Kauden 2014 uutiset ja raportit

posted in: Uutiset | 0

Jarin ja Matin rallikausi 2014 kaksijakoinen | 1.11.2014

Jari Kihlman ja Matti Heikkinen asetti menneen SM-rallisarjan tavoitteeksi ajaa SM1-luokassa viiden nopeimman joukkoon joka kisassa. Tavoite toteutui hyvin niissä kisoissa, joissa ei ollut mitään ongelmia. Tässä kilpailijaparin mietteitä kaudesta 2014.

Kausi alkoi pettymyksellä, kun Arcticissa eli Tunturirallissa tuli ulosajo paikassa, josta ei ollut mahdollisuuksia päästä jatkamaan. Mikkeli ajo oli ihan hyvää perussuorittamista. Siellä oli hiukan ongelmia auton kardaanin kanssa, josta petti keskitukilaakeri. Joensuu oli Kilhmanille kauden vaikein kisa. Jo ennen kisaa tietyt asiat askarruttivat ja vaikuttivat fiilikseen. Lisäksi erittäin huono lumitilanne hankaloitti kisaa. Nuotituksen jälkeen tiesimme, että autot ovat lujilla kisassa. Tuomisena oli kuitenkin viides sija.

Lapuan SM-ralli oli ehkä kauden parasta ajoa. Jokaisella ek:lla olimme aika nopeita, vaikka heti kakkosella auton pohjaan tuli ammottava reikä, josta suihkusi kiviä kaasun polkemisen tahdissa Heikkisen Matin päälle. Siellä kuitenkin ajo oli rentoa ja varsinainen SM- sarjan kärki pysyi ensi kertaa ajamalla takana, kun edessä oli vain MM-sarjaa kiertävä Kruuda ja WRC:llä ajanut Ketomäki, jonka kanssa pystyimme osalla pätkistä ajamaan lähes identtisiä aikoja.

Turusta olivat kovat odotukset, koska tiet olivat kovavauhtisia ja ne sopivat Jarin ajotyylille hyvin. Kuitenkin jo perjantain toisella ek:lla auton 5-vaihde rupesi pomppimaan pois päältä, koska vaihteensiirtäjän vaijerin yksi kiinnityspiste oli murtunut ja tästä syystä vaihde ei lukittunut kunnolla. Jouduimme ajamaan kovavauhtiset osuudet yhdellä kädellä ja pitämään vaihdekepistä 5-vaihdetta päällä toisella kädellä. Tämä aiheutti sen, ettemme voineet tulla aivan täysillä koko lauantain aikana. Kaikesta huolimatta ajo oli sujunut niin, että olimme SM1-luokassa kolmantena ja taakse oli yli puolen minuutin etumatka, kun viimeiselle pätkälle lähdettiin. Viimeisellä pätkällä kuitenkin fortuna astui peliin mukaan ja kilpailu keskeytyi vain noin 8km ennen maalia täydelliseen moottoririkkoon, kun kampiakseli katkesi. Harmitus oli suuri, sillä mahdollisuudet SM-pronssiin karisivat siinä samalla.

Tampere olikin sitten kauden viimeinen osakilpailu ja sinne teimme suunnattomasti töitä, että auto saatiin kuntoon ja päästiin ajamaan. Testit ennen kisaa onnistuivat hyvin ja ykköspätkäkin tuli noin 8km kohdalle asti hyvin, jolloin olimme gps-seurannan perusteella pitäneet yleiskilpailun kolmanneksi kovinta vauhtia. Sitten jostain syystä auton öljyn lämpötila-anturi näytti, että öljyn lämpötilat ovat aivan tapissa ja hiljensimme vauhtia reippaasti. Ajoimme autoa kuulostellen pätkän maaliin ja siitä huoltoon, jossa huoltomiehet antoivat kehut ja kertoi meidän olevan neljäntenä kilpailussa. Öljyn lämpöjen nousullekin löytyi syy kun selvisi, että anturi oli viallinen, eikä autossa itsessään ollut vikaa. Huolto teki hienoa työtä ja lähdimme viemään autoa yötauolle parc ferme-alueelle. Jarille oli tullut jo huoltopilttuussa ollessaan erittäin huono olo ja olo vain paheni entisestään parc fermeseen päästyämme. Kun Jari pääsi kotiin illalla, alkoi hän oksentamaan.

Tästä eteenpäin Jari olikin ruokamyrkytyksen kourissa noin kaksi vuorokautta ja näin ollen kilpailu oli osaltamme ohi jo ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Tämä aiheutti tietysti sen, ettemme saaneet viimeisestä kisasta, jossa jaettiin vielä puolitoistakertaiset pisteet, lainkaan pisteitä ja SM-loppupisteissä meidän oli tyytyminen kuudenteen sijaan, mikä toki kolmen kilpailun ajamisella maaliin on hyvä suoritus.

Ensi vuodelle tavoitteena on lähteä ajamaan Suomen mestaruudesta SM1- luokassa. Tavoite on kova mutta mahdollinen, mikäli saamme kilpailubudjetin sille mallille, että pystyisin myöskin testaamaan ja treenaamaan ajamista. Tähän asti nuo edellä mainitut on suoritettu pääosin kilpailuissa. Tässä on annettu muulle SM-kärjelle aika paljon tasoitusta, koska parhaat kuskit pystyvät hyvän kilpailubudjetin turvin treenaamaan noin 2000-5000 kilometria ajamista vuosittain, kun Kihlmanin ja Heikkisen treenikilometrit tälle vuodelle jäivät noin 240km:n mittaiseksi.

Tällaisia olivat miesten mietteet menneestä kaudesta. Joka tapauksessa edellytykset aivan terävimpään kärkeen on olemassa. Se vaan vaatii kaikkien asioiden kohdalleen loksahtamista, niin auton kuin tukijoukkojenkin suhteen. Ensi kauteen on aloitettu valmistautuminen mm. uuden kunto-ohjelman muodossa. Missään asiassa ei anneta periksi, jos kauden 2015 suunnitelmat toteutuvat.

Reijo Jokinen


 

Jarille keskeytys SM-finaalissa, Harri maaliin | 30.9.2014

Tampereella ajetussa viimeisessä rallin SM-osakilpailussa saatiin eri luokkien mitalistit selville. Kilpailun voittoon kaasutteli Heinolan Urheiluautoilijoiden Ari Vihavainen johtaen kilpailua alusta loppuun. Mielenkiinto kohdistui tietysti SM-luokkien mestaruuskamppailuihin. Sarjan historiaa tehtiin Tampereella, kun kaksi mestaruutta meni Suomen rajojen ulkopuolelle, Viroon. SM1-luokan mestariksi ajoi Karl Kruuda ja SM2-luokassa mestari on Kaspar Koitla. Muiden luokkien mestarit ovat: SM3 Samuli Vuorisalo sekä SM4-luokassa Ville Hautamäki. SM1-luokan muut mitalistit ovat Ari Vihavainen ja Oulun Urheiluautoilijoiden Jussi Vainionpää. Vihavaista hieman harmitti hopea, mutta lopulta hän osasi arvostaa sitäkin. Vainionpää puolestaan oli hyvin tyytyväinen pronssiin ensimmäisellä kaudella SM1-luokassa. Vihavainen myös vihjaili, että kausi oli viimeinen SM-tasolla.SM2-luokan hopeaa ajoi Joni Nikko. SM-sarjan kestomenestyjä Juha Salo saavutti luokan pronssin. SM3-luokassa hopean nappasi Henri Haapamäki ja pronssia Joonas Lindroos. SM4-luokan hopean saavutti oululainen Janne Seluska ja pronssin Joose Kojo. Kuusamon UA:n Jari Kihlman ja Matti Heikkinen joutuivat jättämään kisan kesken perjantaina ajetun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Jariin iski todella kova oksennustauti. Lauantaiaamuna ei näin ollen ollut mitään mahdollisuutta jatkaa kilpailua. Aiemmista osakilpailuista Jari ja Matti keräsivät pisteitä 39, mitkä oikeuttivat heidät loppupisteissä sijalle 6. Harri Kihlman kartturinaan Jyrki Tamminen ajoivat maaliin. He sijoittuivat kilpailussa Suomen Cupin luokassa 5 sijalle 11. Näin on rallin SM-sarjan kausi 2014 saatu päätökseen. Jari Kihlman ja Matti Heikkinen kiittävät kaikkia heitä kaudella 2014 tukeneita.

