross Racing avasi kisakauden 2009 Rovaniemen Arctic Lapland rallissa. Jari ja Harri osallistuivat A-junioreiden kilpailuun, joka ajettiin lauantaipäivän aikana. Kisa lähtikin uudella autolla mainiosti käyntiin ja Jari piti alkumatkasta hallussaan F-ryhmän kärkipaikkaa. Yleiskilpailussakin he olivat hienosti kolmantena. Kolmannen erikoiskokeen jälkeen kisa täytyi kuitenkin jättää harmittavasti kesken. BMW M3 hyppäsi yleisöerikoiskokeen hyppyristä sen verran rajusti, että öljypohja sai kolhuja. Enempien vaurioiden välttämiseksi Jari ja Harri keskeyttivät kilpailun.

Tiimi oli uuteen autoon erittäin tyytyväinen. Tämän kauden päätavoite on kovatasoisessa F-cup rallisarjassa ja tiimi lähteekin hyvillä mielin ensimmäiseen osakilpailuun Mäntsälään. Jari ja Harri tavoittelevat sarjasta sijoitusta A-junioreiden kärkikymmeniköstä.


 

Epäonnea loppukauden kisoissa | 9.10.2008

Onni ei ollut mukana Arctic Cross Racing tiimin kesäkauden viimeisissä kilpailuissa. Jari ja Harri Kihlman halusivat pitää yllä ajontuntumaa ja lähtivät harjoitusmielellä Naantalin seudulla 27.9. ajettuun Rantaralliin. Kolmannella erikoiskokeella BMW lipsahti hurjasta vauhdista rajusti ulos tieltä pyörien useita voltteja. Auto romuttui korjauskelvottomaksi ja mikä pahinta myös kuljettajat kokivat kovia. Jari joutui paikalliseen sairaalaan tutkimuksiin, mutta loppujen lopuksi tilanteesta selvittiin onneksi mustelmilla ja kipeillä jäsenillä. Huolella rakennetun ja kesän aikana säädetyn kilpa-auton tarina oli nyt loppu.

Rajusta tärskystä huolimatta Jari halusi olla mukana jo seuraavana viikonloppuna ajettavassa F-cup rallisarjan finaalissa. Viikon aikana tiimi teki Kuusamossa pitkiä päiviä rakentaessaan asiakaskyyditysautosta kilpakäyttöön kelpaavaa laitetta. Auto tulikin valmiiksi ja tiimi pääsi mukaan Urjalassa 4.10. ajettuun Nuutajärven Lasi-ralliin. Ongelmat kuitenkin alkoivat jo ensimmäisellä erikoiskokeella kun takajousi meni poikki ja auton perä laahasi lähes maata pitkin. Kakkosauton vakiomoottori ei myöskään jaksanut kulkea raskaalla kelillä tarpeeksi. Erilaisten ongelmien jälkeen tiimi joutui jättämään kisan kesken kolmannen erikoiskokeen jälkeen.

Jari ja Harri olivat kuitenkin kauteen kokonaisuudessaan tyytyväisiä. Vähäisestä ajokokemuksesta huolimatta Jari pystyi saavuttamaan kovatasoisen F-cup rallisarjan B-junioreiden kolmanneksitoista korkeimmat pisteet 72-kuljettajan joukossa. BMW Original Parts sarjassa Jari oli heti ensimmäisellä rallikaudellaan kolmas.

Kauden 2008 kilpailut on nyt Arctic Cross Racing tiimin osalta ajettu. Tiimi kiittääkin kaikkia yhteistyökumppaneita, sekä muita mukana olleita henkilöitä kuluneesta kisakaudesta.

Tiimi vetäytyy nyt ansaitulle ”syyslomalle” laatimaan ensi vuoden suunnitelmia, joista tiedotetaan myöhemmin.


 

Nousukausi jatkui Heinolan F-cupissa | 16.9.2008

Kauden toiseksi viimeinen F-cup rallisarjan osakilpailu ajettiin Heinolan Urheiluautoilijoiden järjestämänä lauantaina 13.9. Jari ja Harri Kihlman olivat kisassa hyvässä vauhdissa ja ottivat jälleen kärkeä kiinni aimo harppauksen.

