Kuusamolaiskuljettajia 4:teen Shell Piippola Ralliin

posted in: Uutiset | 0

Ralli Team Kainuun järjestämä 4.Shell Piippola ralli on kerännyt komean 164 kilpailijaparin joukon lauantaina ajettavaan kilpailuun. Ralli poikkeaa jonkin verran esimerkiksi AKK:n alaisuudessa järjestettävistä ralleista. Piippola ralli kuuluu Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö ry:n alaisuuteen. Harrasteralleissa eivät säännöt ole niin tarkkoja kuin AKK:n alaisuudessa. Missään nimessä ei turvallisuutta ole unohdettu, mutta eroja on esimerkiksi huolloissa, siirtymillä, aikatarkastuksessa ja lisensseissä. Halutaan antaa mahdollisuus ajaa rallia edullisemmin sekä helpotetuin säännöin. Mukana on kaikenikäisiä kuljettajia junioreista senioreihin sekä automalleja vanhoista kaksivetoisista aina nykyaikaisiin nelivetoisiin. Näytillä on siis nykypäivän että vanhojen aikojen menopelejä. Löytyy Saab 96 ja vastaavasti Mitsubishin neliveto Evoja. Luokkajaotkin kulkevat em. mukaisesti. Kaksivetoisissa ja nelivetoisissa on lisäksi luokat, joissa on mahdollisuus nuotittaa erikoiskokeet ennakkoon. Myös alle ajokortti-ikäiset voivat osallistua kilpailuun huoltajiensa suostumuksella. Voisikin sanoa, että kuka tahansa, joka on asiasta kiinnostunut, voi lähteä mukaan esimerkiksi kartanlukijaksi. Tällainen rallitoiminta onkin lisääntymään päin ja yksi tapa päästä mukaan tutustumaan vauhdikkaaseen toimintaan. Mikäli joku on asiasta kiinnostunut enemmänkin, niin Kuusamossa voi ottaa yhteyttä Kihlmanin Harriin.
Lauantaina Piippolassa nähdään kuusamolaisväriä niin kuljettajien kuin kartanlukijoidenkin puolella. Harri Kihlman käskyttää BMW 325 i:tä kartturinaan tamperelainen Kuusamon UA:ta edustava Jyrki Tamminen. Toinen kuusamolaiskuski on Ari Seppänen, jolle kartturin paikalla nuotteja lukee kuusamolaislähtöinen Kimmo Oikarainen. Ajokkinaan heillä on Toyota Corolla GT. Ari on palaamassa kuljettajahommiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Aikoinaan on menestystä tullut mm. Tunturirallin junioriluokassa kärkisijoja. Harri ja Ari ovat mukana kaksivetoisten nuottiluokassa. He käyvät kartturiensa kanssa nuotittamassa erikoiskokeet ennakkoon. Lisäksi nuorten luokassa 15 – 18- vuotiaat oululaisen Patrik Gomanin kartturina on kuusamolainen Marko Alatalo.
Piippola rallin osallistujien joukossa on myös niitä kuljettajia, jotka osallistuvat kuun lopussa ajettavaan Arctic Ralliin / Tunturiralliin Rovaniemellä. Näin Piippolassa on hyvä mahdollisuus testata autoa ja miehistöä isompaa koitosta varten.
Reijo Jokinen