1) Ari Vihavainen-Jani Vainikka HeiUA/MHMK lk SM1 Mitsubishi 1.16.41,2; 2) Juha Salo – Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK lk SM2 Mitsubishi 20,9;3) Karl Kruuda – Martin Järveoja LievUA lk. SM1 Ford +50,1; 4) Jussi Vainionpää – Mika Juntunen OUA/KajUA SM1 Mitsubishi +1,52,1; 5) Kaspar Koitla-Mait Laidvee KaUA/TerUA lk SM1 Mitsubishi +2.11,8; 6) Mika Rampanen-Kari Kallio KorUA/MK/UuUA SM1 Subaru +3.39,3; 7) Joni Nikko – Jarno Ottman LaihUA/EspooUA lk SM2 Mitsubishi +14.33,1; 8) Samuli Vuorisalo-Eetu-Pekka Hellsten KySUA/TamUA lk SM3 Ford +5.28,2 9) Henri Haapamäki-Juha Lummaa SAU/NokUA SM3 Citroën +6.34,9; 10) Esa Ruotsalainen-Enni Mälkönen SaaUA/LamUA SM4 Honda +6.53,4:

SM-mitalistit 2014

SM1: Super 4:
1. Karl Kruuda 115
2. Ari Vihavainen 107
3. Jussi Vainionpää 86

6. Jari Kihlman 39

SM2: Tuotanto 4
1. Kaspar Koitla 139,5
2. Joni Nikko 128
3. Juha Salo 107,5

SM3: R2
1. Samuli Vuorisalo 111
2. Henri Haapamäki 110
3. Joonas Lindroos 108,5

SM4: Super 2
1. Ville Hautamäki 127,5
2. Janne Seluska 105,5
3. Joose Kojo 86

Reijo Jokinen


Jari ja Harri mukana SM-finaalissa | 23.9.2014

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna ajetaan Tampereen ympäristössä rallin SM-sarjan viimenen osakilpailu, Pirelli Ralli. Rallireitin kokonaispituus on 600 kilometriä, joista yhdeksän erikoiskoetta muodostavat 150 kilometriä. Perjantai-iltana ajetaan yksi EK. Lauantain aamupäivä käsittää 4 EK:ta samoin iltapäivä. Iltapäivän EK:t ovat yhteispituudeltaan noin 90 kilometriä, joten taistelu voitosta tulee pysymään tiukkana aivan kisan loppuun asti. Ainoastaan kaksivetoisten SM4-luokassa on mestaruus jo ratkennut Ville Hautamäen eduksi. Muissa luokissa taistellaan ankarasti mestaruuksista sekä muista mitaleista, sillä viimeisessä osakilpailussa pisteet jaetaan puolitoistakertaisina. Kuusamon Urheiluautoilijoista Tampereella nähdään Jari Kihlman kartturinaan Matti Heikkinen. Heidän autonsa on Mitsubishi Evo 9 ja luokkana SM1. Harri Kihlman ajaa Jyrki Tammisen kanssa BMW 325:llä Suomen Cupin luokassa 5. Jarin autosta moottori koki täystuhon edellisessä SM-osakilpailussa. Nyt autoon on rakennettu kokonaan uusi moottori. Mäntyharjulla viime viikonloppuna ajetussa testissä Jari totesi auton pelaavan hyvin. Tampereelle Jari ja Matti lähtevät taistelemaan SM-pisteistä. Sopivan agressiivisuuden myötä he odottavat hyvää lopputulosta. Harrin auto on huollettu Jyrkin ja hänen kavereidensa toimesta. Harri ja Jyrki haluavat päästää nauttimaan Jyväskylän suurajojen entisistä erikoiskokeista. Tampereella käydään myös pienimuotoinen ”maaottelutaisto”, sillä kahdessa luokassa, SM1 ja SM2, kärjessä on virolainen kuljettaja. Tässä vielä SM-pistetilanne viiden ajetun osakilpailun jälkeen.

Reijo Jokinen
Luokka SM4 = Super2 (kaksivetoiset)
1. Ville Hautamäki Alajärvi 127,5 pistettä
2. Joose Kojo Tervakoski 86 pistettä
3. Janne Seluska Oulu 75,5 pistettä
4. Jarkko Savolainen Pertunmaa 65 pistettä

Luokka SM3 = R2 (kaksivetoiset)
1. Joonas Lindroos Jämsä 108,5 pistettä
2. Teemu Suninen Jokela 85 pistettä
3. Henri Haapamäki Sastamala 80 pistettä
4. Samuli Vuorisalo Merimasku 73,5 pistettä

Luokka SM2 = Tuotanto4
1. Kaspar Koitla (Viro) 109,5 pistettä
2. Joni Nikko Laihia 104 pistettä
3. Teemu Asunmaa Alavus 73,5 pistettä
4. Kristian Kiviniemi Parkano 73,5 pistettä
5. Juha Salo Karkkila 70 pistettä

Luokka SM1 = Super4
1. Karl Kruuda (Viro) 85 pistettä
2. Ari Vihavainen Mäntyharju 69,5 pistettä
3. Jarkko Nikara Saarijärvi 66 pistettä
4. Jussi Vainionpää Oulu 62 pistettä
6. Jari Kihlman Kuusamo 39,5 pistettä.


Hyvin edennyt Turun SM päättyi keskeytykseen | 2.9.2014

Viikonloppuna Turussa ajetussa rallin SM-osakilpailussa yleiskilpailun voittoon kaasutteli virolainen Karl Kruuda voittaen samalla SM1-luokan. Voittajan kanssa aivan sama loppuajan ajaneen Juha Salon oli taivuttava Kruudalle ensimmäisen erikoiskokeen ajan perusteella. EK 1:llä nopeampi oli Kruuda viidellä sekunnin kymmenyksellä. Salo vei kuitenkin nimiinsä SM2-luokan voiton. Kolmas Turussa oli Ari Vihavainen, joka jäi Kruudasta 0,9 sekuntia. Vihavainen oli samalla SM1-luokan toinen. Onkohan koskaan missään ajettu näin tiukkaa rallikilpailua? Jari Kihlman ja Matti Heikkinen olivat koko kisan ajan hyvässä vauhdissa omassa SM1- luokassaan. He olivat ennen viimeistä erikoiskoetta tukevasti kolmossijassa kiinni. Viimeisellä EK:lla auton moottori koki täystuhon. Jarin kertoi, että kolmisen sekuntia moottori röpelsi, sitten räjähti ja syttyi palamaan. Tällainen moottorin tuhoutuminen on todella ikävä asia. Kaikki näytti kisan kannalta todella hyvältä, mutta … Harri Kihlman ja Jyrki Tamminen selvisivät maaliin asti. He eivät sijoittuneet luokassaan kymmen parhaan joukkoon. SM1-luokan kolmanneksi ajoi Oulun Jussi Vainionpää. SM2-luokan kakkonen Turussa oli Kaspar Koitla häviten Salolle 31,3 sekuntia. Kolmanneksi SM2:ssa tuli Kristian Kiviniemi jääden Koitlasta reilun sekunnin. Neste Oili-rallissa hienosti ajanut Teemu Suninen jatkoi hyviä suorituksiaan vieden SM3-luokan voiton. Toiseksi tullut Joonas Lindroos hävisi Suniselle 18,2 sekuntia. Kolmanneksi ylsi Samuli Vuorisalo 24,8 sekuntia Sunista hitaampana. SM4-luokkaa hallitsi Esa Ruotsalainen 7,2 sekuntia nopeampana kuin Ville Hautamäki. Hautamäki varmisti samalla SM4-luokan Suomen mestaruuden ennen viimeistä osakilpailua. Kolmanneksi ajoi Janne Seluska 11,3 sekuntia Ruotsalaista hitaampana.

