Kalle Rovanperän näytöstä SM-rallissa Mikkelissä

posted in: Uutiset | 0

Poikkeusluvan turvin Suomen ralleihin mukaan päässyt 16-vuotias Kalle Rovanperä näytti SM-sarjan kuljettajille huimaa menoa. Hänen osallistumisensa ja ajaminensa SM-ralleissa vaatii erityisjärjestelyjä. Nuotitus tehdään postin jakeluautolla, jota ajaa Kallen isä, Harri Rovanperä, ja Kalle istuu vierellä sekä kartturi Risto Pietiläinen takapenkillä. Näin nuotitus saadaan tehdyksi. Kisan aikana siirtymillä autoa ajaa Pietiläinen ja Kalle istuu kartturin paikalla. Erikoiskokeet Kalle ajaa ja Pietiläinen lukee nuottia. Tällä tavoin tulee asiat hoidettua lain mukaisesti. Rovanperä ja Pietiläinen eivät aja SM-pisteistä. Siitä huolimatta saatetaan heidät nähdä myös seuraavassa SM-rallissa, Tahkolla, 10.-11.3.
SM-Vaakuna rallissa Mikkelissä Kalle Rovanperän vauhti oli todella kovaa. Perjantain kahdelle EK:lle pohjat. Lauantain ensimmäisellä EK:lla rengasrikko ja hän jäi 30 sekuntia kärjestä. Renkaan vaihdon jälkeen vauhti osoittautui todella hurjaksi, kun Rovanperä kaasutteli useampia pohja-aikoja ja nappasi voiton 10,7 sekunnin erolla Teemu Asunmaahan. Kolmanneksi tullut Juha Salo jäi jo yli minuutin Rovanperästä. SM-sarjan osalta SM1-luokan kärki oli Asunmaa, Salo ja Nikara. SM2-luokan voittoon kaasutteli Eerik Pietarinen ennen Janne Erosta ja Ville Hautamäkeä. SM3-luokan voittoon Mikkelissä ajoi Jari Huttunen. Hän on voittanut Tulevaisuuden Tähti -kilpailun vuonna 2015. Tämän vuoden Tulevaisuuden Tähti – kisaa johtaa Emil Lindholm, joka ajoi Mikkelissä toiseksi. Kolmanneksi luokassa tuli Henrik Pietarinen. Tulevaisuuden Tähti -kisa ajetaan SM-osakilpailujen yhteydessä ja voittaja pääsee ajamaan Neste Oil Ralliin. Palkintona on osallistuminen sekä auto huoltoineen neste Ralliin.SM4-luokan kärjessä olivat tutut nimet Joonas Lindroos, Esa Ruotsalainen sekä Janne Seluska. Jokaisessa luokassa kuljettajien väliset aikaerot olivat selkeät ja aivan tiukkoja sekuntikamppailuja ei tällä kertaa nähty. Suomi Cupissa luokassa 5 nopeimmat olivat Antti Nokkanen, Edgar Wirtanen sekä Janne Lindberg. Luokan 6 nopeimmat olivat Lauri Joona ja Mikko Lindberg. SM-pisteiden osalta ei ainakaan SM1 – ja SM2- luokissa tule tapahtumaan suuria muutoksia, sillä samat nimet olivat kärkipaikoilla myös ensimmäisessä osakilpailussa Rovaniemellä. SM3-luokan osalta kärjessä jatkaa Emil Lindholm . SM4-luokassa Janne Seluska oli Rovaniemellä toinen ja nyt kolmas, joten hän nousee luokan pistejohtajaksi. Suomi Cupissa luokassa 5 kärjessä pisteissä Ilmo Lario ja luokassa 6 Ari Hassinen.
Seuraavassa SM-osakilpailussa Tahkolla maaliskuun 10.-11. päivä tullaan näkemään myös Arctic Cross Racing Teamin autoja. Ainakin filiippiniläisvahvistus Veli-Matti Kaikkonen Subarullaan on kisassa mukana.

SM1-luokka

1. Teemu Asunmaa 1.06.19,4
2. Juha Salo + 53,2
3. Jarkko Nikara + 1.51,6

SM2-luokka
1. Eerik Pietarinen 1.09.33,2
2. Janne Eronen + 39,8
3. Ville Hautamäki + 1.56,7

SM3-luokka
1.Jari Huttunen 1.12.11,4
2.Emil Lindholm +10,4
3.Henrik Pietarinen + 1.20,5

SM4-luokka

1. Joonas Lindroos 1.13.06,4
2. Esa Ruotsalainen + 1.16,4
3. Janne Seluska + 3.21,0