Kahdella ensimmäisellä pätkällä ykköskuski Jari oli hieman nukuksissa, mutta pieni happihyppely tauolla laittoi veret kiertämään ja pätkäajat olivat sen jälkeen selvästi kympin nopeimman joukossa. Lopulta tiimi sijoittui B-junioreiden seitsemänneksi. Tulos oli Jarille ja Harrille paras tähän mennessä ja tasainen nousu kohti kärjen kiinni saamista on jatkunut hienosti. Kuusamolaistiimillä oli koko päivän tiukka kilpailu Oulun UA:n Mikko Kurkelan kanssa. Kurkela vei vielä tällä kertaa pidemmän korren. BMW- orginal cupista tuli nyt Jarille ja Harrille ensimmäinen voitto.

Huolto toimi jälleen hienosti. Huoltojoukoissa hääräsivät Jyrki Kaarikivi, Jussi Nisula, Antti Tikkanen sekä Juha Rintala. Huollolle Iso kiitos.


 

Kauden paras F-cup sijoitus Porista | 27.8.2008

F-cup rallisarjan kesäkausi starttasi tänä vuonna vasta loppukesästä elokuun 23. päivä. Porissa ajettu Autoluojus-ralli sisälsi kuusi erittäin hyväkuntoista ja haastavaa erikoiskoetta. Tästäpä johtuen meno oli vauhdikasta ja tilanteita riitti. Kilpailuun osallistui 45 b-juniori-kuljettajaa.

Arctic Cross Racing tiimin F-ryhmän BMW:ssä oli nyt uusi moottori, jossa oli tehoa vähän entistä enemmän. Auton ohjaimissa istuva Jari Kihlman päätti aloittaa B-junioreiden kisan heti täydellä höyryllä. Vauhti olikin ensimmäisellä erikoiskokeella hyvää, mutta pätkän lopussa auto lipsahti ulos tieltä. Aikaa tuhraantui noin 10 sekuntia.

Huollossa Jyrki Kaarikivellä oli kiirettä parsia autoa kuntoon. Huolto toimi jälleen mainiosti ja auto oli jälleen toisella erikoiskokeella iskussa ja ajaminen sujui mukavasti. Tosin pientä arkuutta oli nähtävissä ensimmäisen erikoiskokeen ulosajon vuoksi. Kolmas erikoiskoe sopi hyvin tiimin kilpurille ja tuloksena oli 10:ksi nopein aika. Neljäs erikoiskoe oli todella hyvää isoa tietä ja ajollisesti pätkä meni virheittä. Aika ei tosin ollut kovinkaan hyvä, turha nosteleminen nypyille kostautui.

Jatkossa Jari päätti kiristää vauhtia ja viides erikoiskoe meni niin lujaa kuin vain rahkeet riittivät. Vaikka tilanteita oli paljon, auto pysyi nyt tiellä ja tuloksena oli hienosti seitsemänneksi nopein aika. Samanlainen hyvä vauhti jatkui myös viimeisellä pätkällä ja Jari ajoi yhdeksänneksi nopeimman ajan.

Kokonaistuloksissa Jari ja Harri Kihlman löytyivät sijalta 11, joka on paras saavutus tämän kauden F-cupissa. Auto toimi nyt hienosti ja vauhti kaiken kaikkiaan oli hyvin kun vielä ottaa huomioon, että tämä oli vastan Jarin toinen soraralli. B-junioreissa on tällä kaudella todella kova taso. Kärki ajaa samaa tahtia yleisen luokan kilpailijoiden kanssa.

Porin reissun jäljiltä autoon täytyy vaihtaa uusi ovi ja lokasuoja. Tiimi aikoo osallistua Pohjois-Suomen AKK rallivalmennusleirille hakemaan hyviä vinkkejä kärjen kiinni saamiseksi.