Viimeinen SM-osakilpailu ajetaan Tampereella syyskuun lopulla. Siellä jaetaan SM-pisteet 1½ -kertaisina.

Tuloksia:
1) Karl Kruuda – Martin Järveoja LievUA lk. SM1 Ford 45.49,6; 2) Juha Salo – Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK lk SM2 Mitsubishi 45.49,6; 3) Ari Vihavainen-Jani Vainikka HeiUA/MHMK lk SM1 Mitsubishi +0,9; 4) Kaspar Koitla-Mait Laidvee KaUA/TerUA lk SM1 Mitsubishi +31,3; 5) Kristian Kiviniemi – Matti Kangas ParkUA/LaihUA lk SM2 +32,5; 6) Joni Nikko – Jarno Ottman LaihUA/EspooUA lk SM2 Mitsubishi +35,9; 7) Jussi Vainionpää – Mika Juntunen OUA/KajUA SM1 Mitsubishi +1.34,2; 8) Teemu Asunmaa – Tomi Ikonen AlavUA/NilUA lk SM2 Subaru +1.55,5; 9) Kari Hämälainen – Risto Pietiläinen NaSU/FCDA lk SM1 Ford +2.05,8; 10) Janne Eronen – Ville Mäkelä HAU/NuUA lk SM1 Mitsubishi +2.19,5; /-/ 12) Teemu Suninen – Juha-Pekka Jauhiainen lk SM3 Ford +3.20,8; /-/ 13) Esa Ruotsalainen – Enni Mälkönen SaaUA/LamUA lk SM4 Honda +4.04,3

SM-pisteet 5/6 ajetun osakilpailun jälkeen:

SM1 Super 4
1. Kruuda Karl 85
2. Vihavainen Ari 69,5
3. Nikara Jarkko 66
4. Vainionpää Jussi 62
5. Karttunen Veli-Pekka 41

6. Jari Kihlman 39

SM2 – Tuotanto4
1. Koitla Kaspar 109,5
2. Nikko Joni 104
3. Kiviniemi Kristian 73,5
4. Asunmaa Teemu 73,5
5. Salo Juha 70

SM3 – R2
1. Lindroos Joonas 108,5
2. Suninen Teemu 85
3. Haapamäki Henri 80
4. Vuorisalo Samuli 73,5
5. Tokee Joonas 50

SM4 – Super 2
1. Hautamäki Ville 127,5 (varmisti mestaruuden)
2. Kojo Joose 86
3. Seluska Janne 75,5
4. Savolainen Jarkko 65
5. Hassinen Tuomo 59

Reijo Jokinen


 

Jari komeasti kolmanneksi Pohjanmaa-rallissa | 18.6.2014

Ylistarolainen Jukka Ketomäki kaasutteli lauantaina Lapualla ajetun SM Pohjanmaa-Rallin voittoon. Samalla hän voitti myös SM1-luokan. Ketomäki vei rallin loppujen lopuksi 19,2 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Viron Karl Kruudaan. Myös kilpailun kolmas sija meni etelänaapuriin. Kaspar Koitla täydensi virolaisten menestyksekästä kisapäivää ja hänen ero voittaneeseen Ketomäkeen oli 30,7 sekuntia. Ketomäen ja Kruudan jälkeen SM1-luokassa kolmanneksi ajoi Kuusamon UA:n Jari Kihlaman kartturinaan Matti Heikkinen. He jäivät Ketomäestä 34,1 sekuntia. Hienon ajon jälkeen yleiskilpilussa sijoitus oli neljäs. Näin ollen Sm-pistepotti karttui mukavasti. Ajo oli sujunut ongelmitta. Ainoastaan autoon pohjaan tullut reikä, jonka aiheutti jokin kivi, oli tuon ohjaamoon jonkin verran irtosoraa. Onneksi se menoa haitannut. Jari sanoinkin, että jo solisi ennättänyt ajaa hieman enemmän testiä, niin tulos olisi voinut olla vieläkin parempi. Tämä suoritus oli kyllä todella hyvä ja antaa uskoa loppuihin SM-kisoihin. Samalla Jari nousi SM-pisteissä kuudenneksi.

SM2-luokan voittoa Lapualla juhli yleiskilpailun kolmanneksi ajanut Viron Kaspar Koitla. Koitla voitti toiseksi tulleen, hallitsevan suomenmestarin Juha Salon 16,3 sekunnilla. Kolmanneksi luokassa ajoi Koitlasta 35,6 sekuntia jäänyt Joni Nikko.

SM3-luokassa nopien oli Joonas Lindroos. Toiseksi ajanut Henri Haapamäki antoi Lindroosille erinomaisen vastuksen. Eroa maalissa oli lopulta vain 7,9 sekuntia. Kolmanneksi luokassa ajoi Teemu Suninen, joka jäi voittaneesta Lindroosista 20,7 sekuntia.
SM4-luokkaa Pohjanmaalla tähditti Ville Hautamäki, joka kasvatti nyt voittoputkensa kahden osakilpailun mittaiseksi. Hautamäki voitti luokan 47,8 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Janne Seluskaan. Jarkko Savolainen ajoi luokassa kolmanneksi, ja hävisi loppujen lopuksi 1.02,4 minuuttia voittaneelle Hautamäelle. Suomen Cupin luokassa 5 ajaneet Kuusamon UA:n Harri Kihlman kartturinaan Jyrki Tamminen sijoittuivat 9:ksi. He olivat ajoonsa tyytyväisiä, ilman ongelmia maaliin. Tiete olivat olleet hyvässä kunnossa ja Harri sekä Jyrki olivat nauttineet kilvanajosta.

TULOKSIA
Ralli SM -sarjan osakisa 4/6
SM Pohjanmaa-ralli, Lapua 14.6.2014

Luokka SM1: 1) Jukka Ketomäki-Kai Risberg AL-Härmä/VUA Skoda 43:24,5; 2) Karl Kruuda- Martin Järvenoja LievUA Ford +0:19,2; 3) Jari Kihlman-Matti Heikkinen KuuUA Mitsubishi +0:34,1; 4) Jussi Vainionpää-Mika Juntunen OUA/Kaj-UA Mitsubishi +1:09,7; 5) Janne Eronen-Ville Mäkelä HAU/NuUA Mitsubishi +1:55,0; 6) Niko Veikkanen-Markus Räty HyUA/RiiUA Subaru +3:16,6

Luokka SM2 1) Kaspar Koitla-Mait Laidvee KaUA/TerUA Mitsubishi 43:55,2; 2) Juha Salo- Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK Mitsubishi +0:16,3; 3) Joni Nikko- Jarno Ottman LaihUA/EspooUA Mitsubishi +0:35,6; 4) Teemu Asunmaa- Tuukka Shemeikka AlavUA/LapUA Subaru +0:51,7; 5) Kristian Kiviniemi-Matti Kangas ParkUA/LaihUA Mitsubishi +1:02,6; 6) Juha Koljonen-Mikko Tuhkanen TerUA Subaru +2:44,7

