NESTE RALLI 2017 Vaihdekeppi poikki, turbo rikki ja puhutteluun

posted in: Uutiset | 0

Asta Flöjtin juttu Jarin Neste rallista

Kuumeessa ollut Jari Kihlman ajoi värikkäiden vaiheiden jälkeen kolmanneksi Neste Rallissa

Kuusamolaislähtöinen Jari Kihlman kartturinaan nilsiäläinen Tomi Ikonen kaasutti Jyväskylän Neste Rallissa toiseksi kovimmassa luokassa WRC2: ssa yhdeksänneksi ja oman luokkansa kolmanneksi. Edessä olivat vain Jari Huttunen, joka voitti myös WRC2:n sekä toiseksi tullut Teemu Asunmaa. Kova suoritus varsinkin kun sekä auto temppuili että Kihlman sairasteli samaan aikaan. – Hieno kisa oli ja ajettiin kaikki pätkät maaliin. Harmittamaan jäi vain kovasti että auto ei toiminut kunnolla. Siihen nähden ajosuorite oli yllättävän hyvä, kun tehoa puuttui ajosuorituksesta perjantaina rikkimenneen turbon takia, Kihlman analysoi.
Turbo vaihdettiin perjantai-illan huollossa, mutta tietojärjestelmät jäivät tehtaan osalta päivittämättä, joten ongelmat jatkuivat lauantaina. – Vika oli siinä, että kun kaasu oli pohjassa, niin kaasuläppä sulkeutuikin vieden melkein puolet tehosta, Kihlman harmitteli. Sunnuntaina oli tehojen osalta valoa jo ikkunassa kunnes vaihdekeppi meni poikki Lempään erikoiskokeella. – Kun laitoin vitosen päälle, niin keppi jäi käteen. Ajamisesta ei tullut mitään ja vaihdekäsi oli kisan jälkeen joka kohdin haavoilla. Vaihdekepissä oli kuulemma valmistusvirhe. Auto on kuitenkin vasta 16. auto mikä on tehtaalla tehty ja uusi tuossa ryhmässä, joten paranneltavaa löytyy, Kihlman taustoitti.
Vastoinkäymisistä huolimatta Hyundain rallitiimi oli Kihlmanin ajodataan tyytyväinen ja Kihlman antoikin ajamisestaan hyvät näytöt. – Ajodataa katsottaessa datainsinööri sanoi, että kaasun käyttö oli täydellistä. Ei ollut osakaasua vaan menin kaasu tai jarru pohjassa. Oli kuulemma sen näköistä kun kuuluu. Nelipäiväinen kisarupeama aamusta iltaan olisi raskasta ilman sitäkin, että ralliautossa ei ole sisällä ilmastointia. Ilmastointilaite kun vie vain turhaan tehoa ja joka ikisellä hevosvoimalla on merkitystä. – Täytyy nostaa MM-sarjan kiertäjille hattua. Ovat tosi kovakuntoisia. Autossa on koko ajan 40 astetta, itsekin hyvässä kestävyyskunnossa oleva Kihlman kertoi.
Kihlmanin kuumuutta lisäsi kisarupeaman ajan vallinnut kuume, jota jouduttiin muutamana kisapäivänä laskemaan Buranan voimin alas. – Eihän se pitkän päälle kovin terveellistä ole kipeänä urheilla. Kovassa kuumeessa olin välillä ja hiki valui norona. Erikoiskoepätkillä se ei haitannut kun keskittyminen ohittaa sen olotilan. Lauantai-aamuna olin jo, että miten pystyn ajamaan. Onneksi kartturi on sen verran osaava tankkauspuolella että nesteytimme hyvin urheilujuomilla ja olo oli kuitenkin siedettävä. 25 erikoiskokeen myötä Kihlman pääsi myös kilpailun tuomariston pakeille, kun ensimmäisen Harjun erikoiskokeen myötä huomattiin, että autosta puuttui vararengas. Tiimi ei tiennyt että vararengas tulee olla tässä luokassa mukana. 200 euron sakothan sieltä tuli.
Lauantain Ouninpohjan erikoiskokeella Kihlman kiersi puolestaan hidasteshikaanin väärältä puolelta ja sai 30 sekunnin aikasakon. – Pitkän suoran jälkeen oli jyrkempi mutka, jossa oli järjestäjien laittama hidasteshikaani. Tulin liian pitkälle ja kiersin sen väärältä puolelta. Muuten olisin osunut heinäpaaliin ja rikkonut todennäköisesti auton. – Nykyisin ei voi pelkästään keskittyä ajamiseen. On paljon muutakin mihin pitää keskittyä ja osata, Kihlman kertoo rallin luonteen muuttumisesta.
Kaiken kaikkiaan kokemus R5-luokan autolla ajamisesta oli Kihlmanille kuitenkin hieno. – Autohan on todella hieno ja sillä on mahtava hypätä. Se reagoi kaikkeen, alusta, jarrut sekä kääntyvyys ovat hyvät. Ero oli kuin yö ja päivä kun pääsi oikean kilpa-auton rattiin, Kihlman hehkutti. – Eniten nautin Ouninpohjan ja Päijälän pätkistä. Pätkinä ne olivat mahtavimmat. Siellä oli hyppyjä ja vaikeita mutkia. Päijälässä ajoi 20 autokuntaa tieltä ulos, joten se kertoo jotain sen ek:n vaativuudesta. – Koska olen niin hirveän kilpailuhenkinen enkä itselleni asettamiini tavoitteisiin päässyt eli haastamaan kunnolla esimerkiksi Teemu Asunmaata niin olihan se siltä osin pettymys.
Selkeästi kuulemme Kihlmanista vielä.