 

Roppakaupalla huonoa tuuria MM-rallissa | 4.8.2008

Arctic Cross Racingin ensimmäinen Jyväskylän seudun MM-ralli oli täynnä ongelmia ja epäonnea. Ralli starttasi lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana. Samalla alkoivat myös vaikeudet. Jukka ja Harri Kihlman hyppäsivät erikoiskokeen hyppyristä kunnon loikan. Mitsubishin iskunvaimentimet käyttäytyivät omituisesti ja auto tuli ryminällä alas. Samalla Mitsubishin vaihdelaatikko jumittui täydestä kyydistä. Tämän seurauksena auto vielä osui rataa reunustaneeseen betoniaitaan. Kuljettajapari pääsi liikkeelle, mutta joutuivat ajamaan huoltoon yhdellä vaihteella ja samalla kytkin rikkoontui. Edessä oli sen verran suuri korjaustyö, että huoltotiimillä ei ollut mitään mahdollisuuksia saada autoa määräajassa kuntoon lauantaiaamuksi. Ensimmäinen varsinainen kisapäivä jäi kuusamolaistiimiltä siis ajamatta.

Huoltojoukkojen paiskittua rajusti töitä, Kihlmannit olivat lauantaiaamuna jälleen rallissa mukana. Matka eteni aina päivän kahdeksannelle erikoiskokeelle saakka. Entisellä Ouninpohjan erikoiskokeella eli Kakariston kuuluisalla tiellä Kihlmannit joutuivat ajamaan ainoastaan kolmella vaihteella. Seuraavalla siirtymätaipaleella kilpa-auton voimansiirto jumiutui lopullisesti. Helpolla eivät Kihlmannin kuitenkaan luovuttaneet. Välillä Harri jopa työnsi autoa kilometrin huoltoalueelle, jotta matka voisi jälleen korjausten jälkeen jatkua.

– Minulle oli kyllä yllätys, että kuinka huonossa kunnossa tiet välillä olivat. Piti ajaa paikoitellen todella varovasti. Harmittavan paljon oli reissussa ongelmia. Huolto teki hienoa työtä, että päästiin ajamaan edes tuon verran. Tuollaisessa monen päivän kilpailussa on huollon merkitys erittäin suuri, kertoi Jukka rankan kilpailuviikon jälkeen.

Kyllähän reissusta kieltämättä jäi sellainen polte, että kyllä tuo kisa pitäisi joskus ajaa maaliin saakka, Jukka jatkaa. Tiimi saattaakin olla mukana jo ensi vuoden Suomen MM-rallissa.

Salon Urheiluautoilijoiden Pekka Savelan kartanlukijana toiminut Jari Kihlman selvitti tiensä aina maaliin saakka.


 

Arctic Cross Racing mukana Suomen MM-rallissa | 25.7.2008

Arctic Cross Racing Team on mukana elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavassa Suomen MM-rallissa. Tiimin Mitsubishin kuljettajana toimii Jukka Kihlman. Jyväskylän seudun MM-ralliin osallistuminen on ollut 54-vuotiaalle toimitusjohtajalle suuri haave jo pikkupojasta asti. Kartanlukijan paikalle istuu Harri Kihlman. Parivaljakko onkin treenannut nuotitusta vaativaa kolmen päivänä kilpailua vasten ja homma toimiikin mukavasti.

Tiimin A-ryhmävireinen Mitsubishi Evo 8 on nyt viimeisen päälle hyvässä iskussa. Huoltoporukka on rakentanut auton alusta loppuun uudestaan, joten heillä onkin auton niksit hyvin tiedossa. MM-rallin huoltotiimi koostuu PAR-Rally Teamin porukasta, sekä Arctic Cross Racing huoltopäälliköstä Jyrki Kaarikivestä.

Tiimi on saanut hyviä yhteistyökumppaneita Neste Oil Ralliiin. Matkassa on vanhoja yhteistyökumppaneita pitkän ajan takaa sekä myös aivan uusia. Tästä heille suuri kiitos. Ilman heidän tukeaan olisi tällainen kilpailuprojekti mahdotonta vielä läpi.

Jukan ja Jarin kilpailunumero Neste Oil rallissa on 82. He osallistuvat isoon A-ryhmään eli he ajavat MM-sarjan kovimpien WRC-kuljettajien joukossa. Eli vastus on ainakin riittävän kova.