Luokka SM3 1) Joonas Lindroos-Pasi Kilpeläinen SAU/NokUA Citroen 47:01,1 2) Henri Haapamäki-Juha Lummaa SAU/NokUA Citroen +0:07,9; 3) Teemu Suninen-Juha-Pekka Jauhiainen HyUA Ford +0:20,7; 4) Joonas Tokee-Jani Salo OrSUA/AlavUA Peugeot +0:43,9; 5) Henri Kolsi-Antti Linnaketo LahUA/AAU Ford +1:07,7; 6) Jaakko Lavio-Jarno Manner AUK J-äijät/EPUA Ford +1:49,1

Luokka SM4 1) Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen JärvisUA Honda 46:34,8; 2) Janne Seluska-Rami Suorsa LakUA/KR-TEAM ry Honda +0:47,8; 3) Jarkko Savolainen-Timo Kurppa PertUA Honda +1:02,4; 4) Anssi Rytkönen-Kari Hyttinen PokyUA/Ratec Team Honda +1:43,0; 5) Joose Kojo-Sami Taskinen TerUA Citroen +1:47,5; 6) Tuomo Hassinen-Heikki Hassinen K-KUA Honda +1:55,3

SM-pistetilanteet (3 kärki)

SM1 -luokka
1. Jarkko Nikara 66
2. Karl Kruuda 60
3. Ari Vihavainen 49,5
4. Jussi Vainionpää 46
5. Veli-Pekka Karttunen 41
6. Jari Kihlman 39

SM2 -luokka
1. Joni Nikko 91
2. Kaspar Koitla 89,5
3. Teemu Asunmaa 62,5

SM3 -luokka
1. Joonas Lindroos 88,5
2. Henri Haapamäki 80
3. Teemu Suninen 60

SM4 -luokka
1. Ville Hautamäki 107,5
2. Joose Kojo 73
3. Janne Seluska 59,5

Reijo Jokinen


 

Harri luokkavoittoon Suopunki-rallissa | 25.3.2014

Lauantaina 22.3. Kemijärven ympäristössä ajetussa Suopunkirallissa olivat todelliset talvirallin olosuhteet. Tiet olivat kovapintaiset ja lumipenkatkin hyvän korkuiset. Rallin yleisen luokan voitosta käytiin tiukkaa kamppailua Oulun Jussi Vainiopään ja Rovaniemen Ville Ruokasen kanssa. Kilpailussa ajettiin kolme erikoiskoetta, joista Sarrio kahteen kertaan. Toisella kerralla Sarriossa alkoi tapahtua. Ruokanen joutui keskeyttämään vaihdelaatikko-ongelman takia. Vainionpään auton moottori puolestaan alkoi päästämään niin pahoja käyntiääniä, että maalisiirtymällä oli parempi keskeyttää. Niinpä viimeisen erikoiskokeen jälkeen voittoon kaasutteli Jukka Ketomäki. A-junioreiden nopein oli Heikki Isomaa ja B-junioreissa kovinta vauhti piti Max Karhapää.

Kuusamolaisittain kilpailu sujui hienosti. Kolme erikoiskokeen jälkeen Historic-luokan ylivoimaiseen voittoon ajoi Harri Kihlman kartturinaan Mikko Raappana. Harri ja Mikko olivat nopeimpia kaikilla kolmella erikoiskokeella, joten ei jäänyt epäselväksi, kuka hallitsi historiceja. Ennen kisaa Harri kertoi, että nyt mennään eikä meinata. Tulokset kertovat, että homma hoitui hienosti. Tietenkin kuljettajalta ja kartturiltakin vaaditaan taitoja, ei kukaan menesty pelkällä kalustolla. Toisella kuusamolaisella parilla, Tommi Bergbacka ja Tapio Pätsi, oli epäonnea kisassa. Kolmannen erikoiskokeen jälkeen autoon tullut tekninen vika johti keskeyttämiseen.

Reijo Jokinen


 

Jari ja Matti tyytyväisiä Itärallin pisteisiin | 12.3.2014

Lauantaina Joensuun ympäristössä ajetussa Itärallissa oli kilpailijoilla riittänyt tilanteita. Haastavat keliolosuhteet tekivät ajamisesta raskaan. Jo nuotitusvaiheessa kilpailun erikoiskokeiden tiet olivat olleet osaksi soralla. SM Itärallin voittoon ajoi Saarijärven Jarkko Nikara. Samalla hän voitti myös SM1-luokan. Toiseksi niin yleiskilpailussa kuin SM1-luokassakin tuli virolainen Karl Kruuda jääden Nikarasta 11,6 sekuntia. Yleiskisan kolmas oli alkukauden kisojen epäonnen soturi Juha Salo häviten voittajalle 35 sekuntia. Salo vei nimiinsä SM 2-luokan. Jarkko Nikara oli tyytyväinen suoritukseensa ja saatuihin SM-pisteisiin. Hänellä on tavoitteena tälle kaudelle saada vielä MM-ralleja WRC-autolla ajettavaksi. SM1-luokan kolmas oli Jussi Tiippana. Kuusamon UA:n Jari Kihlman ja Matti Heikkinen sijoittuivat yleiskilpailussa kymmenenneksi ja SM 1-luokassa kuudenneksi. Jari oli ajoonsa tyytyväinen. Tilanteita oli riittänyt ja myös pistetili karttui ihan mukavasti. Keli oli ollut ”kauhea”. Joensuun kisa ei koskaan ole ollut Jarille mieluinen. Sen takia Jari ja Matti olivat kaikkinensa hyvällä mielellä kisan jälkeen. Auto säilyi ehjänä, renkaat olivat kestäneet hyvin ja pistepussi lihoin sopivasti. SM2-luokan toiseksi ajoi Joni Nikko 26,5 sekuntia Saloa hitaampana. Kolmas oli Kaspar Koitla lähes minuutin Saloa jäljessä. SM3-luokkaa hallitsi jälleen kerran Joonas Lindroos. Hän oli 20 sekuntia nopeampi kuin toiseksi ajanut Joonas Vuorisalo. Vuorisalo kävi todella tiukan kamppailun Teemu Sunisen kanssa. Ainoastaan 0,8 sekunnin erolla Suninen jäi luokan kolmanneksi. SM4-luokassa voittajaksi kaasutteli myös Rovaniemellä voittanut Ville Hautamäki. Hautamäen ero toiseksi ajaneeseen Viron Sander Siniorgiin tuli 46,2 sekuntia. Kolmanneksi nopeinta vauhtia piti Janne Seluska jääden Hautamäestä 52,9 sekuntia. Näin on SM-rallisarjan talvikausi saatu kaasuteltua. Seuraavan kerran SM-sarjassa ajetaan Pohjanmaa-rallissa 14.6., jolloin kesäkausi pyörähtää käyntiin.
Tuloksia, Ralli SM osakilpailu 3/6 Joensuu:
1) Jarkko Nikara – Petri Nikara SaaUA lk SM1 Mitsubishi 49.39,0; 2) Karl Kruuda – Martin Järveoja LievUA lk. SM1 Ford +11,6; 3) Juha Salo – Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK lk SM2 Mitsubishi +0.35,0; 4) Jussi Tiippana – Henri Arpiainen MikUA lk SM1 Mitsubishi +46,4; 5) Veli-Pekka Karttunen – Topi Luhtinen PiekUA lk SM1 Subaru +1.00,9; 6) Joni Nikko – Jarno Ottman LaihUA/EspooUA lk SM2 Mitsubishi +1.01,5; 7) Kaspar Koitla – Mait Laidvee KaUA/TerUA lk SM2 Mitsubishi +1.29,9; 8) Ari Vihavainen – Jani Vainikka HeiUA/MhMK lk SM1 Mitsubishi +1.35,4; 9) Teemu Asunmaa – Tomi Ikonen AlavUA/NilUA lk SM2 Subaru +1.36,1; 10) Jari Kihlman – Matti Heikkinen KuuUA lk. SM1 Mitsubishi +2.25,5; /-/15) Joonas Lindroos – Pasi Kilpeläinen ESRC/EspooUA lk. SM3 Citroën +3.52,3 (luokkavoitto); /-/22) Ville Hautamäki – Ari-Pekka Hautanen JärvisUA lk SM4 Honda +4.38,0 (luokkavoitto)

