Rallin SM-sarja käynnistyy perinteisesti Rovaniemeltä. Jari Kihlman ja Tomi Ikonen eivät starttaa Arctic Lapland Ralliin

posted in: Uutiset | 0

Rallin suomenmestaruudesta alkaa jälleen kova taistelu, kun periteinen aloituskilpailu Arctic Lapland Rally käynnistyy perjantaina Rovaniemellä. Tunturirallin nimeä tästä Rovaniemen kilpailusta vieläkin paljon käytetään. Koska paikalla on paljon eri puolilta maailmaa tulevia kilpailijoita, on Arctic Lapland Rally otettu kansainvälisenä nimenä käyttöön. No eihän se nimi tapahtumaa pahenna päinvastoin. Rallin SM-sarja pitää sisällään kaikkiaan seitsemän rallia, joista kolme ajetaan talvella ja neljä kesällä. Kilpailut ovat: Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 26.-28.1./ SM Vaakuna Ralli, Mikkeli 17.-18.2./TAHKO SM-Ralli, Nilsiä 10.-11.3./Riihimäki-ralli 19.-20.5./O.K. Auto-Ralli, Kouvola 9.-10.6./ SM 8.-9.9./ Lake City Rally, Tampere 29.-30.9. Jokaisesta osakilpailusta jaetaan SM-pisteitä luokittain. Rovaniemeltä pisteitä tulee seuraavasti: 34 25 20 16 13 11 9 8 6 5 4 3 2. Toisesta osakilpailusta kuudenteen pisteet jaetaan: 25 18 15 12 10 8 7 6 5 4 3 2 1. Kauden päättävästä Tampereen kisasta pisteitä tulee reilummin: 37.5, 27, 22.5, 18, 15, 12, 10.5, 9, 7.5, 6, 4.5, 3, 1.5. SM – mitaleista ajetaan SM1-,SM2-,SM3- ja SM4-luokkien sekä kartanlukijoiden että myös tiimien osalta. Ohjaajien ja tiimien lopullisiin sarjapisteisiin huomioidaan sarjan kuudesta ensimmäisestä osakilpailusta viiden parhaan pisteet sekä sarjan seitsemännen osakilpailun pisteet (5/6 + finaali). SM-rallien yhteydessä ajetaan myös Suomi Cupia luokissa SC5 ja SC6. Näissä luokissa pisteet lasketaan kaavalla: luokassa lähteneiden määrä miinus sijoitus luokassa plus 1 jaettuna lähteneiden määrällä kerrottuna 34:llä(1.kisa), 25:llä (2.-6.kisa) ja 37,5:llä ( 7.kisa). Suomi Cupissa kilpailijan loppupisteisiin lasketaan mukaan viisi parasta seitsemästä osakilpailusta (kahdet huonoimmat pisteet pudotetaan pois.) SM1- ja SM2-luokissa autot ovat pääsääntöisesti nelivetoisia ja SM3-ja SM4- luokissa kaksivetoisia. Lisäksi luokittain on eroa autojen virityksissä ja rakentamisissa.
Rovaniemeltä alkava SM-sarja on jälleen kerran saanut mukaansa kaikki Suomen huippukuljettajat. Viime vuoteen verrattuna on myös tapahtunut luokkavaihdoksia, jotka varmasti tuovat lisäjännitystä SM-mitalitaisteluihin. SM1 luokassa katseet kiinnittyvät tietenkin rallin 10-kertaiseen mestariin Juha Saloon. Mestaruuksia on tullut sekäSM1- että SM2-luokissa. Salon haastajiksi ennustetaan SM2-luokasta siirtynyttä Teemu Asunmaata sekä kaksivetoista siirtyneitä Jesse Turusta ja Marko Mäntyä. Eikä kannata unohtaa myöskään Jarkko Nikaraa ja Joonas Soilua. SM2:ssa kärkeen veikataan Ville Hautamäkeä, Eerik Pietarista ja Kristian Kiviniemeä. SM3:ssa kärkitaisteluun tulevat mukaan luultavimmin Anssi Rytkönen, Juuso Nordgren sekä Tommi Järvinen. SM4:n osalta voisi ajatella, että mitalitaistelut käydään Esa Ruotsalaisen, Joonas Lindroosin , Sami Korvolan ja Jori Nousiaisen välillä. Toki kausi on pitkä ja jotkut kuljettajat eivät ole heti Rovaniemellä mukana. Tarkempia ennustuksia on ehkä vielä turhaa tehdä. Suomi Cupin osalta ei oikein osaa vielä päätellä, miten tulee käymään. Rovaniemellä ei nähdä läheskään kaikkia viime vuonna menestyneitä. Jotkut heistäkin on vaihtanut luokkaa. SC5-luokasta voisi mainita ainakin Ilmo Larion, joka on luokassaan kärkipään kuljettajia. SC6:ssa Lauri Joona ja Ari Hassinen ovat varmasti kauden aikana kärkitaisteluissa mukana. Viime vuonna SC5-luokassa kolmanneksi tullut Kuusamon UA:n Jari Kihlman kartturinsa Tomi Ikosen kanssa aloittavat SM-sarjan myöhemmin. Tällä hetkellä on tärkeintä saada Jarin selkä kuntoon. Vakavassa rallionnettomuudessa muutama vuosi sitten loukkaantunut selkä vaatii nyt kuntoutusta eikä ralliautossa istuminen ole selälle hyväksi. Selkä on ensin saatava kuntoon ja sen jälkeen takaisin tositoimiin.