Jari Kihlman on myös mukana Neste Oil rallissa. Hän toimii numerolla 84 ajavan Pekka Savelan N-ryhmän Mitsubishi Evo9:ssä kartanlukijana.


 

Jukka ja Harri Iso-Syöte Mäkiajoissa | 28.6.2008

Jukka ja Harri Kihlman osallistuivat Juhannusaaton perinteiseen Pudasjärven Iso-Syöte Mäkiajoihin 20.6. Juhannustapahtuma oli molemmille ensimmäinen kisa BMW:llä. Junioreissa Harri kiidätti BMW:n F-ryhmän sijalla 19. Jukka Kihlman puolestaan ajoi samalla autolla seniori-luokan kymmenenneksi.


 

Teijo-Talo Rallista vaikeuksien kautta hyvä suoritus | 27.5.2008

Arctic Cross Racingin kesäkausi piti startata Black Roket rallilla, mutta toisin kävi. Kilpailuun ilmoittautui hurja määrä kilpailijoita ja järjestäjät joutuivat karsimaan osallistujia. Kun karsiminen aloitettiin B-junioreista, eivät Jari ja Harri päässeetkään kisaan mukaan.

Näinpä kesäkauden startti oli 24.5. ajettu Salon Urheiluautoilijoiden järjestämä Teijo-Talo Ralli. Kartturina istui tällä kertaa Harrin sijasta Kaj Nordling Halikosta. Ralli oli neljän pätkän mittainen pienoisralli ja ek-kilometrejä kertyi noin 40. Ralli sujui auton ongelmista huolimatta hyvin. Ykkös-ek oli hiukan totuttelua sorapintaan, koska kyseessä oli Jarin ensimmäinen ralli sorapinnalla. Vauhtia kuitenkin riitti ihan mukavasti ja Jari olikin ykkösen jälkeen yleiskilpailun kahdeksantena. Kakkosella auton ohjaukseen alkoi ilmestyä klappia, jota oli hieman jo ykköselläkin. Ohjaus rupesi myös jumittelemaan yhä enemmän ja enemmän. Pätkäaika oli kuitenkin jälleen yleiskilpailun kahdeksanneksi nopein.

Seuraavalla erikoiskokeella BMW:n ohjaus oli jo todella takkuinen ja tämän vuoksi muutamassa takapiikissä oli vaikeuksia saada auto kääntymään. Ainoastaan hydraulikäsijarru pelasti näistä tilanteista. Jari luuli olleensa hitain kuski pätkällä, mutta tuloksena olikin jälleen kahdeksanneksi nopein aika.

Kolmosen jälkeen huollossa tiimi mietti jo keskeyttämistä, koska ohjaus tuntui niin huonolta. Jari ja Kaj päättivät kuitenkin ajaa kisan varovasti loppuun. Neljännellä erikoiskokeella he olivat yleiskilpailun yhdeksänneksi nopeimpia. Loppusaldona kisasta jäi käteen luokan kolmas sija ja yleiskilpailun 7:s sija, eli kisa meni ongelmista huolimatta reilusti yläkanttiin. Tavoitteena oli olla ensimmäisessä sorarallissa 30 parhaan joukossa 58 kilpailijasta. Nyt tiimin auto suunnataan jo totuttuun tyyliin MP-huolto Nisulalle, ja autoon tulee ensimmäistä kertaa oikeasti uusi Shelholmin nopea ohjaus. Samalla auton kone käydään läpi ja uusitaan kokonaan. Kiitokset Jyrki Kaarikivelle jälleen erinomaisesta huollosta sekä isälle ja äidille tuesta ja Kaj Nordlingille myös kiitos oivasta kartturoinnista 🙂


 

Kesäkausi käyntiin Black Roket Rallilla | 9.5.2008

Jari ja Harri Kihlmanin kesäkausi starttaa 17.5. Tervakosken maisemissa Black Roket Rallin merkeissä. Ennen kesän koitoksia BMW on huollettu Nisulan Jussin pajalla Seinäjoella.

Jari ja Harri ovat lopputalvesta treenanneet nuotittamista tulevaisuuden varalta kilpa-autolla ja se on onnistunutkin todella hyvin. Jari sai myös uuden yhteistyökumppanin Tamperelaisesta Rakennepalvelut To-Ci Oy:stä.