SM-pistetilanne ajetun 3/6 osakilpailun

SM1
1. Nikara Jarkko 66
2. Vihavainen Ari 49,5
3. Karttunen Veli-Pekka 41
8. Jari Kihlman 23

SM2
1. Nikko Joni 70
2. Koitla Kaspar 63,5
3. Salo Juha 50

SM3
1. Lindroos Joonas 63,5
2. Haapamäki Henri 60
3. Vuorisalo Samuli 57,

SM4
1. Hautamäki Ville 82,5
2. Kojo Joose 62
3. Hassinen Tuomo 41

Reijo Jokinen


 

SM-Itäralliin kasvattamaan SM-pistepottia | 4.3.2014

Ralli SM -sarjan osakilpailu 3/6 ajetaan kauden viimeisenä talvirallina Joensuussa. SM- Itäralli kilpaillaan Joensuun ympäristössä maaliskuun 8. päivänä. Yksipäiväinen kilpailu käsittää kahdeksan erikoiskoetta. Kisan kokonaispituus on noin 274 km, joista erikoiskokeita on noin 92 km . Haastavaksi kisan tekee tämänhetkiset sääolosuhteet. Saadaanko sopivasti pakkasta, jotta tiet pysyisivät kovapintaisina. Myös lumen vähyys tuo omat haasteensa. Kiva olisi tietenkin päästä ajamaan todellisissa talvisissa olosuhteissa, jolloin kisa olisi myös autoille ystävällisempi. Kuusamon UA:n Jari Kihlman ja Matti Heikkinen lähtevät metsästämään lisää SM-pisteitä. Vaakuna-rallissa tuli pistetili avatuksi, joten nyt vaan pistepussin kasvattamiseen. Vaakuna –rallissa haitannut jarruongelma on selvitetty. Jarrujen katoamiseenkin löytyi syy. Molemmat takajarruletkut olivat hypyssä päässeet menemään korin ja takatukivarsien väliin ja menneet poikki. Jarilla on kova into päästä ajamaan. Hän sanoi, että ainoastaan nuo tulevat keliolosuhteet mietityttävät ennen kaikkea auton osalta.

Joensuussa tullaan näkemään kovia taisteluja eri luokkien SM-pisteistä. Kaikki eri luokkien kärkipään kuljettajat ovat ilmoittautuneet mukaan. Eri luokkien pistetilanne kärjen osalta on seuraava: SM1 Jarkko Nikara 41, Ari Vihavainen 38.5, Janne Tuohino 37.5. Tuohino ei ole mukana Joensuussa. Jarilla on pisteitä 13. SM 2-luokan osalta pisteet vahvistetaan, kun tulokset virallistetaan. Juha Salon suoritus Vaakuna-rallissa on hylätty. Salo on jättänyt asiasta vastalauseen, jota ei ole vielä käsitelty. SM3- luokan kaksi parasta pisteissä ovat Henri Haapamäki 50 ja Joonas Lindroos 38.5. SM4-luokassa Ville Hautamäellä on 57.5 pistettä ja Joose Kojolla 46. Nyt ei auta muuta kuin toivoa pakkasta Joensuun suunnalle, jotta kilpailijoille ja autoille saadaan kunnolliset olosuhteet.

Reijo Jokinen


 

Jari ja Matti luokan neljänsiä SM Vaakuna-rallissa | 1.3.2014

Perjantaina ja lauantaina 21.-22.2. Mikkelin ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan toisessa osakilpailussa, Vaakuna-rallissa, palattiin tuttuun päiväjärjestykseen. Tahdin kärjessä määräsi rallin monikertainen suomenmestari Karkkilan Juha Salo. Hän ajaa SM2 –luokassa. Samassa luokassa kilpaileva Joni Nikko antoi Salolle tiukan vastuksen ja oli maalissa 15,2 sekuntia hitaampi. Näin yleiskilpailun kaksi parasta olivat SM2-luokan kuljettajia. Yleiskilpailun kolmanneksi ja SM1-luokan voittajaksi kaasutteli Ari Vihavainen häviten Salolle 45,7 sekuntia. SM 1-luokan toinen ja yleiskisan neljäs oli Karl Kruuda. Kuusamolaispari Jari Kihlman – Matti Heikkinen ajoivat hyvän kisan ollen yleiskilpailussa 7. ja SM1-luokassa 4. Tälläkin kertaa oli pieniä ongelmia. Ajoa haittaisi kolmosvaihde, joka ei pysynyt päällä. Viaksi osoittautui ylimääräinen esine. Lisäksi viimeisellä erikoiskokeella autosta hävisivät jarrut. Jossain vaiheessa EK:lla oli kivi iskenyt jarruletkun poikki. Nyt oli kuitenkin tärkeää huomata, että kärkiporukan vauhdissa pystytään ajamaan. Luokkansa EK-ajoissa sijoitukset olivat: 1×3.,3×5., 2×6. ja 1×7.

Myös muissa luokissa käytiin tiukkaa kamppailua luokkavoitosta. SM3-luokan kärkeen Mikkelissä kiilasi Joonas Lindroos, joka oli Rovaniemellä joutunut keskeyttämään. Hänelle Henri Haapamäki hävisi 12,4 ja Teemu Suninen 54,4 sekuntia. SM4-luokassa kärkeen kaasutteli Jarkko Savolainen. Rovaniemellä voittanut Ville Hautamäki hävisi 22,1 ja Joose Koja 48,8 sekuntia Savolaiselle.

Jokaisessa luokassa pistetilanteet hieman tasoittuivat, kun Rovaniemellä pärjänneet eivät nyt yltäneet aivan kärkeen. Vastaavasti monet Rovaniemellä keskeyttäneet saivat hyvän tuloksen Mikkelissä. Tietysti Rovaniemeltä saadut 1½-kertaiset pisteet ovat apuna siellä menestyneille. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan Joensuussa, SM-Itärallissa 8.3.

