”UNELMISTA TOTTA”

posted in: Uutiset | 0

Asta Flöjtin kirjoittama juttu Jarin tulevasta Neste rallista.

■ Kuusamolaislähtöinen Jari Kihlman kartturinaan Tomi Ikonen tekee unelmastaan totta, kun saa ajettavakseen torstaina alkavaan Jyväskylän Neste Ralliin kovemman RC2-luokan auton, Hyundai i20 R5:n. – Kyllä nyt pikkupojasta asti ollut unelma realisoituu. Tuon lähemmäksi kovaa kilpa-autoa tavallinen ihminen ei pääse ajamaan rallia, 34vuotias Kihlman taustoittaa. – Sijoitustavoitteita ei ole. Jos auto toimii niin lauantaina ja sunnuntaina hätyytellään kuuminta kärkeä. Perjantain erikoiskokeet ovat autolle sen verran vaativia ja kivisiä että maltti on valttia, Kihlman ennakoi.
RC2-LUOKASSA kilpailee 30 autokuntaa kun taas luokkaa ylemmässä WRC-sarjassa mukana on 16 autokuntaa. Kihlman ajaa numerolla 76. Pääsy unelma-auton rattiin vaati työtä, yhteistyöverkostoja, taloudellista satsausta ja nopeita päätöksiä.
– Hirveä työ on ollut. Viimeiset kuusi viikkoa olen tehnyt töitä yötä päivää. Sain lyhyellä varoitusajalla yhteydenoton, jossa Hyundain ralliautotiimi etsi suomalaista kuljettajaa Neste Ralliin. Siinä oli neljä päivää aikaa tehdä päätös ja hankkia rahoitus, sillä muitakin halukkaita kuskeja oli kysytty. Oman osansa Kihlmanin saamaan yhteydenottoon oli varmaankin Kouvolan SM – rallin luokkavoitolla, johon Kihlman osallistui kylmiltään kesäkuussa. – Kyllä minulla on ollut koko ajan haaveena osallistua Neste Ralliin kilpailukykyisemmällä autolla mutta alun perin keväällä talleilta saamani vastaukset tarjouspyyntöihin olivat aivan liian kalliita toteuttaa.
RALLYBARON OY:N kautta vuokrattu Hyundain ralliauton ja huoltotiimin budjetti oli jo kohtuullisempi. Kuusamosta rallimatkaa tukee Juha Kankkunen Driving Academy. Lisäksi mukana on yrityksiä Tampereen ja Helsingin seudulta mutta paljon rallimatkaan on kiinnitetty omaakin rahaa. Kihlman on iloinen myös siitä, että sai lisäksi huoltotiimiinsä hyvän kuusamolaisvahvistuksen -luottohuoltajansa- Teemu Pätsin. – Moni yhteistyökumppani on ollut mukana motocrossilla alkaneen uran alusta asti, yrittäjänä hinauslaitteita maahantuova Kihlman kiittelee. Nykyisin Jari Kihlman edustaa Lammin UA:ta, koska asuu Lammin lähellä ja pystyy treenaamaan ja harjoittelemaan siellä.
TESTIKILOMETREJÄ Hyundain ratissa on kertynyt sadan erikoiskoe-kilometrin verran Mäntyharjun maisemissa reilu viikko sitten. – Olisimme toki halunneet testata enemmänkin, mutta piti pysytellä budjetissa. Lisäksi olemme treenanneet nuotin lukemista kovassa vauhdissa toisella autolla AutoGlym-rallissa. Varsinainen Neste Rallin rupeama alkoi jo tiistaiaamuna testeillä. Ennen torstai-illan ensimmäistä erikoiskoetta Jyväskylän keskustan Harjulla edessä on vielä nuotitusten tekemistä erikoiskokeiden pätkillä. – Rallionnettomuus ja siinä loukkaantuminen opetti aikoinaan sen, että kun on tämä yksi elämä elettävänä, niin tavoitteitaan kohti kannattaa yrittää mennä. Tosi hyvältä tuntuu nyt, Kihlman iloitsee