Teamin Mitsubishi evolution VIII on kärsinyt alkuvuoden aikana toinen toistaan ihmeellisimmistä vioista. Auto onkin nyt päätetty rakentaa täysin uudestaan, jotta se ei enää hajoa päivää ennen kilpailua.

Mitsubishiin on tulossa uusi A-ryhmän moottori, täysin uusista osista. Myös turbokin vaihdetaan uuteen. Samoin päivitetään alusta ja jarruja sekä sähköt uusitaan. Autossa on nyt myös uusi Italian RalliArtin toimittama A-ryhmän suorakytkentävaihdelaatikko. Eli tiimin Mitsubishistä on varmasti tulossa yksi Suomen kovimmista A-ryhmän mitsuista. Rakentamisesta vastaa Antti Rintamäen PAR-RallyTeam osaavalla joukolla.


 

F-cupin talvikauden päätös ajettiin Valkeakoskella | 17.3.2008

Jari ja Harri Kihlman osallistuivat lauantaina 8.3. F-cup rallisarjan talvikauden päätökseen Valkeakoskella. Waltikka-rallissa ajettiin kuusi erikoiskoetta.

Kilpailu sujui Arctic Cross Racing tiimiltä kokonaisuudessaan hyvin. Miehet ja auto saapuivat ehjinä maaliin B-junioreiden yleiskilpailun 16. sijalla. F-cup rallisarjaan ilmoittautuneista he ajoivat sijalle 12.

Ensimmäisellä erikoiskokeella noin 500 metrin ajon jälkeen tiimin menoa ilmestyi haittaamaan ojasta eteen nostettu autokunta. Jari ja Harri köröttelivät koko loppupätkän perässä, kun sopivaa ohitusmahdollisuutta ei löytynyt. Katsojat myös hyppivät hengenvaarallisesti tiellä ja yksi katsoja oli jopa erittäin vähällä jäädä alle. Hurjasta tilanteesta säikähtäneenä Jari ajoi myös seuraavan pätkä varovasti. Kolmannella ja neljännellä erikoiskokeella kuljettajapari lisäsi vauhtia ja tuloksena olikin hyviä aikoja. Päivän viimeiset erikoiskokeet ajettiin iltahämärissä. Jarin kokemattomuus pimeässä ajamisessa näkyi turhana varovaisuutena ja pumppailuna.

Auto toimi Nisulan Jussin huollon jälkeen ensimmäistä kertaa todella hienosti ja renkaatkin kestivät loppuun asti. Huoltojoukot olivat myös jälleen hyvässä iskussa, siitä kiitos Jukalle ja Kaarikiven Jyrkille.

Nyt vain kesäkautta odottelemaan ja kovasti treeniä, niin eiköhän kesäkaudella tiimi nähdä jo kympin sakissa.


Laihialla ajettiin sorakelissä | 15.2.2008

F-cup rallisarjan toinen osakilpailu Laihialla lähti Arctic Cross tiimin osalta hyvin käyntiin. Jari ja Harri aloittivat kilpailun huomattavasti paremmilla sijoituksilla kuin ensimmäisessä osakilpailussa Valkealassa.

BMW:n kytkin aiheutti pientä jännitystä EK1:sen jälkeen, kun se ei palauttanut ollenkaan. Jari ja Harri pääsivät kuitenkin huoltoon, jossa asia korjattiin. EK2 ja EK3 menivät ajollisesti ihan hyvin. Teillä oli ihan tautinen pito, koska ne olivat aikalailla soralla. Jotain hyvästä pidosta kertoo myös se, että B-junioreiden kärki meni samaa kyytiä kuin yleisen kärki ja nopeampaa kuin A-juniorit.

Ek4:lle ja Ek5:selle Jari ja Harri joutuivat tiputtamaan vauhtia aika reilusti, koska takarenkaat olivat todella huonossa kunnossa tien sorapinnan takia. Tiimillä ei ollut vaihtaa uusia renkaita taakse.

Kuljettajakaksikko päätti ottaa lopun varman päälle, jotta pistesaalis karttuisi. Riskinotto loppuun kuluneilla renkailla ei olisi välttämättä onnistunut. Lopulta he sijoittuivat B-junioreiden yleiskilpailussa sijalle 17.