Tuloksia, Ralli SM osakilpailu 2/6 Mikkeli:
1) Juha Salo – Marko Salminen KaUA/NoorUA/MK lk SM2 Mitsubishi 1.03.10,5; 2) Joni Nikko – Jarno Ottman LaihUA/EspooUA lk SM2 Mitsubishi +0.15,2; 3) Ari Vihavainen-Jani Vainikka HeiUA/MHMK lk SM1 Mitsubishi +0.45,7; 4) Karl Kruuda – Martin Järveoja LievUA lk. SM1 Ford + 1.04,0; 5) Veli-Pekka Karttunen – Topi Luhtinen PiekUA lk SM1 Subaru +1.34,8; 6) Teemu Asunmaa – Tomi Ikonen AlavUA/NilUA lk SM2 Subaru +1.42,4;7) Jari Kihlman – Matti Heikkinen KuuUA lk. SM1 Mitsubishi +2.23,9; 8) Kristian Kiviniemi – Matti Kangas ParkUA/LaihUA lk. SM2 Mitsubishi +2.40,4;

SM-pistetilanne ajetun 2/6 osakilpailun jälkeen (viiden kärki)
SM1
1. Nikara Jarkko 41
2. Vihavainen Ari 38,5
3. Tuohino Janne 37,5
4. Eskelinen Mikko 29,5
5. Karttunen Veli-Pekka 28
10. Jari Kihlman 13
SM2
1. Nikko Joni 47,5
1. Koitla Kaspar 47,5
3. Kiviniemi Kristian 32,5
SM3
1. Haapamäki Henri 50
2. Lindroos Joonas 38,5
3. Vuorisalo Samuli 37,5
SM4
1. Hautamäki Ville 57,5
2. Kojo Joose 46
3. Hassinen Tuomo 32
Reijo Jokinen


 

Kihlmanin ja Bergbackan autokunnat maaliin Pohjola-rallissa | 1.3.2014

Lauantaina 22.2. Oulun ympäristössä ajetussa Pohjola-rallissa kovinta vauhtia piti viime vuoden tapaan Suomussalmen Kai Hyttinen. Minuutin hänelle hävisi Tornion Mika Pyyny. Kilpailun yhteydessä käytiin myös rallin Suomen juniormestaruussarjan kauden toinen osakisa. Voittoon ajoi Kiuruveden Jari Huttunen ja toiseksi sijoittui Keski-Karjalan UA:n Jesse Turunen. Kuusamolaisautokunnat selviytyivät kumpikin maaliin asti. Toki tilanteista oli ollut matkan aikana ihan tarpeeksi. Jukka Kihlmanin kartturina ei ollutkaan Harri Kihlman vaan paikan Jukan viereltä oli ottanut haltuunsa Mikko Raappana. Historic-Volvo kulki Jukan komennossa ihan mukavasti. Yhdellä EK:lla oli auto kuulemma hieman käväissyt ulkona ja ollut hetken aikaan kiinni lumessa, mutta matkaa päästiin kyllä jatkamaan. Jukka ja Mikko olivat historic-autojen –sarjassa viidensiä. Omassa luokassaan miehet kaasuttelivat kuudenneksi. Tommi Bergbackan ja Matti Tolosen ralli olikin sitten jonkin verran tapahtumarikkaampi. Kanssakilpailija oli kolaroinut poikien autoa, jonka seurauksena oli itse ajanut ulos tieltä. Tommi oli kuitenkin ensimmäisessä kisassaan näyttänyt osaamistaan ajamalla yhden EK:n pohja-ajan. Sijoitus oli luokassaan 10. Näiden rallaamisten perusteella voimme hyvillä mielin jatkossa odottaa kuusamolaisten menestystä niin historic- kuin B-junioripuolella.
Reijo Jokinen


 

Jari Kihlman ja Matti Heikkinen haastajina Mikkelin SM-ralliin | 20.2.2014

Ralli SM -sarjan 2014 osakilpailu 2/6 ajetaan Mikkelin ympäristössä tulevana viikonloppuna. Kisa on nimeltään SM Vaakuna-ralli.Kilpailu on kaksipäiväinen. Ensimmäinen kilpailija starttaa EK 1:lle perjantaina klo 19.30. Maaliseremonioihin kilpailijat kokoontuvat lauantaina noin klo 17.30. Kilpailun kokonaispituus on noin 263 km sisältäen seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 120 km. Kuusamon UA:n Jari Kihlman ja Matti Heikkinen lähtevät haastamaan sarjan kärkikuljettajia epäonnistuneen Tunturirallin jälkeen. Auto on kaikin puolin kunnossa. Jari on sairastanut viime aikoina flunssaa. Toivottavasti se ei vie liikaa voimia ajamisesta. Toisaalta lisävoimia on varmasti tullut, kun Jari ja Tiina viettivät häitänsä 15.2. Näin myös Jarin elämässä tärkeä EK on virallisesti aloitettu. Eri SM-sarjojen kärjessä olevat kuljettajat saivat Rovaniemeltä 1½-kertaiset pisteet ja näin ollen pienessä etulyöntiasemassa, kun ajatellaan Tunturissa keskeyttäneitä. Toivottavasti olosuhteet Mikkelissä ovat talviset ja kuljettajat pääsevät ajamaan kunnollista talvirallia. Itse uskon, että kilpailu tullaan käymään tasaisissa merkeissä. Kaikilla rallista kiinnostuneilla on mahdollisuus nykyisellään hyödyntää rallin Live-seurantaa. Siinä on myös mahdollisuus GPS-seurannan avulla olla koko ajan tilanteen tasalla. Sivun löytää Akk Motorsportin sivuilta à sarjat à Rallin SM.

Jarin luokan SM-tilanne:
1. Tuohino Janne KR-TEAM RY 37,5
2. Nikara Jarkko SaaUA 30,0
3. Vainionpää Jussi OUA 24,0
4. Eskelinen Mikko JyvUA 19,5
5. Murakas Roland KaUA 16,5
6. Tahko Riku PoSUA 15,0

Reijo Jokinen


 

Jukka Kihlmanin ja Tommi Bergbackan autokunnat Pohjola-ralliin | 20.2.2014

Lauantaina 22.2. Oulun seudulla ajetaan perinteinen Pohjola-ralli. Kilpailu on samalla on Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden toinen osakilpailu. Sarjan avauskisa ajettiin Laukaassa tammikuun lopussa. Oulussa sarjapisteitä metsästäviä kuljettajia on mukana noin 80. Sarjan kärjessä Oulun osakilpailuun starttaa Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Jesse Turunen. Pohjois-Suomen kuljettajista Oulun Urheiluautoilijoita edustava Topi Vänttilä starttaa kotikilpailuunsa ainoastaan puoli pistettä perässä. Tyrnäväläinen Lakeuden Urheiluautoilijoiden Toni Kemppainen on kolmantena. Viime vuonna Pohjola-rallin voittoon kaasutteli Suomussalmen Kai Hyttinen, joka ohjastaa tehokasta nelivetoista Mitsubishiä. Voittokamppailuun haluavat varmasti osallistua myös nelivetoautoilla ajavat Kajaanin Aarni Mertanen, Tornion Mika Pyyny sekä järjestävää seuraa edustavat Pekka Salo ja Karri Marttila. Kaikkiaan kilpailuun on lähdössä 140 kilpailijaparia, joilla on ajettavanaan 5 erikoiskoetta, joiden yhteispituus lähes 80 kilometriä. Heidän joukossa ovat myös Kuusamon UA:n Jukka Kihlman kartturinaan poikansa Harri ajokkinaan historic-luokan Volvo 242. Toinen kuusamolaiskuljettaja on B-junioreissa ajava Tommi Bergbacka kartturinaan Kajaanin UA:n Matti Tolonen. Ajokkina heillä on Tommin itsensä rakentama BMW 318. Jukkahan on kyllä ennättänyt vuosien saatossa ajaa monia, monia kilpailuja. Nyt hän on historic- Volvollansa ensi kertaa tosikoitoksessa. Tommi aloittaa Pohjolasta ralliuransa. Tommia ja Mattia on totuttu näkemään ralleissa kuusamolaisten huoltojoukoissa, mutta nyt osat vaihtuvat. Onhan Jukkakin viime vuosina ollut ralleissa enemmänkin poikiensa tausta- ja tukijoukoissa. Näin ne hommat vaihtuvat ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan , mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Reijo Jokinen


 