Auto menee seuraavaksi MP-huolto Nisulalle huoltoon. Tiimin seuraava kisa on vielä auki. Vielä ennen kesäkauden alkua he ajavat joko kisan pohjoisessa tai Valkeakoskella F-cupin seuraavassa osakilpailussa.

Jari ja Harri kiittävät kannustusjoukkoa ja huoltoa.


 

Harri ja Jari kartturihommissa Arctic-rallissa | 15.2.2008

Arctic Cross racingin Harri ja Jari Kihlman olivat mukana rallin SM-sarjan avauksessa Rovaniemen Arctic Lapland rallissa, tällä kertaa kartanlukijan tehtävissä. Harri luotsaama Ari Seppänen otti hienon voiton A-junioreissa ja Jarikin selvisi maaliin saakka kahden päivän rankassa kisassa.

Kuusamon Urheiluautoilijoiden Ari Seppänen kiri selvään voittoon Arctic rallin A-junioreiden kilpailussa. Seppänen aloitti varovasti, mutta neljännelle erikoiskokeelle hän onnistui ajamaan Toyotallaan pohja-ajan. Samalla hän nosti sijoitustaan monta pykälää toiseksi. Viimeisellä pikataipaleella Harri Kihlmannin kartturoima Seppänen kipusi kärkipaikalle ja saalisti uransa ensimmäisen yleiskilpailuvoiton.

Jari Kihlman istui Pekka Savelan kartanlukijana Arctic rallin kansainvälisessä sarjassa. He sijoittuivat Mitsubishi Lancer Evo9:llä yleiskilpailun sijalle 39.


 

Kilpailukausi hyvin käyntiin Valkealan F-cup:issa | 19.1.2008

Arctic Cross Racing Teamin kilpailukausi alkoi mallikkaasti. Valkealan F-cup rallisarjan avausosakilpailussa Jari Kihlman sijoittui B-junioreiden yleiskilpailussa sijalle 15.

Toisella erikoiskokeella Jarilla oli hiukan vaikeuksia tuulilasinpyyhkijöiden kanssa, jonka takia hän joutui kerran pysähtymään. Tämä merkitsi paljon hukkasekunteja. Huollossa vika korjattiin ja kahdella viimeisellä erikoiskokeella Jari teki huiman kirin nousten sijalta 35. sijalle 15. saaden näin hyvät pistemäärän kauden alkuun. Kilpailuun lähti mukaan 71 B-junioria. Kuusamolainen oli erittäin tyytyväinen uuteen BMW 325i kilpa-autoonsa. Seuraavan kerran Jari istuu kilpa-autossa jo ensiviikonloppuna Tunturirallin kansainvälisessä luokassa Mitsubishi-kuljettaja Pekka Savelan kyydissä. Harri Kihlman puolestaan lukee Rovaniemellä nuotteja A-junioreissa ajavalle Ari Seppäselle.


 

Kausi käyntiin Valkealan F-Cupissa | 15.1.2008

Lauantaina 19.1. ajetaan Valkealassa rallin F-cup rallisarjan, sekä BMW Orginal Parts rallisarjan ensimmäinen osakilpailu. Motocrossista ralliin siirtynyt kuusamolaisen Arctic Cross Racing Teamin Jari Jussi Kihlman ajaa F-cupin rallisarjan BMW 325 F2 ralliautolla, B-junioreissa. Kartanlukijan paikalla istuu Jarin velipoika Harri Kihlman.

Auto on valmistunut juuri Arctic Fast Racingin pajalta Rovaniemeltä. Jari lähteekin luottavaisin mielin sarjaan, autolla ajettujen ensi testien jälkeen. – Auto istuu tiehen erittäin hyvin, vetopito on hyvä ja jarrutuspito erinomainen, viime hetkellä vaihdetun uuden alustan ansiosta, Jari kuvailee.

F-cup rallisarja on tänäkin vuonna erittäin kovatasoinen suuren osanottajamäärän johdosta. Sarjaan on ilmoittautunut lähes 200 autokuntaa.