Keskeys Rovaniemen SM-rallissa | 26.1.2014

Perjantaina ja lauantaina Rovaniemen ympäristössä ajettu Arctic Lapland Rally = Tunturiralli oli jälleen kerran yllätyksiä täynnä. Perjantai-illan kova pakkanen ja erikoiskokeilla ilmaan jäänyt lumipöly toivat heti alkuunsa omat haasteensa kilvanajoon. Kilpailun nelinkertainen voittaja, Juha Salo, sai ensimmäisenä autona päästellä ns. puhdasta tietä ja tulos oli sen mukainen. Hän siirtyi yötauolle reilussa johdossa. Lähes kaikilla muilla kuljettajilla oli paljon tilanteita johtuen ilmassa leijuneesta lumipölystä. Myös Jari Kihlman ja Matti Heikkinen saivat kokea autourheilun ikävän puolen, kun EK 3:lla Mitsu syöksähti kyljelleen metsään. Syynä ulosajoon oli pieni nuottivirhe ja lumipölystä johtuva näkymättömyys. Paikka tuli vastaan vauhdin ollessa reilusti toisella sadalla. Onneksi pojat selvisivät henkisillä vaurioilla. Sen sijaan auton täytyy käydä korjaamolla ryhdistäytymässä. Samaisella EK:lla tuli useita ulosajoja. Niiden osalta, jotka pääsivät yötauolle, yleiskilpailun tilanne oli seuraava: Juha Salo, Janne Tuohino 37 sekuntia , Jarkko Nikara 1min.33s ja Riku Tahko 2min 38,9s jäljessä. Veli-Matti Kaikkonen ja Harri Kihlman tulivat yötauolle tyytyväisinä. Olihan tämä Veli-Matille aivan uusi kokemus , filippiinien mies ajamassa rallia lumessa ja pakkasessa. Heilläkin oli kyllä tilanteita riittänyt.

Lauantaipäivän aamuna oli vielä kova pakkanen, joka laski päivän kuluessa reilusti. Iltapäivällä oltiin jo alle 10 asteen lukemissa. Viidettä voittoaan metsästänyt ja reilussa johdossa ollut Juha Salo joutui keskeyttämään heti päivän ensimmäisellä / kilpailun 6:lla Ek:lla. Näin ollen Janne Tuohino pystyi ajamaan ilman suurempia paineita rallin voittoon. Yleiskilpailussa toiseksi ajoi Jarkko Nikara 2.30,4 jäljessä. Kolmanneksi tuli Oulun Jussi Vainionpää jääden Tuohinosta 4.33,4. Erot muodostuivat haastavissa olosuhteissa todella suuriksi. Samat kolme kuljettajaa olivat myös SM1:Super4-luokan parhaat. SM2:Tuotanto 4-luokassa käytiin ankara sekuntitaistelu voitosta. Kaspar Koitla voitii Joni Nikon3,7 sekunnilla ja Kolmanneksi tullut Esa Ruotsalainen hävisi voittjalle 9,1 sekuntia. Kaksivetoisten SM3:R2 erot olivat myöskin selvät Samuli Vuorisalo jätti toiseksi tullutta Henri Haapamäkeä 2.03,8. Matias Kauppinen oli kolmantena häviten voittajalle 2.36,5. SM4:Super2 –luokan ylivoimaiseen voittoon kaasutteli Ville Hautamäki jättäen toiseksi tullutta Joose Kojo yli 4 ja puoli minuuttia. Kolmas oli Tuomo Hassinen lähes 5 minuuttia Hautamäestä.

Veli-Matin ja Harrin ralli jatkui Ek:n 7:lle asti. Pätkä alkupuolella auto sitten karkasi reilusti metsähallituksen puolelle. Kunnon lumitöiden ja hinauksen voimalla saimme auton kilpailun jälkeen takaisin tielle. Auto oli pysynyt kunnossa ja pystyttiin ajamaan takaisin Rovaniemelle. Veli-Matti kertoi, ettei olisi millään uskonut tunturirallia ja lumella ajamista näin kovaksi kokemukseksi. Tavoitteena ollut maaliin pääsy siirtyi nyt seuraavaan kertaa. Joka tapauksessa niin kilpailijat, huoltomiehistöt kuin kannustusjoukotkin lähtivät Rovaniemeltä monia kokemuksia rikkaampina kotia kohti. Taustajoukoissa toimiessani sain nyt kokea rallihommia myös sieltä huonommalta puoleltakin. Valitettavasti kilpaurheiluun liittyy myös niitä huonoja hetkiä, joista voi ottaa opiksi ja jatkaa kuitenkin pää pystyssä kohti tulevia koitoksia. SM-sarja jatkuu ensi kuun lopulla Mikkelissä.

Reijo Jokinen


 

Luottavaisin mielin SM-avaukseen | 23.1.2014

Arctic Lapland Rally tutummin Tunturiralli 23.-25.1. avaa rallin SM-sarjan Rovaniemeltä. Rallireitin kokonaispituus on noin 800 kilometriä, josta erikoiskokeita 244 kilometriä. EK:t vaihtelevat pituudeltaan 3,7 kilometristä 49 kilometriin. Jännitys tulee säilymään varmasti loppuun asti, sillä kilpailun pisin 49 kilometrin EK ajetaan viimeisenä. Kuusamon UA:n pari Jari Kihlman – Matti Heikkinen lähtevät hyvillä mielin taistelemaan hyvästä sijoituksesta aina arvaamattomassa Tunturirallissa. Viime vuonna Jari ja Matti sijoittuivat SM-pisteissä SM1-luokassa kuudensiksi. Viime vuoteen verrattuna on muutoksia tullut auton suhteen. Auto on sama Mitsubishi Evo 9, mutta se on nyt rakennettu SM1 Super 4-luokkaan FinR-viritteiseksi. Sen myötä autoon tullut lisää tehoja ja auton polttoaineena on etanoli. Virittelyn lisäksi auto on huollettu läpikotaisin, jottei ainakaan tekniikan takia jouduttaisi keskeyttämään. Jari on itse ollut suurimmaksi osaksi mukana auton huoltamisessa, joten tietyissä huoltoasioissa on hänestä suurta apua huoltoporukalle. Maanantaina alkoi reittiin tutustuminen ja se päättyy torstaina. Tutustumisjakson aikana kilpailijat nuotittavat kilpailun erikoiskokeet. Koska reitti on hyvin pitkälle sama kuin viime vuonna, kilpailijat voivat käyttää aiempia nuotteja apuna. Myös Jarin veli Harri on mukana kilpailussa. Harri istuu kartturin paikalle Veli-Matti Kaikkosen kyytiin. Autona on Kuusamosta vuokrattu BMW 325i.

Tunturiralli on aina ollut arvoituksellinen ja yllätysvoittajiakin on vuosien varrella nähty. Perjantaina alkavaan kisaan voittajaksi on monta suosikkia. Mielenkiintoinen voittajaehdokas on Viron Karl Kruuda. Hän on nuori tulevaisuuden lupaus. Kotimaisista kuljettajista suosikkeja ovat: Ari Vihavainen, Juha Salo, Joni Nikko ja paluun kotimaisiin ralleihin tekevä Janne Tuohino. Lisäksi mukaan kärkipään taisteluihin voi nostaa Riku Tahkon ja Jarkko Nikaran. Myös Jari ja Matti voivat onnistuessaan kiilata kärkiviisikkoon. Salo ja Nikko ajavat pienempi tehoisilla autoilla, mutta ennekin on Tunturissa pärjätty N-ryhmäläisillä. Toivotaan kaikin puolin loppuun asti jännittävää kilpailua.

Reijo Jokinen


 

Rallin SM-sarja 2014 starttaa | 23.1.2014

Alkava rallin SM-sarja on kokenut joitakin uudistuksia, joista toivotaan sekä piristystä että lisää jännittävyyttä taisteluihin mestaruusmitaleista. Täksi vuodeksi on jälleen palattu takaisin neljään luokkaan, joissa taistellaan mestaruuksista. Sekä kaksi- että nelivetoisissa ajetaan mestaruuksista kahdessa eri luokassa ja lisäksi tiimimestaruudesta. SM-pisteistä taistelevat myös kartanlukijat. Nelivetoisten mestaruudet ratkaistaan luokissa SM1 Super4 ja SM2 Tuotanto 4. Vastaavasti kaksivetoisten luokat ovat SM 3 R2 ja SM4 Super 2. Eri luokissa autojen viritysasteet ja moottoreiden kuutiotilavuudet ovat erilaiset. Aiemmista vuosista on myös ilmoittautumisen osalta tullut muutoksia. Nyt kaikki osakilpailuihin ilmoittautuneet suomalaisella lisenssillä ajavat kuljettajat keräävät pisteitä. Toki ne, jotka ilmoittautuivat ennakkoon SM-sarjaan, saavat tiettyjä etuja. Ilmoittautumis- ja seurantalaitemaksut ovat heille edullisemmat samoin osallistuminen Neste Oil Ralliin. Pisteitä jaetaan jokaisessa osakisassa 15 parhaalle. Kauden avaavasta Arctic Rallista tutummin Tunturirallista ja päätöskisasta Tampereelta jaetaan puolitoistakertaiset pisteet. Myös palkitsemisen kautta halutaan houkutella erityisesti nuoria kuljettajia mukaan SM-sarjaan. Pirellin kilparenkaita maahantuova Lopen Auto ja Rengas, LAR oy on tehnyt yhdessä rengastehtaan kanssa tukijärjestelmän Pirellin renkailla rallin SM-sarjassa R2 –autoilla ajaville kilpailijoille. Ensiksi on hintaetua. Lisäksi jokaisessa osakisassa on jaossa sijoitukseen perustuvaa tukirahaa. Kauden päätteeksi palkitaan parhaiten menestynyt, koko kuden Pirellillä ajanut R2-kilpailija.Palkintona on 20kpl Pirellin sorarenkaita käyttöön kaudelle 2015. Hannus Rally Teamin päällikkö Hannu Lehessaari on myös suurella panoksella mukana kilpailijoiden palkitsemisessa. Jotta N-ryhmän autoja ei myytäisi pois, vaan niillä kilpailtaisi SM-sarjassa ja samalla taso pysyisi korkea, Lehesssari järjestää SM2-autojahti oheiskilpailun. Palkintona on nelivetoinen henkilöauto. Oheiskisa ajetaan SM-sarjan yhteydessä. Tässä lyhykäisyydessään suurimmat muutokset SM-sarjaan.

Kuljettajien osalta ennakkoon kuumimpia nimiä jokaiseen luokkaan löytyy muutamia. SM1 Super4-luokassa ennakkoon kuumimmiksi nimiksi on kaavailtu Viron Karl Kruudaa, joka kiertää SM-sarjan läpi ajaen suomalaisella lisenssillä. Viime vuoden hopeamitalistilla Ari Vihavaisella on nyt ainoastaan mestaruus mielessä. Sarjaan palaava Riku Tahkokin on nostettu ennakkosuosikkien joukkoon. Tietenkin suuri mielenkiinto kohdistuu Janne Tuohinoon, joka on mukana ainakin Arctic Rallissa. Hän on aikoinaan ajanut MM-sarjassa useita kilpailuja. Mielenkiinnolla odotan myös Kuusamon UA:n parin Jari Kihlman ja Matti Heikkinen edesottamuksia SM-sarjassa. SM2 Tuotanto 4-luokan ehdoton ennakkosuosikki on Juha Salo, SM-sarjan kestomenestyjä ja moninkertainen suomenmestari. Hän saa haastajikseen Teemu Asuinmaan ja Joni Nikon. Salo voitti viime vuonna SM1-luokan ja Asuinmaan otti pronssia. SM3 R2-luokan kärkeen odotetaan Joonas Lindroosia, Samuli Vuorisaloa sekä Henri Haapamäkeä. He olivat luokan kärkikuljettajia myös viime vuonna. SM4 Super 2 – luokassa esille tulevat paluun SM-sarjaan tekevä Ville Hautamäki sekä Joose Kojo. Tässä luokassa on mukana SM-sarjan ainoa naiskuljettaja, Laura Suvanto. Tiimimestaruuden otti viime vuonna Hannus Rally Team, jota nytkin veikkaillaan kärkitiimiksi.

SM -sarjassa ajetaan kaikkiaan kuusi osakilpailua, joista kolme talvella ja kolme kesällä. Kauden avaa Arctic Lapland Rally eli Tunturiralli 23.-25.1. Muut talvella ajettavat kisat ovat Mikkelin Vaakuna ralli 21.-22.2. ja Joensuun Itäralli 8.3. Kesäkauden avaa Pohjanmaa Ralli Lapualla 14.6. 29.-30.8. ajetaan Turussa ja kauden päätöskisa on Tampereella 26.-27.9.

Reijo Jokinen


 

Kuusamon talviset olosuhteet antavat hyvät mahdollisuudet ralliautojen testaamiseen | 12.1.2014

Etelä- ja Keski-Suomeen odotetaan talvisia olosuhteita. Johtuen tämänhetkisestä tilanteesta ovat talviset ajokelit löydettävissä pohjoisesta sekä Koillismaalta. Niinpä tulevaan ralliautoilun SM-sarjaan keskittyvät kuljettajat ympäri Suomea ovat innokkaasti soitelleet Kuusamoon ja kyselleet testausmahdollisuuksia. Ensimmäiset ralliautojen testaajat tulivat Kuusamoon jo ennen joulua. Siitä lähtien tietyt testipätkät ovat olleet ahkerassa käytössä. Ensimmäinen SM-ralli ajetaan tämän kuun lopulla Rovaniemellä. Monet kilpailijaparit ovat vaihtaneet kalustoa tai entiseen on tehty muutoksia. Tämän takia autojen testaaminen oikeanlaisissa olosuhteissa on tärkeää. Usealle kuljettajalle kuusamolaiset Kihlmanit ovat tulleet rallien kautta tutuiksi. Niinpä heille on soiteltu ja saatu tarvittavaa apua testipätkien järjestämiseen. Kuusamossa on nähty niin AKK:n rallivalmennettavia kuin Pirellin rengastestaajia sekä monia muita ajajia. Yksi mielenkiintoinen ajaja on ollut tulevaisuuden lupaus Taisko Lario. Hän on vasta saanut ajokortin, mutta on jo ajanut kilpaa rallisprinttiä niin Tallinnassa kuin Suomessakin. Hän on myös pääsyt Kim Vatasen (= Ari Vatasen poika) mentorointiin. Taisko lähtee ajamaan Ranskan mestaruussarjaa ja kilpailee myös Suomessa. Oli hienoa saada tutustua Taiskoon. Jutellessani hänen kanssaan huomioin heti Taiskon hyvän käytöksen ja tavan keskustella vieraiden ihmisten kanssa. Toivotaan menestystä ralliautoilun kovassa maailmassa. Täytyy vielä sanoa, että olihan se jälleen kerran mukavaa istua itsekin ralliauton kyydissä. On mukavaa saada nauttia vauhdista suljetulla tiellä, eikä tarvitse itse kokeilla vauhdin hurmaa yleisillä teillä. Ei muuta kuin menestystä kaikille, jotka ovat lähdössä mukaan SM-rallisarjaan ja muihinkin kilpailuihin. Lisäksi kaikille tienkäyttäjille turvallista alkanutta vuotta 2014.